Välja kitepaket

Välj kite & bräda som passar ihop med dina önskemål. Läs våra tips om hur du du väljer. Vi hjälper dig kombinera ihop rätt kitepaket

Investera i utrustning och kom ut på vattnet

För att fortsätta kitesurfa efter din kitekurs behöver du investera i en komplett kiteutrustning. Kite, bräda, sele, våtdräkt, hjälm ingår är ett baspaket. Kostnaden på utrustningen beror på om du köper nytt eller begagnat samt årsmodell, modell och skick.

Begagnade kitepaket blir billigast, men kan vara slitet, kräver underhåll och ha sämre flygegenskaper, sämre säkerhetssystem. Nybörjarpaket för kitesurf kan se lockande ut med lägre prisbild, men ofta är det för dålig utrustning och du växer ur dem snabbt. Premiumpaket kan se ”dyra” ut vid första anblicken, men är ofta värt pengarna, då du får snabbare progress och bättre andrahandsvärde.

Nytt kitepaket

Har du bestämt dig för att börja kitesurfa, tycker vi att du bör investera i nytt eller begagnat i nyskick. Då vet du att allt fungerar rätt, du får en roligare tid på vattnet och en snabbare personlig utvecklingskurva. Utrustning är fri från skador, läckage, backstall och säkerhetssystem som är modernt. Nyare kites är ofta stabilare, återstartar lätt och du har ett högre andrahandsvärde.

Här hittar du våra kompletta paket >>

PS Kitekursen gratis! När du gått kurs hos oss drar av hela kursavgiften på ordinariepriset

Begagnat av oss

När du handlar kiteutrustning av oss så vet du att den är genomgången, kontrollerad och du får dokumentation på skick och eventuella skador. Kostnaden på din utrustning beror på om du köper nytt eller begagnat samt årsmodell, modell och skick. Ett begagnat paket i bra skick med kite, bräda, sele, dräkt, pump, hjälm får du för runt 12.000-15.000 kr.

Här hittar du begagnat, skolutrustning, demo och även ny utrustning på lager >>

Begagnat av privatperson

Ett begagnat paket i bra skick med kite, bom & bräda går att hitta för runt 8.000 – 10.000 kr. Du kan säkert hitta billigare, men du riskerar du även att utrustningen inte  eller fungerar dåligt för ändamålet. Du köper i befintligt skick och står utan garantier. Du bör kunna bedöma skicket på duk, ventiler, blåsor, säkerhetssystem och att kiten flyger som den ska 

Begagnad utrustning – kan bli billigt, men finns många fallgropar. Handla begagnat, handla med garanti

Budget

Med en budget på 15.000 – 20.000 kr så kommer du riktigt långt. Hos oss kan du räkna med att få i stort sett helt ny utrustning inklusive bräda, sele, dräkt, hjälm. Modern kiteutrustning kan hålla i många år och du kan förvänta dig att ha din utrustning i mellan tre till fem år innan det blir dags att byta igen.

Blir du en väldigt aktiv kitesurfare så kommer du vilja byta upp dig för att få senaste modellerna varje år, frestelsen för ’nästa års’ kiteutrustning vara svåra att motstå 🙂

Kom in i butiken, vi hjälper dig hitta rätt kitepaket, begagnat eller nytt, och hjälper dig igång på stranden. Här kan du läsa om hur man bl.a väljer rätt kitestorlek.

Skräddarsytt kitepaket

En stor kite och stor bräda ger en möjlighet att surfa i lättare vindar, men kan bli för stort om det blåser mycket. Och vice versa en liten utrustning.

Därför ska du fråga dig var du huvudsakligen kommer att surfa. Utomlands eller i Stockholms skärgård? I starka vindar eller mellansvaga byiga vindar? Samt vilken åkning vill du utveckla eller ägna dig åt?

Här är några kompletta kitepaket för nybörjare, medelgoda och avancerade kitesurfare.

Vi kan även sätta ihop begagnade kitepaket i butiken. Kom in till oss så går vi igenom allt detta i butiken och kommer snabbt fram till ett perfekt anpassat kitepaket åt dig.

En perfekt kitesurfpaket

Vi hjälper att kombinera ihop ett perfekt kitesurfing paket för nybörjare till avancerade åkare. Kites, brädor, och sele blir handplockade av oss och du sparar pengar.

Vi har utrustning som passar de flesta åkstilar, freestyle, freeride, wave, race samt lättvinds kitepaket från marknadens toppmärken.

Vet du redan vad du söker kolla i vår webbshop för att hitta ett kitepaket eller kom in till vår butik i Stockholm så hjälper vi dig!

Självklart har du garanti på all utrustning som vi säljer, även begagnat. Support & stöd ingår. Handla din kiteutrustning av oss, du får en bättre deal helt enkelt.

Utnyttja din kursrabatt

När du gått kitekurs hos oss så har du reducerade priser på ny utrustning. Kom in till oss i butiken och kika på våra färdiga paket eller sätt ihop ditt eget. Vi drar av hela din kursavgift, upp till 4695 kr, på ny utrustning. Priset dras av på ordinariepriset. Kitekursen gratis kan man säga.

På all kringutrustning som sele, våtdräkt, pump, flytväst och hjälm har du också rabatt.

Om du kan tänka dig begagnad våtdräkt, sele, leash, flytväst och hjälm så har vi ett erbjudande så länge lagret räcker >>

Väj mellan våra kitesurfing kit för nybörjare eller skräddarsy ditt egna premiumpaket

Kitebutik i Stockholm