Snowkite i Stockholm – kurser & uthyrning

snowkite_stockholm

SNOWKITE I STOCKHOLM

Snowkite en fantastisk kombination av skidåkning, snowboarding och skärmflygning. Det finns dessutom otroligt många ställen att utöva snowkite i Stockholm i vinter. Du behöver bara din vanliga skidutrustning, en kite och ett snötäckt fält eller is

I Stockholm finns mängder av ställen för snowkite nära city. Ladugårdsgärdet är närmast. Tänk att köra offpist i centrala Stockholm en kväll efter jobbet!

Det är mycket lätt att snabbt komma igång med snökite, en dagskurs brukar räcka. Kiteboardcenter har kursstart dagligen: www.kiteboardcenter.se/snowkite_kurser.html

SNOWKITE I VINTER

Om du gillar skidåkning eller snowboard så kommer du älska snowkite. Du kommer bli imponerad över hur många ställen som fungerar att köra på, väldigt nära centrala Stockholm. Och du kommer upptäcka hur extremt lite planering som krävs för att du ska få en grym åkning.

Genom att komma ut i naturen, på dina villkor, kan du åka skidor eller snowboard i stort sett när och vart du vill i hela Stockholm. En fantastisk aktivitet i vinter. Utan liftköer, isiga backar eller dyra boenden.

Rent hälsomässigt finns mängder av fördelar av snowkite. Vare sig du vill träna eller gå ner i vikt, bli mer aktiv eller bara förbättra din hälsa generellt och samtidigt ha riktigt roligt, så är snowkite ett bra val i vinter.

JN, Strasswalchen, Snowkiting 14.12.2012, by Lukas Prudky, For-a-flash.com

Du kommer helt enkelt kunna åka skidor mer aktivt och oftare än vad du vanligtvis gör under en vinter. Ju mer du är ute, desto mer vill du dessutom snowkita. En slags drog med andra ord… fast en bra drog, det är ju ett steg i rätt riktning mot att skapa dig ett mer aktivt och hälsosamt liv.

 

HUR OFTA KAN DU SNOWKITA?

Du kan snowkita så ofta och så mycket du vill! Vind finns alltid. Snö borde finnas en del i vinter också. Det är ofta jobbsituationen och andra aktiviteter som sätter gränserna. Det gäller alltså att prioritera rätt 🙂

Som vanligt bör du ha lite koll på vindprognoserna, vindriktning och styrka. Det finns inga appar som kommer lära dig snowkite, men det finns många användarvänliga appar som gör att du kan hålla koll på väder och vind.

Vi samarbetar dessutom med två av fjällens bästa snökiteskolor, Sälen Kitecenter och Åre Kiteskola, så om du planerar en resa till Sälen eller Åre finns de skolorna på plats som kan hjälpa dig vidare.

VAD BEHÖVER DU FÖR UTRUSTNING

Ta med din skidutrustning och din kite. Har du ingen kite så kan du hyra av oss. Vi håller med all kite-relaterad utrustning, dvs kites och selar.

Bäst behållning av din åkning får du om du klär dig som att du skulle spendera en dag i skidbacken. All träning sker utomhus på öppna fält eller isar. Klä dig i lager och klä dig varmt.

Ta också med dig något varmt att dricka, lite snacks som energihöjare och någon lunchmacka.

Glöm inte att ta med dina pjäxor och skidor eller din snowboard. Ta med hjälm om du har. Stavarna kan du lämna hemma. Nu kör vi!

 

SNOWKITEKURSER I STOCKHOLM
Om du vill gå kurs, eller har någon vän som du vill ta med dig så startar alla kurser dagligen, mån-sön, hela vintern Snökitekurser bokas in online i vår bokningskalender.

Kursstart: Varje dag med vind i Stockholm.
Öppettider: Måndag – söndag 08.30 – 18.30.
Kursplats: Gärdet, Värtan, Vallentuna, Edsviken mfl. Kursplats väljs beroende på vindens riktning och snöläge