Xenon kiteboarding 2018

Här presenterar vi 2018 års produkter från Xenon Kiteboarding. I år kan vi presentera några sköna nyheter till sortimentet, helt ny set up kites, hydrofoil och några nya brädor.

Lanseringen av kitemodellerna AIR, RAD och LiP har varit en succé. De har imponerat på oss och de som testat. Hög kvalitet rakt igenom, på duk, sömmar och framförallt dess roliga levande karaktär och hur de presterar i luften.

Hydrofoilbräda med två olika längder på vingen.

PLANK är nya sköna lättvindsbrädan, med helt rätt mått för bästa prestanda, tidig planing och manövrerbarhet. Detta är vår standardbräda i kitekurserna

tillverkar riktigt bra brädor. Bland de bästa vi har kört. Nu är lagerhyllorna fyllda med 2017 års modeller. Xenon kitebrädor designas och tillverkas i Europa och vi har en modell som passar just dig!

Kännetecken för en Xenon bräda är att den är högsta kvalitet, mycket välbyggd, grym karaktär, lättåkt, har låg vikt, har en härlig, livlig karaktär samtidigt som det finns en grym känsla för detaljer och finish.

Det finns en Xenon för alla oavsett din nivå och åkstil. Vilken bräda du än väljer så kommer du få ren prestanda som du utvecklas länge på. Vi håller regelbundet demo, du kan testa dem i Stockholm, Blekinge och Skåne. Se längre ner hur du bokar in ditt testtillfälle.

brädmodeller

Här är årets sortiment och beskrivning av brädorna, twintip modellerna, vågbrädorna och nya hydrofoilen.

Xenon Infra

133×40, 136×41 och 139×41 cm

Xenon Infra 2018 har fått helt ny design och ytterligare förbättringar

är är den snabbaste och mest explosiva brädan från Xenon framtagen för dig som söker det bästa. Infran är hård mellan padsen som gör den snabb i vattnet och rätt respons. De ultratunna kanterna och flexmönstret i tipparna skär genom vattnet som en kniv och ger dig explosivt pop. Nya features är bland annat inserts i linje samt extra förstärkning för boots. Trots dess avancerade uppbyggnad är den mycket lättåkt, snabb i vattnet, grym på höjd och mycket responsiv. Passar intermediate till avancerad och åkstil mot freestyle. Väger du mer än 90 kg och kör hårt med boots rekommenderar vi Xenon HOP (se längre ner)

Xenon Infra 2018

Xenon Laluz

129×40, 132×40, 135×41, 138×42 cm

Xenons populäraste bräda och Infrans lillebror. En perfekt mix mellan freeride / freestyle i karaktären. Dess uppbyggnad ger dig en krispig känsla i vattnet, lätt att höjda, massor av pop och bra respons i vattnet. Den är aningen mjukare i vattnet jämfört med Infra. Den här brädan kör du lätt från nybörjare upp till avancerad. Du växer inte ur den i första taget.

Xenon Rayo

130×40, 134×41, 137×42, 141×42 och 145×44 cm

Xenons lekfulla och grymma allroundbräda. Rayo är ett mycket bra val för åkare på alla nivåer från dina första sessions till högre hopp och mjuka landningar. Här har du en riktigt bra höjdtagningsmaskin, som äter choppigt vatten och har en härligt livlig karaktär som du utvecklas länge på.

Roligaste lättvindsbrädan på marknaden
Välj 145 cm brädan för utmärkta lättvindsegenskaper eller för dig som väger lite mer. Här har du de bästa egenskaperna av tidig planing, smidighet, manövrerbarhet och riktigt kul bräda även när vindstyrkan ökar.

Xenon Rayo 2018

Xenon HOP

138×43 och 141×43 cm

Crossover wakestyle / freestyle / cablepark bräda som bara blivit bättre och snyggare. Det här är brädan för dig som vill köra med boots, köra wakestyle kitesurfing eller lika gärna hänga en dag på cabelparken. Rolig att köra även för dig som gillar freestyle men inte vill köra boots. Snabb och fin planing genom vattnet, perfekt balans outline/rocker. Packad med prestanda, grymt pop och sköna landningar. Riktigt bra mått också för dig som väger 90 kg och uppåt, 138×43 cm eller 141×43 cm.

hop

Kitemodeller

Här presenterar vi nya modellerna från Xenon

 

AIR

 

RAD

 

LiP

 

Kiteväska

 

Bli teamåkare / ambassadör

Vi söker teamriders och ambassadörer i hela Sverige. Du som är passionerad kitare, surfar mycket och gillar hänga på stranden, vi vill att du hör av dig till oss. Berätta om dig själv så ser vi till att hitta på något roligt. Skicka ett mail eller ring till oss: info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42

Kiteskola / ÅF

Driver du skola eller är återförsäljare. Ta in dessa brädor till kurserna eller som ett komplement i butiken. Skicka ett mail eller ring till oss: info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42

 

Demo tour 2018

Under våren kommer vi åka på demo turné i Sverige. Vill du att vi kommer till din strand, skriv ett mail eller ring oss och berätta vart du vill att vi kommer. info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42

Du som bor i Stockholm har möjlighet att testa brädor varje dag. Hör av dig till oss och låna för din nästa session. Vi hjälper dig med att hitta rätt bräda för din åkstil, vare sig du är nybörjare eller mer avancerad. Vi guidar vi dig.

Här kan du testa din Xenon

Stockholm

Öland

Gotland (i juli)

Västerås

Blekinge

Gävle

Sök på kartan för att hitta din närmaste representant:

 

Ring oss för att få hjälp, 070 046 40 42

KITEBOARDCENTER
kiteskola • butik • resor • surfcenter

Vanadisvägen 21
113 46 Stockholm
www.kiteboardcenter.se
info@kiteboardcenter.se
Instruktör: 070 046 40 42

———————————————————–

Boka in kitekurs i sommar

Kursutbud sommar:
http://www.kiteboardcenter.se/kitesurfing_kurser.html

Bokningskalender:
www.kiteboardcenter.se/boka.html

Häng med på kiteresa!

Kiteresa Sardinien, 5 – 19 maj, välj 7, 10 eller 14 dagar. Fr 2990 kr / vecka

Kiteresa Tarifa, 22 – 29 april, 3990 kr
https://www.facebook.com/events/786760168133607/