Förbättra din kitesurfing

Utveckla din kitesurfing och pusha dig själv till nästa nivå. Ta kontroll och visualisera din nästa framgång.

Kitesurfing är en sport du kan ta till vilken nivå du vill

Det spelar ingen roll vilken nivå du ligger på, det går alltid att utveckla din kitesurfing och pusha dig själv till nästa nivå – vare sig det är att pröva att hoppa, åka toeside för första gången eller testa några urkrokadef freestyle tricks. Under teknik på Kitezonen fördjupar vi oss i olika utvecklingar och förbättringar som tar dig till andra nivåer i din kitesurfing. Men här ska vi istället prata om de tips som kan hjälpa dig framåt i din kitesurfing utveckling. 

Våga misslyckas för att lyckas

För att uppnå ett mål, som att landa ett nytt trick eller bemästra att åka upwind, kommer du gå igenom ett antal misslyckade processer. Tillräckligt många för att du slutligen ska lyckas. Chanserna att klara ett trick på sitt första försök är små. Se det istället som en del av processen, våga misslyckas för att lyckas.

Ta din kitesurfing till nästa nivå, gå våra progression clinics och avancera snabbare

Coaching & lektioner

Ta kontroll

Bra kitekontroll gör att du vågar mer, som att utföra höga hopp. För att göra ett högt hopp krävs det utmärkt brädkontroll – rätt hastighet, rätt vinkling på brädan medan du laddar kiten med kraft och behålla den precis till den rätta stunden. Se därför alltid till att du har rätt storlek på kiten, att linorna är rätt anslutna och att du trimmar kiten rätt för tricket du ska utföra. Att förbättra din kitekontroll kommer spela en stor verkan på hela din kitesurfings utveckling. Det viktigaste i kitesurfing är att flyga kiten.

Att visualisera ger framgång

När man gör ett trick är visualisering en väldigt viktig faktor. Om du inte kan se dig själv utföra det specifika tricket i ditt huvud, kommer det att bli svårare att utföra väl i vattnet. Att studera videon där du kan se personer utföra tricket är också hjälpsamt för att hjälpa dig visualisera dig själv göra samma trick, lägg märke till vad personen gör och vad kiten gör. Gå sedan igenom allting på land innan du går ut i vattnet, så att din kropp får en känsla av rörelsen du snart ska ut och utföra.