Restipset: kiteresa januari / februari

paradise2

I januari och februari är suget stort efter vindsäkerhet och varmt vatten. På de mest attraktiva destinationerna blir ofta boendet snabbt utsålt och priserna höga. De vindsäkraste destinationerna i januari och februari är bl.a Kenya, Zanzibar, Moçambique, Sydafrika, Västindien (i stort sett alla öar), vissa delar av Asien, Brasilien, Mexico mfl

Egypten ligger inte på topp vindmässigt, men Fritidsresor har just nu riktigt prisvärda paket dit, flyg + hotell inkl frukost och middag för 4900 kr, se nedan.

Här tipsar vi om några olika destinationer för din kiteresa i januari och februari

BILLIGAST

Egypten, El Gouna

Avresedatum: 

Egypten har sämst vindstatistik i januari. Visst kan det blåsa, men räkna med att det kan vara lite svajigt. Våtdräkt kan behövas på dagtid.  

COOLAST

Segling kiteresa Karibien, All inclusive , 8000 kr

Skippers datum: 11 – 18 januari

En av våra kitesurfande vänner, Magnus Johansson, har en 34 fots segelbåt med en hytt ledig en vecka. All inclusive en vecka för 8.000 kronor / person! Magnus lagar maten, seglar och ser till att ni får bästa möjliga vecka. Dykutrustning finns också på båten om man surfat sig trött. Båten seglar ut från Grenada den 11:e januari, åter den 18:e.

Messa Magnus för mer info eller skriv ett mejl till magnus@unhooked.se

HÖG VINDSÄKERHET

Kenya, Diani Beach.

Det går att resa när som helst i januari och Kenya har bäst vindstatistik jan – mar. Varmt och klart vatten, sandbotten och hyfsat långgrunt (djupt vid högvatten), vissa partier med sjöborrar. Plattvatten till choppigt. Boende finns på stranden (men eftersom det är högsäsong så är det aningen brist på boende). Finns olika trevliga ställen att bo på nära vattnet

Flygpriser: Ca 5000 kr tur och retur, Arlanda – Mombasa 

Boende: Prisex. 4 bäddsrum inkl frukost fr ca 50 dollar / natt och uppåt

Tillkommer: Mat och transfers

Zanzibar, Paje Beach.

Det går att resa när som helst i januari och Zanzibar liksom Kenya är vindsäkert. Varmt och klart vatten, sandbotten och långgrunt, vissa partier med sjöborrar. Plattvatten till choppigt. Boende finns på stranden (men eftersom det är högsäsong så kan det vara aningen brist på boende). På Zanzibar finns olika möjligheter, bl.a Savanna & Ocean, Kitete Bungalows och Paje by Night, som har fått OK recensioner, men det finns andra ställen där det går att bo. AirBnB är ett bra ställe att söka.

Flygpriser: Ca 8000 kr tur och retur, Arlanda – Zanzibar

Boende: Finns olika alternativ, Kitete Bungalows  | Paje by Night  |  mfl. Priser från ca 600 kr/dubbelrum och uppåt

Transfers till och från flygplats: Osäkert, ev kan de man bor hos hämta / lämna mot avgift

http://kitetebeachbungalows.com/

Mexico, Isla Blanca

Utanför Cancun finns en landtunga som heter Isla Blanca, ett kiteparadis med extremt stora ytor långgrund sandbotten utan sjöborrar. Varmt och skönt i januari. Bra vindsäkert. Plattvatten. Boende är lite problematiskt i januari på Ikarus,men kan finnas möjlighet att campa. Finns ett ställe som ligger på AirBnB, en villa som hyrs ut. Troligtvis behöver man delvis transport, beroende på vart man bor

Flygpriser: Ca 5000 kr tur och retur, Arlanda – Cancun 

Boende: Ikarus Kite Camp eller potentiellt bra Guesthouse på AirBnB där det kan finnas plats

Transfers till och från flygplats: Får ordnas

http://www.kiteboardmexico.com/

…………………………………………………………..

Vi har inte bestämt ännu vart vi åker 🙂 Det är ett litet gäng som är intresserade av att resa. Hör av dig och berätta om du är sugen, samt vilka datum som du skulle kunna åka (och om du är flexibel)

De flesta ställen fungerar bra även i februari!

Egypten, Dakhla, mfl blir vindsäkert och varmt igen från slutet av mars och framåt

STOCKHOLM KITEBOARDCENTER

Leveransadress: Birkagatan 9
Showroom: Vanadisvägen 21 (besök efter ö.k)
www.kiteboardcenter.se
info@kiteboardcenter.se
070 046 40 42
0737 214 007