Kiteresa El Gouna

El Gouna erbjuder riktigt bra förutsättningar för kite. Bästa tid att åka är mars – november. RESA PLANERAD JANUARI 2022

Det här kan du förvänta dig

El Gouna erbjuder riktigt bra förutsättningar för kite. När vi reser hit så bor vi på Three Corners Ocean View. El Gounas lyxiga och bekväma boende med all inclusive.

För januari 2022 skissar vi på Foil Camp workshop till El Gouna då vindstatistiken ofta är lite svagare vindar, men det går fyra avgångar per månad ner till Three Corners, priserna varierar beroende på tillgång och efterfrågan. Snart kommer bokningsformuläret upp, men föranmäl dig till info@kiteboardcenter.se

El gouna

En kort transfer 2 mil norr om Hurghada ligger El Gouna som är en mycket trevlig och lugn modern Egyptisk by som är uppbyggd kring små öar och laguner. Här finns saker att göra även på kvällstid med butiker, caféer, bio och restauranger. Andra aktiviteter som golf, dykning, cablepark finns tillgängligt.

Boende

Vi rekommenderar 4-stjärniga Three Corners Ocean View hotell som ligger perfekt beläget nära vattnet och downtown El Gouna. All inclusive ingår, frukostbuffé, lunch, middag, drycker. På kvällen tar du en drink och tittar på shower eller deltar i aktiviteter. Läs mer om Three Corners

Surfet & spoten

Vi samarbetar med Makani Beach Club. Transfer går från hotellet går varje timme. Du kan även ta privat minitaxi på egen bekostnad om du vill. Stranden är stor och fin med massor av plats. Botten är av sand och det är långgrunt. Perfekt för nybörjare och för dig avancerade som vill träna trick på plattare vatten.

Flygbiljetter

Det bästa sättet att uppleva El Gouna är att åka på charterresa med exempelvis APOLLO, TUI eller VING.

Du kan hitta 1 hel vecka inkl flyg, hotell, all inclusive, transfers för 6000 kr och uppåt.

Du kan också välja köpa en flygstol tur och retur Hurghada, och kontakta Three Corners Ocean View direkt och få prisförslag.

Kontakta hotellet direkt via:

Susanne Lambrecht
Epostadress
Mobilnummer

Bästa tid att åka

Egyptens bästa tid är mellan mars – november. Foil Camps övriga månader

Du kan resa mellan december – februari också, värmen ligger på runt 20 grader, men vinden kan vara aningen mer ostabil. 

I december kan du räkna med en dagstemperatur på 20 grader. Dock kan effekten på nordlig vindriktning ge lite kall vind. På kvällen kan temperaturen sjunka så ta med en tjockare tröja / jacka som värmer lite när du sitter och tar en drink under stjärnorna.

Checklista

  • Giltigt pass minst 6 månader efter hemkomst. Dubbelkolla detta.
  • Se över dina reseförsäkringar och ev dokumentation från försäkringskassan
  • Växla lite fickpengar. Det kan vara trevligt att dricksa städerska / servitör
  • Nybörjare? Ta med boots, det finns lite rev och snäckor på vissa ställen
  • Ta med handsprit, vätskeersättning och koltabletter
  • Heltäckande våtdräkt, minst 3/2 mm
  • Solkräm och solglasögon
Ost, chark, vin