Händer höst / vinter 2015 | kiteboardcenter.se

När temperaturerna faller så kollar vi efter sydliga vindar i prognoserna, och gärna lite inslag av sol. Då blir det helt OK, det är lätt att bli förvånad över hur länge det går att kitesurfa i kallvatten. Igår 21 oktober surfade vi Dalarö och funkade utmärkt i tunna skor, handskar och huva. Det är bättre temperaturer i vattnet än i luften.

Mellan oktober – februari finns många bra destinationer utomlands och vi har planerat åka åtminstone en eller två gånger under hösten / vintern! Är du också sugen att resa? Hör av dig och häng på!

I vinter kör vi snökite här i Stockholm, när alla fält är täckta med snö och isarna tillräckligt säkra.

OKTOBER

alvarkite

Höstlov – gratis kite prova på!
Torsdag den 29 oktober mellan kl 13.00 – 16.00 håller vi en gratis prova kite för hela familjen, barn, ungdomar och vuxna, alla är välkomna att testa flyga kite, ha kul och känna på utrustningen för kitesurf och snökite. Lär dig mer om vårt barn- och ungdomskoncept, Kite for Kids. Vi lär barn från 7 år att kitesurfa / snökita!

Läs mer i eventgruppen anmäl att du kommer: https://www.facebook.com/events/1495392924087989/

 

kiteweekends

Kiteweekends Sverige
Att åka iväg ett par dagar med andra kitesurfare / nybörjare till andra stränder i Sverige brukar vara väldigt kul och ge enorm utveckling. Alla helger resten av oktober, november och hela våren är potentiella ”Kiteweekends Sverige”, inkluderar alla transporter och 2-3 nätters boende: https://kiteboardcenter.se/nyheter/kiteweekends-kitesurf-dar-vinden-blaser-bast/

NOVEMBER – MAJ

November är ofta den tråkigaste månaden innan snökitesäsongen startar. Januari / februari är också rätt segt. Delar du drömmen om att få kitesurfa 7 – 14 dagar i short och stabil vind?

brazil

Kiteresa Brasilien / Barra Nova / Taiba / Cumbuco

Att flyga från Stockholm till Fortaleza kostar från 7000 t.o.r och uppåt beroende på om du tycker det är OK med flera byten eller om du vill flyga smidigt och direkt. Väl på plats finns flera ställen att kitesurfa på. Ett ställe som heter Barra Nova där vattnet är plattast tänkbara. Vinden och vattnet är varmt och det finns mycket prisvärt på Pousadan precis vid vattnet. När vill du åka och hur länge vill du vara borta?

Destinationer vi kan tänka oss åka i vinter: https://kiteboardcenter.se/nyheter/kite-resa-i-vinter-vart-vill-du-aka/

 

DECEMBER – MARS

snowkite_stockholm

Snökite! Kurser i Stockholm

Rykten säger att vi ska få en vargavinter. Det innebär snö och kyla kanske kommer tidigt. Vi står redo med våra kitekurser på snön! Samma grymma kurs som på vatten, fast du använder dina skidor eller snowboard. Snökitekurserna startar dagligen i Stockholm. Vanliga kursplatser Gärdet, Drevviken, Ältasjön mfl. Läs mer här: http://www.kiteboardcenter.se/snowkite_kurser.html

 

Sydafrika – Kapstaden / Blouberg / Laangebaan

I december drar ”Cape Doctor” in över Sydafrika, det är en starkt och konsekvent vind på över 10 ms+ varje dag. Världseliten är där och tränar. Vågsurfare och kitesurfare över hela världen drar sig till Kapstaden och upp mot Laangebaan lagunen. Visserligen kallt i vattnet, vithajar och kitestorlek max 7 m2 så rätt tuffa förhållanden. Men varför inte sticka dit?

Maila till oss och berätta, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Sydafrika

 

JANUARI

Kenya – Diani Beach / Kenyways

Vi har erfarna källor som säger att Kenya är grym kite destination i januari och februari, de absolut tråkigaste månaderna i Sverige. Ska vi dra dit? När passar det? Vi koordinerar ihop en resa dit, 2 veckor. Låter det bra?

Maila till oss och berätta, info@kiteboardcenter.se Skriv i rubrik Kitesurfa i Kenya