Hyra Wingfoil

Stand Up Paddleboarding är en utmärkt, roligt och miljövänligt sätt att komma ut på vattnet för avkoppling eller ett träningspass.

Wingfoil

Wingfoil är den snabbast växande vattensporten just nu, där du med handhållen vinge och en bräda med foilmast kan ta dig upp över vattenytan och flyta fram över vattnet. Ett utmärkt, roligt och miljövänligt sätt att komma ut på vattnet för avkoppling eller ett träningspass. Kom till vårt center på Dalarö och hyr din wingfoil. Det är enkelt och lätt att komma igång.

Du väljer själv hur lång tid du vill hyra och vad du vill göra. Varför inte utforska den vackra naturen och omgivningarna i skärgårdsmiljö. Vid paddlingen används dessutom kroppens alla muskler vilket gör det till en utmärkt träningsform.

Hyr en SUP innan jobbet eller gå på tur på kvällen tillsammans med familjen, arbetskollegorna eller vännerna. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Våra instruktörer ger dig en teoretisk genomgång på land och visar grunderna i paddlingen.

Hyr wingfoil

Priser

Produkt60 minHalvdag (4h)Heldag (6h)
SUP bräda inklusive paddel200 kr/p400 kr600 kr
Våtdräkt50 kr50 kr50 kr
Flytväst50 kr50 kr50 kr
Priserna gäller per person

Dalarö Surfpoint tar per person och bräda för privatbokningar:

  • 300 kr för 60 min
  • 350 kr för 90 min
  • 390 kr för 2 tim
  • 500 kr för 3 tim 

Grupper & event

  • 390 kr / deltagare inkl genomgång. Minidebitering 1950 kr

Klippkort

  • 5 gånger á 1 timme: 800kr
  • 10 gånger á 1 timme: 1400kr

Det här är SUP – Stand Up Paddleboarding

Stand Up Paddleboarding (SUP) kommer ursprungligen från Hawaii och är en utveckling av vågsurfing. Paddleboarding innebär att man står upp på en stor bräda och paddlar med en paddel. SUP har blivit enormt populärt i hela världen för dess mångsidighet och hälsoeffekter.

Utomlands där det finns tillgång till bra vågor är det självklart många som ägnar sig åt Stand Up Paddlesurfing. I Sverige har SUP utvecklats kring plattare vatten, då det ger en behaglig och avkopplande paddling. Att göra sitt yoga-pass på brädan växer också i popularitet.

Du som är lite mer action och träningsinriktad med sin SUP kan köra race, distans eller delta i tävlingar. Det vanligaste är att man gör lite av varje. Det beror på ditt humör och vad du är sugen på att göra. Du använder samma bräda.

Bra träning

SUP är en utmärkt träningsform som förenar härlig naturupplevelse med kondition, styrka, balans och core-träning tack vare dess instabila underlag. Paddlingen förenar ben-, rygg-, fot-, arm-, nack och magmuskler där bålen är den centrala knutpunkten.

SUP kan bedrivas året om och så gott som i alla väderförhållanden. När det blir kallt drar du enkelt på dig en våtdräkt.

SUP lämpar sig utmärkt för både otränade och äldre samt är suveränt som rehab, då vattnet dämpar belastningen på leder och ligament men provocerar samtidigt ledstabilitet och rörlighet.

Olika typer av brädor

Priser på brädorna varierar från enklare modeller runt 6000 kr till avancerade racebrädor på tiotusentals kronor. Den vanligaste brädan är den som har glasfiberarmerad plastkonstruktion. Polyester eller Epoxi. Vissa brädor har en ihålig träkonstruktion istället för skum med epoxiharts.

Allround brädan är den bästa för de flesta människor i Sverige. Den är den perfekta fritid/träningsbrädan som fungerar både på sjöar, floder, vikar, på det öppna havet och i små vågor. Det finns mer snabbgående brädor som är längre, smalare och mindre stabila – och det finns särskilda brädformer för att surfa i vågor. Dessa är kortare, har mindre volym och är inte lämpliga för paddling på platt vatten.

Brädorna är i allmänhet mellan 3-4 meter långa. Funktioner som vadderade däck för att undvika halka. Under brädan finns en eller tre fenor. Brädorna har med åren blivit lättare och lättare, men de flesta är tjocka och långa, vilket gör den otympliga att transportera och hantera.

Under de senaste åren uppblåsbara brädor blivit mycket populära, dels för att de ligger lite lägre i pris, men framförallt de är enkla att transportera och är stryktåliga. De är lätta att packa ner i en ryggsäck och ta med inne i bilen eller båten. Vi använder både uppblåsbara och fasta brädor SUP i vår uthyrning.

Olika SUP aktiviteter

Vad blir din favorit SUP aktivitet i sommar? Kom och prova, hyr din bräda, gå en sup kurs eller varför inte ta med kollegorna på jobbet och kör lite tävlingar.

Träning och meditation:
Kör passet på brädan och få gratis balansträning.

Morgon SUP:
Skön start på dagen, innan jobbet.

Afterwork paket:
SUP med strandhugg efter jobbet.

Familje SUP:
Gå på dagstur med familjen.

Grupp SUP:
Möhippan, svensexan eller barndomskompisarna tävlar.

Företagsaktiviteter:
Kickoffen eller kundmöte med påtaglig Surfkultur.