Börja kitesurfa

Alla dagar IKO logga Boka kitekurs idag

Det är inte svårt att lära sig kitesurfing. Du kommer bara ha otroligt kul – välkommen till din nya livsstil

Börja kitesurfa

Det är inte svårt att lära dig kitesurfing. Du behöver inte vara stark eller ens vältränad. Du behöver bara ha lite grundläggande motorik. Och gå en kitekurs på en bra kiteskola. Då lär du dig grunderna på rätt sätt.

I Stockholmsområdet finns fina förutsättningar för både kitekurs och utöva kitesurf. En del säger att det är trångt, men det finns flera olika stränder och smultronställen som du kan utforska och utvecklas inom sporten. Vindarna är bra och vi har nära till stora stränder, stabila vindar på Åland, Gotland och Öland.

Tänk också på vilka kitemöjligheter som öppnar upp sig i hela världen, alla fantastiska kiteresor och nya destinationer du kan åka till och upptäcka.

Förbered Dig

Vad kan du förvänta dig? Kitesurfing kan inte planeras på samma sätt som många andra aktiviteter. Du ska börja leva på vindens villkor. Spontanitet och nyfikenhet är bra. Frigör tid i kalendern när det blåser. Inte tvärtom.

Var aktiv och intresserad av väder och vindar. Börja titta på vad prognoserna verkligen säger. Inte bara om det är vackert väder. Vindriktning, vindstyrka, temperaturer, regn / åska. Allt är viktigt.

Med rätt inställning och flexibilitet så kommer du få massor av sköna dagar med kitesurfing här i Stockholm. I snitt kan du surfa 3-4 dagar i veckan. Hela året. Så du väljer vilken livsstil du vill ha 🙂

Vill du börja kitesurfa?

Då är det bara att boka in din kitekurs. Börja med att välja en nybörjarkurs. Vi på Kiteboardcenter har funnits sedan 2002, hjälper dig igång på rätt sätt och fortsätter stötta dig i utvecklingen efter din kurs.

I grundkursen lär du dig förberedelser, riggning, säkerhet, flyga kite på land och i vattnet, och till och med testa stå på brädan redan första dagen! Dessa kurser startar varje dag, måndag – söndag, hela sommaren.

Du kan välja bygga på med en eller två dagar till om du behöver fler lektioner. Och du kan handla din egna kiteutrustning efter din kitekurs för att utnyttja vinden och surfdagarna till max.

Läs mer om våra grundkurser här >>

Här nedan jämför du enkelt våra vanligaste nybörjarkurser i kitesurfing

★★★★★

Så otroligt generös support, en kurs hos er och man känner sig trygg och som att man har någon som alltid backar en, så värdefullt!!! / Erika

Google recension

Grundkurs (6 tim) 2395 kr

I grundkursen provar du  vattenstarter med bräda redan första dagen. Trygg och effektivt upplägg i anpassat tempo. Kursen sker i små effektiva grupper. IKO cert ingår.

Boka

  Komplett kurs (14 tim) 3695 kr

  Denna kitekurs är 14 timmar, uppdelat på 2 hela dagar. Första dagen går du grundkursen och får testa göra vattenstarter med kitebrädan. Dag 2 är mer teknik, flygning och surf.

  Boka

  IKO instruktörer

  Din kitekurs leds av Sveriges högst rankade IKO instruktörer, Level 3. Det är en garanti att du får en noggrant genomförd kurs, meningsfullt och effektivt upplägg.

  Kitekurs Max (19 tim) 4795 kr

  Sveriges mest massiva kitekurs. 3 hela kursdagar, där vi är mestadels i vattnet. Vi går igenom höjdtagning och  vändningar. Boka in dagarna i den takt som passar dig

  Boka

  Vindgaranti

  Vi är duktiga på att hitta den bästa vinden. Men ibland sviker den. Därför kan påbörja och avsluta din kitekurs på samtliga våra kiteskolor i Sverige och du har två år på dig att genomföra din kitekurs

  Fortsättningskurser

  Dessa kurser är för dig som vill bygga på din nybörjarkurs. Du kan välja hel eller halv kursdag eller privata lektioner

  Extra kursdag 1 dag, 1795 kr
  Refresh kurs, 1/2 dag, 1495 kr
  Kite Progression, 1 dag, 2395 kr
  Privata kitelektioner, fr 695 kr/tim

  Kitebutik i city

  Välkommen till vår mysiga butik mitt i Stockholm. Här träffar du kunnig personal som själva är kitesurfare. Här finns kompletta kitepaket och enskild utrustning, kites, brädor, selar, våtdräkter, tillbehör. Nytt och begagnat i lager i de flesta storlekar. 

  Vi har öppet de flesta dagar i veckan, året runt. Helst är vi på stranden, men finns alltid tillgängliga för dig, måndag – söndag.

  070 046 40 42 • 072 729 13 71 • info@kiteboardcenter.se

  Kitekursen gratis

  Du kan när som helst köpa kitepaket av oss. Du får upp till 20 % rabatt när du handlar ny utrustning.

  Utnyttjar du rabatten innebär det en besparing på mellan 3000 – 6000 kr. Det motsvarar upp till hela din kursavgift.

  Vill du hellre handla begagnad utrustning i början. Det går utmärkt. Hos oss kan du handla begagnat med garanti. Läs mer här >>

   

  Varför kiteboardcenter?

  Vi erbjuder genomtänkta och effektivt upplagda kitekurser. Vi genomför dem noggrant, ledda av landets mest erfarna instruktörer. Utbildningarna varvar teori, coaching och massor av tid för praktiska övningar. 
  Du kan välja mellan 1, 2 eller 3 dagars träning som är hela dagar. Eller väljer du enstaka lektioner anpassade efter din takt.

  Effektivt upplägg

  Hela kursdagar i små grupper ger dig bästa effektivitet och inlärning och när du avslutat din kurs får du certifiering enligt IKO. Redan efter första nivån med oss är du redo att börja träna kitesurfing på egen hand och köpa utrustning.

  Snabbinfo kurser

  Kursstart:
  Alla dagar, måndag – söndag

  Kursort:
  Välj Stockholm, Gotland, Öland, Blekinge

  Tider:
  Grupplektioner 9.00 – 16.00
  Privatlektioner: Du bestämmer

  Förkunskaper:
  Inga förkunskaper krävs

  Ålder:
  Från 9 år (kite for kids)
  Ungdomar 15 – 17 år
  Vuxen 18 –

  Kitespots Stockholm

  Vi håller kitekurser på långgrunda och säkra stränder i Stockholm. Och vi delar med oss. Här är vår spotguide över Stockholms bästa kitesurfstränder.

  Information & frågor:

  Instruktör: 072 729 13 71
  Butik & demo: 070 046 40 42
  Kundtjänst & bokning: 072 575 75 85
  info@kiteboardcenter.se
  Boka din kitekurs direkt

  Välj ort och startdatum

  kitesurfing på andra orter  

  Vi har nätverk av kiteskolor och ambassadörer i hela landet. Du kan gå kitekurs i Stockholm, på Gotland, Öland, Blekinge samt hos partnerskolor i Västerås, Umeå, Varberg och Malmö. Det ger dig frihet att starta, fortsätta och bygga på din kitekurs vart du vill.

  Team, ambassadörer och kiteskolor här >>

  VÅRT KONCEPT FÖR KITEKURSER

  Vi drivs av att se dig lära dig kitesurfa!

  Därför står vi redo med mycket erfarna och utbildade IKO instruktörer med lång erfarenhet av att lära ut. Våra kurser är genomtänkta och effektiva heldagskurser. Vi undervisar enbart i små grupper med mycket praktiska övningar och skär bort onödig tid med väntan på stranden, administration eller restid. Vi tar dig långt på kort tid.

  Vi undervisar bara när det är rätt vind och förutsättningar. Om vinden slutar blåsa så bokar vi in nytt datum tills din kitekurs är genomförd. Vår uppföljning och vårt stöd efter din kurs är också riktigt bra. Du kommer genast känna dig välkommen och du får tips för din nästa session eller lektion.

  Vi har en välsorterad butik mitt i Stockholm och vi arrangerar kiteresor till grymma destinationer. Välkommen att lära dig kitesurfa med oss!

  Upplev magin!
  Dalarö kiteriggning