Kite resa i vinter: vart vill du åka?

Res med oss till värmen och vinden hela vintern. Varje månad. Alla är välkomna, vare sig du är erfaren surfare eller vill gå nybörjarkurs och lär dig från grunden.

elgounakiteboardcenter

Vintern och vårens kiteresor

Res med oss till värmen och vinden hela vintern. Varje månad. Åk med eller gå kitekurs och lär dig från grunden. Vi har handplockat de bästa ställena för surf per månad, samtidigt som vi har förhandlat fram riktigt bra priser hos leverantörer.

Vi har minst en resa varje månad, hela vintern. November, december, februari, mars, april och maj parallellt med en fantastisk snökitesäsong i Stockholm.

December 2016

I samarbete med Apollo och Three Corners Ocean View erbjuder vi två grymma resor till El Gouna! Avgång 1 och 8 december, Flyg, hotell, all inclusive inkl specialbagage och transfers för löjligt lågt pris. Kan inte bli bättre! Se det som en tidig julklapp. Ta med din kompis, tjej eller kille och njut!

Läs mer och boka:

1 – 8 december: https://www.facebook.com/events/361209010884884/

8 – 15 december: https://www.facebook.com/events/688918731286519/

Januari 2017

Vi siktar på ytterligare ett grymt upplägg och kiteweek i El Gouna, Egypten. Flyg, transfers, 4 stjärnigt hotell, all inclusive mat och dryck. Priset kommer vara oslagbart. El Gouna har en av Egyptens bästa kitespot och lufttemperaturen ligger runt 20 grader.

 

Februari 2017

El Cuyo i Mexico erbjuder en fantastisk off the beaten track upplevelse. Bra surf och avslappnad Robinson Crusoe-känsla. Det här är en ”öppen” och oorganiserad resa. Vi siktar helt enkelt på att knipa flygstol från Frititdsresor, och drar på kort varsel. Direkt flyg t.o.r Sthlm – Cancun kan ligga på 1990 – 3600 kr för restplats. Boendet fixar vi med våra kontakter på plats.

Recension om El Cuyo
Video:
Intresseanmälan: info@kiteboardcenter.se

Mars 2017

I mars planerar vi fler resor till El Gouna, och ett Freeride Camp med coaching. Boende på 4 stjärniga Three Corners Ocean View med all inclusive. Mer information kommer. Prenumerera på våra events på Facebook

April 2017

April och maj arrangerar vi våra populära resor till fantastiska Sardinien och Tarifa. Båda är starka och vindsäkra destinationer och behagliga månader. Räkna med normal svensk sommarvärme och historiskt sett mistralvind på 8-14 ms. 1 – 8 april går det första campet till Sardinien. Tarifa 22 – 29 april. Sardinien igen 6 – 13 maj. Platserna är begränsade och så se till att boka så snart du kan

Läs mer och boka: 

Sardinien, 1 – 8 april

Tarifa, 22 – 29 april

Sardinien, 6 – 13 maj

Sammanfattning kiteresor i vinter

December: 1 och 8 december, El Gouna all inclusive. 4 stjärniga Three Corners Ocean View

Februari: Mexico, El Cuyo, ca 8 – 21 februari. Öppen och oorganiserad resa 🙂 . Vi ordnar boende.

Mars: El Gouna, Three Corners Ocean View, all inclusive

April: Kiteresa Sardinien, 1 – 8 april

April: Kiteresa Tarifa, 22 – 29 april

Maj: Kiteresa Sardinien, 6-13 maj

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vinterns aktiviteter

SNOWKITE

I år har vi beställt massor av snö till Stockholm och drar igång kurserna så fort vi har rätt förhållanden. Alla kurser ligger uppe och bokningsbara i online kalendern. Vi har ny start varje dag, måndag – söndag, fram till mars.

Se kurserna här: https://kiteboardcenter.se/snowkite_kurser.html

Boka din snökitekurs här: https://kiteboardcenter.se/boka.html

Snowkite weekends: I år planerar vi kiteweekends till Sälen, Funäsdalen, Hemavan mfl. Torsdag – söndag

DEMO

Alla blåsiga dagar, hela året, är demodagar. Antingen ses vi på stranden eller på snön där vi kör snowkite, eller så hör du av dig till oss och lånar den kite (eller bräda) du vill testa. Vi har just nu all 2017 års utrustning från Best, Airush och Xenon boards i lager. Ring oss 070 046 40 42 eller maila info@kiteboardcenter.se om vilken utrustning du vill låna / testa

UTFÖRSÄLJNING

Nu släpper vi det sista av skol, demo och nya lagervaror till galna priser! Våtdräkter från 100 kr. Kites från 4900 kr. Brädor från 2900 kr. Allt inkluderar garanti. Fyndläge och trygga köp. Vi har litegrann upplagt i vår WEBSHOP, men mycket mer utrustning än så. Fråga efter våra pdf-listor: info@kiteboardcenter.se

KITESURF KURSER & UTHYRNING

Oktober var vår sista officiella månad för kitekurser. Vi har omklädningsrum, grill och värmemöjligheter på Dalarö vid Surfcentret och vi kör alla kitekurser på Dalarö under de sista månaderna. Vi erbjuder privat coaching fram till snön lägger sig. Uthyrning alla dagar. Hela året.

Följ oss på Facebook för nyheter, strandval och kommande resor

………………………………………………………………………………………………….

KITEBOARDCENTER
Birkagatan 9 (showroom)
113 36 Stockholm
info@kiteboardcenter.se
070 046 40 42

 

Kiteresor och destinationer på egen hand

Det finns massor av bra ställen att åka till under vintern om du vill åka själv, men även många fallgropar. Här ger vi dig lite tips för att du ska få din bästa kite resa i vinter! Vi reser själva ett par gånger under året, dit där det blåser bäst, du får gärna hänga på.

Prioritet: Välj resmål med bästa vindhistorik 

Kiteresans högsta prioritet är vind. Och värme. Bästa vindförutsättningar och värme till lägsta pris.

Potentiellt bra resmål fördelat per månad (lokala avvikelser förekommer, gör din research)

Höst, (september – oktober): Egypten, Dakhla, Tarifa, Kanarieöarna, mfl

Vinter, (november – februari): Brasilien, Västindien, Mexico, Sydafrika, Kenya, Zanzibar, Mocambique, Cap Verde

Vår, (mars – maj): Sardinien, Spanien, Portugal, Egypten, Dakhla, mfl

Sommar, (maj – augusti): Sardinien, Egypten, Spanien, Italien, Sri Lanka, mfl

Här hittar du en mer utförlig guide: http://globalkitespots.com/

Om du vill hitta en resa på egen hand, börja med att göra en sökning på Google: ”wind statistics + resmålet” , då brukar du få upp windfinders historik eller windgurus arkiv. Där läser du lätt på om orten ligger i bästa vindmånad. Nu kan du utkristallisera ett antal resmål. Därefter kollar du upp hur stränderna uppfyller dina övriga förväntningar och önskemål:  Plattvatten, vågor, långgrunt, begränsningar etc. Sen googlar du på boendealternativ, testa även AirBnB, Bookings.com, etc

 

Vart och när vill du åka? Berätta när du kan, och hur länge du vill vara borta så börjar vi där.

Maila ditt intresse till oss, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa utomlands

 

Här är några bra destinationer

brazil

OKTOBER-NOVEMBER

Kiteresa Brasilien / Barra Nova / Taiba / Cumbuco

Att flyga från Stockholm till Fortaleza kostar från 7000 t.o.r och uppåt beroende på om du tycker det är OK med flera byten eller om du vill flyga smidigt och direkt. Väl på plats finns flera ställen att kitesurfa på. Ett ställe som heter Barra Nova där vattnet är plattast tänkbara. Vinden och vattnet är varmt och det finns mycket prisvärt på Escape Pousada precis vid vattnet. När vill du åka och hur länge vill du vara borta?

Maila till oss och berätta om du vill åka i november, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Brasilien

DECEMBER-JANUARI

Sydafrika – Kapstaden / Blouberg / Laangebaan

Inte helt säkert att vi åker till Sydafrika i december, flygbiljetter och boende brukar vara dyrare och kallvattnet känns halvkul. Men i under vintern drar ”Cape Doctor” in över Sydafrika, det är ett väderfenomen som ger en stark och konsekvent vind på över 10 ms+ Världseliten brukar vara där och träna. Vågsurfare och kitesurfare över hela världen drar sig till Kapstaden och upp mot Laangebaan lagunen. Förvänta dig lite kallare i vattnet (våtdräkt behövs), vithajar och emellanåt bli överriggad på 7 m2, så rätt tuffa förhållanden.

Ett annat ställe som kan vara mer tillgängligt är Cap Verde och ön Sal. Kortare flygresa, bra vågor och vind. Inte bästa kitedestinationen bra för nybörjare, men det går att hitta charterresor eller flygstolar dit via de vanliga resebyråerna.

JANUARI-FEBRUARI

Kenya – Diani Beach / Kenyways eller Zanzibar Paje eller Mexico Isla Blanca

Vi har erfarna källor som säger att Kenya är grym kite destination i januari och februari, de mörkaste och kallaste månaderna i Sverige. Zanzibar levererar också bra vind. Utanför Cancun i Mexico ligger Isla Blanca, med magiskt plattvatten och långgrund sandbotten. Sugen på att åka till något av ställena?

Maila till oss och berätta om du vill hänga på i januari-februari, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Afrika/Mexico

APRIL-MAJ

Dakhla – Dakhla Attitude eller Egypten El Gouna

Till våren kommer vinden tillbaka till södra Europa och norra Afrika. Dakhla ligger en bra bit söder om Casablanca och erbjuder enormt bra ställen för surf i lagun, plattvatten men även vågor för den som vill. Resan dit går via Casablanca och returen betyder ofta en övernattning för att flygtiderna inte matchar. Egypten kan börja leverera OK vindstatistik igen och El Gouna är en av de bästa och lugnaste kite ställena i Egypten. Hotell Mövenpick har ex vis egen kitestrand

Maila till oss och berätta intresset för april – maj, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Dakhla / Egypten

MAJ

Polen – Rewa eller Hel

En skön säsongsstart i Stockholm brukar vara att åka till Hel-halvön i Polen. Tillsammans med vår Polen expert Rickard Goclon siktar vi på att starta vattensäsongen 2016 med en långweekend i Hel. Flyg snabbt och smidigt från Skavsta till Gdansk, därefter en kort transfer till Rewa eller lite längre ut till Hel. Plattvatten, långgrunt, låga priser är kännetecken för denna destination.

Maila till oss om du är intresserad av Polen, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Polen

 

DESTINATIONER MÅNAD FÖR MÅNAD

Vill du resa på egen hand rekommenderar och vill ha tips på vart du kan åka rekommenderar vi några sajter som listar kitesurf destinationer månad för månad:

http://kitemovement.com/general/kitesurf-destinations-by-month-part-1/

http://globalkitespots.com/