Kite B&B, Neretva, Kroatien

Kitesurf Neretva Kroatien

Upplev fantastiska Kroatien i sommar. Neretva har magiska förutsättningar och ger kitesurfing i världsklass.

Vi har styrt upp så du kan åka ner precis när du vill i juli och augusti. Åk ner på egen hand eller med dina vänner och få en skön vecka på en relativt outforskad men känd kitedestination.

Vackra Neretva ligger i södra Kroatien omgiven av gröna berg, vattenfall och vingårdar. Där floden Neretva mynnar ut i Adriatiska havet hittar vi en två kilometer lång kitestrand, som erbjuder fantastiska förhållanden med platt och kristallklart vatten där det finns pålitlig Mistralvind.

Neretva är fortfarande förhållandevis oupptäckt som kitedestination och med cirka 2,5 timmar ifrån Arlanda och 1,5 timme transfer är den dessutom lättillgänglig. Vindförhållandena och kvaliteten på kitestranden tillsammans med de hänförande omgivningarna gör Neretva till en destination i toppklass.

Ta dig till Neretva

FLYG
Norwegian och SAS flyger till Split (15 mil motorväg) som är den lämpligaste flygplatsen. Flygtiden är 2 tim 40 min och priset varierar runt 3000 kr. Det går även flyga till Dubrovnik (7 mil kustväg) eller Mostar men de ligger längre från spoten.

TRANSFER
Transfer kan ordnas ifrån flygplatsen till boendet mot en extra kostnad och tar cirka 1 tim 40 min från Split.

Kite surf Neretva

VIND
Vinden är normalt stabil och vanligaste kitestorlekarna är 9-12 kvm, men som alltid är det bra att säkra upp med en större kite

BOENDE

B&B-villan ligger i den pittoreska lilla staden Opuzen belägen endast 7 minuter ifrån Kitestranden där du har både ett Kitecenter och två barer. Efter en dag på vattnet finns möjlighet att grilla på stranden på kvällen eller gör ett besök hos någon av restaurangerna i Opuzen.

Villan som ägs och drivs av Josipa Silini från Sverige, är gammaldags och mysig med kiwi- och mandarinträd i trädgården och uteplatser med tillgång till grill. Matbutik och busshållplats finns alldeles utanför huset och både saluhall och restauranger hittas bara ett par hundra meter bort.

Villan består av tre våningsplan om 65kvm vardera där våningsplan 1 och 2 hyrs ut och där respektive våningsplan erbjuder 5 – 7 sängplatser totalt fördelade på två separata sovrum. Sängarna varierar ifrån dubbelsäng, bäddsoffa till enkelsängar. Ange vid bokning antalet i ressällskapet och preferenser gällande sängplatser så löses detta efter bästa förmåga och tillgång på platser.

Reser du själv finns möjligheten att du delar rum med annan besökare. Ange om detta inte är tänkbart så görs försök till att hitta en lösning. Detsamma gäller för lite större resesällskap om tillgången på antalet sängplatser är udda. Dusch, toalett och kök delas.

MAT
Lunch på kitestranden löses bäst genom att köpa med mat, men det finns även tillgång till snacks och frukt mm på strandens två barer. Kvällstid förekommer vanligen grillning på stranden anordnad av Kitecentret. Föredras middag i staden så har Opusen ett stort utbud av restauranger att välja bland. Både maten och vinet håller hög kvalitet och bjuder på lokala specialiteter.

 

BOKNING

Bokning sker via mail eller telefonkontakt direkt till Josipa.

Josipa 073 928 54 97

Epost: opuzenmymagicplacetravel@gmail.com

Notera i din bokning hur många ni är i resesällskapet, tidsperiod och eventuella önskemål vad gäller sängplatser.
Josipa återkommer med besked om tillgänglighet av sovplatser och frågor om transfer ifrån flygplatsen önskas, eventuella allergier etc.

PRIS
1 vecka B&B kostar 5.900 kr
Lägg till fler dagar till rabatterat pris

I priset ingår frukost, daglig transfer till och från kitestranden, sänglakan och handduk. Även Kitecentrets veckokort ingår som ger gratis tillgång till omklädningsrum, dusch och toalett samt båthämtning (om något skulle gå snett) och luftkompressor.

 

ÖVRIGT

  • Kiterelaterade frågor: Mikael Ekelund, Kiteboaradcenter, 0733-58 99 31
  • Resmål och boendefrågor, kontakta Josipa på 073-928 54 97

……………….

UTFLYKTSMÅL
Kitecentret anordnar utflykter vissa dagar i veckan och det finns ett stort utbud av lockande utflyktsmål i närheten. Bland annat finns det möjlighet till bergsklättring, cykling eller besök vid vattenfall eller någon av vingårdarna i omgivningen.

TA MED PÅ RESAN
Temperaturen i luften i juli augusti ligger mellan 29-35 grader så glöm inte solskydd under dagen. Vattnet är varmt och de flesta kitar i shorts och rashguard eller våtdräktströja. Shortie kan vara bra att packa med för kallare dagar. Se till att du växlar till dig kontanter av den lokala valutan Kuna inför resan då Kitecentret och även många av caféerna och butikerna inte tar kort. Myggorna kommer fram på kvällen så även myggspray kan vara bra att packa med.

Kite Neretva Kroatien