Kiteresa El Gouna

El Gouna erbjuder riktigt bra förutsättningar för kite. Bästa tid att åka är mars – november. Då är vinden pålitlig och värmen på plats!

Det här kan du förvänta dig

El Gouna erbjuder riktigt bra förutsättningar för kite. I oktober till början december samt från mars och framåt är vinden pålitlig och värmen på plats! Bor bäst gör du på Three Corners Ocean View, lyxigt och bekvämt boende med all inclusive.

Just nu har vi inga arrangerade camps till El Gouna, men det går fyra avgångar per månad ner till Three Corners, priserna varierar beroende på tillgång och efterfrågan.

El gouna

En kort transfer 2 mil norr om Hurghada ligger El Gouna som är en mycket trevlig och lugn modern Egyptisk by som är uppbyggd kring små öar och laguner. Här finns saker att göra även på kvällstid med butiker, caféer, bio och restauranger. Andra aktiviteter som golf, dykning, cablepark finns tillgängligt.

Boende

Vi rekommenderar 4-stjärniga Three Corners Ocean View hotell som ligger perfekt beläget nära vattnet och downtown El Gouna. All inclusive ingår, frukostbuffé, lunch, middag, drycker. På kvällen tar du en drink och tittar på shower eller deltar i aktiviteter. Läs mer om Three Corners

Surfet & spoten

Vi samarbetar med Makani Beach Club. Transfer går från hotellet går varje timme. Du kan även ta privat minitaxi på egen bekostnad om du vill. Stranden är stor och fin med massor av plats. Botten är av sand och det är långgrunt. Perfekt för nybörjare och för dig avancerade som vill träna trick på plattare vatten.

Flygbiljetter

Det bästa sättet att uppleva El Gouna är att åka på charterresa med exempelvis APOLLO, TUI eller VING.

Du kan hitta 1 hel vecka inkl flyg, hotell, all inclusive, transfers för 6000 kr och uppåt.

Du kan också välja köpa en flygstol tur och retur Hurghada, och kontakta Three Corners Ocean View direkt och få prisförslag.

Kontakta hotellet direkt via:

Susanne Lambrecht
Epostadress
Mobilnummer

Bästa tid att åka

Egyptens bästa tid är mellan mars – november.

Du kan resa mellan december – februari också, värmen ligger på runt 20 grader, men vinden kan vara aningen mer ostabil. 

I december kan du räkna med en dagstemperatur på 20 grader. Dock kan effekten på nordlig vindriktning ge lite kall vind. På kvällen kan temperaturen sjunka så ta med en tjockare tröja / jacka som värmer lite när du sitter och tar en drink under stjärnorna.

Checklista

  • Giltigt pass minst 6 månader efter hemkomst. Dubbelkolla detta.
  • Se över dina reseförsäkringar och ev dokumentation från försäkringskassan
  • Växla lite fickpengar. Det kan vara trevligt att dricksa städerska / servitör
  • Nybörjare? Ta med boots, det finns lite rev och snäckor på vissa ställen
  • Ta med handsprit, vätskeersättning och koltabletter
  • Heltäckande våtdräkt, minst 3/2 mm
  • Solkräm och solglasögon
Ost, chark, vin