Kitedestinationer

Kitesurfdestinationer månad för månad. Använd vår guide och res till de bästa stränderna.

Kitesurf destinationer 

Att resa dit där värmen är behaglig, förhållandena är grymma och vinden blåser bäst i världen är en dröm som de flesta kitesurfare har. Men vart reser man och under vilka månader? Här har vi tagit fram en guide över bästa kite destinationerna månad för månad. Listan baseras på vindhistorik och värme, stabila vindar, helst långgrund eller rena vågor och hög vindsäkerhet.

Du reser med oss de flesta månader under året, du kan läsa om våra destinationer här. Vi har inga fasta datum, utan lägger ut allt som event på facebooksidan. Vill du resa på egen hand utanför våra kitecamps, kontakta oss berätta när du är ledig och vilka önskemål och förväntningar du har med din kiteresa, vi hjälper dig! info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42

Vindhistorik

Vi lever för vinden. Det blåser olika mycket i världen under olika tidpunkter. Det är lätt att se, det finns historik att söka på. En del vill ha konstanta mjuka vindar mellan 7 – 12 ms medan andra enbart nöjer sig med hårdast möjliga vind.

bästa resmålen

Alla resmål är bäst, bara man åker dit när det är bäst. Enkelt sammanfattat. I många fall finns även andra saker att ta hänsyn till: kort resväg, direktflyg, bra infrastruktur, billigt att bo, säkerhetsläge, strandnära, ingen trängsel, inga koraller eller sjöborrar. Listan blir snäv

dina önskemål

Vissa söker plattvatten, långgrund sandbotten och trygga förhållanden. Andra vill ha hårdast möjliga vind och bästa vågor. Vi försöker hitta en balans i våra rekommendationer

 • januari

  I januari behöver du åka längre för värme och stabila vindar. Södra Europa är kallt, Egypten är i en svajig månad. Klassiska spots har du i Karibien, Afrika, Kap Verde, Marocco, (läs på vid global kitespots). Här är våra tips, där du har långgrund sandbotten, bra prisläge och bekväm infrastruktur

  Sri Lanka

  Ca 3h norr om Colombo ligger kitevillage Kalpitya. Kitebyn består av säkert 20 st kitecamps som alla erbjuder bra möjligheter för kiturfande resenärer. Den populäraste spoten är vid en stor sandbank som skiljer havet från Kalpitya Lagoon. Lagunen är stor och har alltid tillräckligt varmt vatten för att man ska kunna slippa våtdräkt. Det finns också möjlighet att fly trängseln i lagunen och ta en båtresa över dagen norrut till plattvattenparadiset Wella Island för att sedan köra låååånga down winders hem igen.

  Första vindsäsongen: December – Februari
  Andra vindsäsongen: Maj – September
  Lufttemperatur: 27˚C – 30˚C
  Vattentemperatur: 28˚C
  Spot-typer: Plattvatten, chop och vågor. Långgrund lagun.
  Flygförbindelser: Stockholm – Colombo
  Tips flygresa: Ving och Tui kan ha direktflyg. Emirates och Qatar flyger via Dubai respektive Doha. Följ med till Sri Lanka och Kalpitiya lagunen. Sofia från Öland Kiteskola flyttar kiteskolan dit mellan december och janauari:
  kiteboardcenter.se/nyheter/kiteresa-sri-lanka/

  Kenya, Diani eller Watamu

  De kenyanska kite stränderna erbjuder liknande förhållanden som Tanzania / Zanzibar, vilket betyder lätta och stabila trade-winds, solsken och avslappnade vibbar. Du kan förvänta dig lite mer vind här jämfört med Zanzibar under vintersäsongen.

  Första vindsäsongen: December –Mars
  Andra vindsäsongen: Juni – Oktober
  Luftens temperatur: 25˚C – 30˚C
  Vattnets temperatur: 25˚C – 30˚C
  Spot-typer: Plattvatten, vågor.
  Flygförbindelser: Stockholm – Mombasa
  Tips flygresa: Ving och Tui kan ha direktflyg.

  Sydafrika, Kapstaden och Laangebaan

  En klassiker i januari är stränderna runt Kapstaden. Varje år ofta i januari eller februari läggs tävlingarna King of the Air här pga dess vindstyrka och pålitliga vind. Det är i Kapstaden som världsrekordet i högsta hopp brukar slås år efter år. På ställen som Bloubergstrand och Misty Cliffs kan det vara extremt stark vind och mycket stora vågor, det är spots som passar bättre för erfarna åkare. Det finns dock jättemånga ”freestyle-plattvatten”- och nybörjarspots i området också. Så som Langebaan och Hermanus.

  Vindsäsong: Oktober – Mars
  Luftens temperatur: 20˚C – 30˚C
  Vatten temperatur: 16˚C – 20˚C (ta med våtdräkt)
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Big Air
  Flygförbindelser: Stockholm – Kapstaden. SAS. KLM. Emirates osv.

  Övriga kitespots peak season januari:

  Australien, Costa Rica, Cuba, Windward Islands Carribean, Filippinerna, Tanzania, Vietnam.

  Global kitesots for January: globalkitespots.com/kitesurf-spots-january
 • Februari

  I Februari kan du behöva åka lite längre bort för värme och stabila vindar. Södra Europa är fortfarande kallt. Klassiska spots har du i Karibien, Afrika, Kap Verde, Marocco, (läs på vid Global kitespots). Här är våra tips, där du har långgrund sandbotten, bra prisläge och bekväm infrastruktur

  Kap Verde, Sal

  Kap Verde är varmt och vindsäkert mellan november – april. I februari kan du räkna med 25-29 graders värme, konstant vind från morgon till kväll och du kan välja mellan cross-onshore på kitebeach (östra sidan) eller offshore och swell i världsklass på västra sidan (Ponta Preta). Kap Verde är ett klassiskt vågställe för surfare, vindsurfare och kitesurfare. Inte direkt för nybörjare, men kan du ta höjd och klarar hantera lite vågor så är det ett grymt ställe. En stark fördel med Kap Verde är att charterbolagen flyger hit. Du kan med kort varsel hitta en flygstol för under 1000 kr med Tui eller Ving. Hitta en lägenhet via AirBnB i Santa Maria, sen åker du till Ponta Preta eller Kitebeach om dagarna.

  Vindsäsong: November – April
  Luftens temperatur: 19 – 25 grader
  Vatten temperatur: 21 – 25 grader
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten
  Flygförbindelser: Stockholm – Sal. SAS. Lufthansa.
  Tips flygresa: Ving och Tui kan ha direktflyg.

  Mexiko, Yucatán

  Isla Blanca, Holbox och El Cuyo ligger på norra delen av Yucatánhalvön. Isla Blanca ligger 30 min norr om Cancun och erbjuder platt vatten och långgrund botten. Holbox är en ö som ligger i norra Yucatán, ca 2 tim från Cancun och El Cuyo ca 3,5 tim från Cancun. El Cuyo en liten, sömnig fiskeby som inte är helt enkel att ta sig till. Men resan är väl värd att göra. Väl här kommer du få en upplevelse som är svår att hitta idag. Här njuter du av lugnet och närheten till den totala avkopplingen. Ingen stress, bara ren livskvalitet. Avskalad standard, men en fungerande infrastruktur så du ändå kan njuta av en bekväm semester och ha 50 meter till bra kitesurfing.

  Vindsäsong: November – Mars
  Luftens temperatur: 17˚C – 30˚C
  Vatten temperatur: 18˚C – 28˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten.
  Flygförbindelse: Stockholm – Cancun. TUI.

  Turks and caicos

  Drömställe i Karibien. Vindsäkert, långgrunt, kristallklart vatten. Skyddande rev som gör att du får plattvatten, kan vara lite choppigt ibland. Det finns många skolor och stället är perfekt för de som vill lyxa till sin kitesemester lite extra.

  Vindsäsong: December – Februari
  Luftens temperatur: 24˚C – 30˚C
  Vattentemperatur: 25˚C – 29°C
  Spot-typer: Plattvatten, chop. Långgrunda stränder.
  Flygförbindelser: Stockholm –
  Tips flygresa: Ving och Tui kan ha direktflyg. Emirates och Qatar flyger via Dubai respektive Doha.

  Övriga kitespots peak season Februari:

  Belize, Australien, Florida, Costa Rica, Cuba, Windward Islands Carribean, Filippinerna, Tanzania, Vietnam, Peru.

  Global kitesots for February: globalkitespots.com/kitesurf-spots-february/
 • Mars

  I Mars börjar säsongen ta slut för Oceanien, Australien och vissa delar av Asien. Man får fortfarande åka en bit för att hitta värme och vind men det mesta ligger runt Atlanten. Karibien och Nordvästra Afrika är områden med mycket vind. 

  Egypten. Early season

  Egypten har långa stränder med mycket platt vatten. Du surfar i Röda havets varma, turkosa vatten. Egypten bjuder på lätt vind på vintern, och starkare på sommaren, vilket anses vara högsäsong. Temperaturerna är höga året runt för både luft och hav. Kitesurfing här kan vara världsklass för freestyle och nybörjare med massor av skyddade laguner.

  Vindsäsong: Mars – Oktober
  Luftens temperatur: 27˚C – 32˚C
  Vattentemperatur: 28˚C – 31°C
  Spot-typer: Plattvatten, chop. Långgrunda stränder.
  Flygförbindelser: Stockholm – Hurghada. Turkish Airlines. Sas.
  Tips flygresa: Ving och Tui.

  Florida

  Denna soldränkte landspets vid Nordamerikas östkust erbjuder vind nästan året runt, vågor på platser som Jupiter och plattvatten runt Florida Keys. Om du planerar en semester till Miami, ta med dina drakar och välj från ett antal närliggande platser. Vinterns och vårens passadvindar ger jämna 7,5 till 13 m/s. Juli till september är orkansäsongen, så även om stormar och starka vindar inte är ovanliga, liksom havsbris på vissa platser, kanske det inte är ett idealiskt semestermål denna tid på året.

  Vindsäsong: Oktober – Maj
  Luftens temperatur: 20˚C – 32˚C
  Vatten temperatur: 23˚C – 27˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten.
  Flygförbindelser: Stockholm – Miami. SAS. Lufthansa. British Airways. Finnair.

  Övriga kitespots peak season Mars:

  Belize, Costa Rica, Cuba, Leeward Islands Carribean, Puerto Rico, Turks & Caicos, Tobago, Kap Verde, Texas, Colombia.

 • April

  em April startar kitesäsongen för många ställen i Europa. Vi åker på en resa till fantastiska Grekland, häng på! Förutom att Europa kommer igång kan man också åka till ställen som Kap Verde, Florida och Mexiko. Perfekt sätt att få igång kroppen innan kitesommaren i Sverige!

  Grekland, Cape drepano

  Åk med på super-kanon-megablaster-kiteresa, och upplev några av världens bästa stränder med konstanta termalvindar, spegelblankt plattvatten, delfiner, sjöjungfrur och fantastisk mat.
  Cape Drepano är tränings-spoten för bl.a Youri Zoon och Stefan Spiessberger, Tänk dig Lago di Garda med butter flat och endast 1,5 timmes bilväg från Aten. Dörr till dörr från Stockholm är snabbare än en resa till Gotland! Cape Drepano är en landtunga som ligger i mynningen till Korintiska viken. Vinden blåser över denna landtunga och vattnet bakom blir spegelblankt, perfekt för att lära sig nya trix. Om man däremot inte vill köra på offshore är det bara att gå över landtungan och köra på andra sidan vilket lämpar sig bättre för nybörjare. Förutom bra spot så är det även extremt vindsäkert, lämna 17m2 hemma!

  Vindsäsong: April – Oktober
  Luftens temperatur: 20˚C – 29˚C
  Vattentemperatur: 19˚C – 26°C
  Spot-typer: Plattvatten, chop. Freestyle.
  Flygförbindelser: Stockholm – Athen. Norwegian.

  Sardinien

  Sardinien är nästan en klass för sig. Vi brukar åka till Punta Trettu vilket ligger på den sydvästra spetsen. Förutom att det är en magisk spot så är det också väldigt vindsäkert på grund av Mistral- och Sciroccovindarna. Platt vatten, långgrund sandbotten, varmt vatten, italiensk mat, kan det bli bättre? Om vinden skulle svika eller om man är sugen på en vilodag finns det massor annat att göra också. Sardinien är en extremt vacker ö med höga berg och vacker natur.

  Vindsäsong: April – Oktober
  Luftens temperatur: 18˚C – 30˚C
  Vatten temperatur: 15˚C – 25˚C (ta med våtdräkt)
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Cagliari eller Olbia. Norwegian. SAS. Lufthansa. Swiss Air.

  Övriga kitespots peak season April:

  Kap Verde, Florida, Södra Frankrike, Israel, Mexiko, North Carolina, Persiska Viken, Puerto Rico, Senegal, Texas, Tobago, Venezuela.

  Global kitesots for April: globalkitespots.com/kitesurf-spots-april/
 • Maj

  Maj är en toppenmånad för kitesurf i Europa. Vi åker på resa till Sicilien, varmt och skönt, god mat och perfekt kitesurf med gångavstånd till Stranden. Annars kan det vara värt att börja ge sig ut i vattnet här i Sverige! Ett starkt tips är att göra kiteresor inom vårt vackra land. Fantastiska ställen som Lomma, Apelviken, Blekinge, Öland, Gotland och självklart Dalarö och Torö är alla värda en visit.

  Sicilien, LO stagnone

  Häng med till Sicilien. Precis utanför dörren välkomnas du en av Europas största plattvattenlagun. Vi har styrt upp boendet och campkänslan. Här surfar du utan trängsel. Perfekt för både nybörjaren och den mer erfarne, som älskar plattvatten, stora ytor, långgrund botten och skönt häng.
  Mer info om resan finns här. 

  Vindsäsong: April – September
  Luftens temperatur: 19˚C – 31˚C
  Vattentemperatur: 15˚C – 27°C
  Spot-typer: Plattvatten, chop. Freestyle.
  Flygförbindelser: Stockholm – Palermo. Norwegian. SAS osv.

  Tarifa

  Världens kändaste kiteställe. Staden lever för kitesurf och proffs så som Liam Whaley tränar och bor här. Tarifa funkar nästan året runt, men mer vindsäkert på sommaren. Flera spots som funkar bra både vid Levante (östlig vind) och Poniente (västlig vind). Även fast det är fantastiska milslånga kitestränder så kan vi garantera att du inte kommer surfa själv, ibland kan det vara 1000 kites i luften. Men va inte orolig för det, eftersom stränderna är så stora är det inte ofta det blir för trångt.

  Vindsäsong: Hela året
  Luftens temperatur: 24˚C – 29˚C (Maj-Sep)
  Vatten temperatur: 18˚C – 23˚C (Maj-Sep)
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Malaga. Norwegian. Ryanair. SAS.

  Kroatien, Neretva

  Kroatien är känd för sin klippiga kust och stora skärgård. Det finns gott om vind på sommaren, som kanske är mer lämplig för segling med tanke på det finns få kitevänliga stränderna runtomkring. Det finns dock några pärlor, bukten intill Neretva flodmynning är toppklass. Neretva ger bra plattvatten som lämpar sig både för nybörjare och freestyle proffs, med starka vindar hela sommaren.

  Vindsäsong: Maj-September
  Luftens temperatur: 21˚C – 29˚C
  Vatten temperatur: 18˚C – 25˚C
  Spot-typer: Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Split. Norwegian. Ryanair. SAS.

  Övriga kitespots peak season Maj:

  Kap Verde, ABC islands, Frankrikes sydkust, Marocko, North Carolina, Puerto Rico, Tarifa, Texas.

 • Juni

  Juni, äntligen sommar och värme i Sverige. Dock brukar Juni och Juli bjuda på rätt svag vind i Stockholm så om man är sugen på att slå sitt Woo-rekord är det en bra idé att lämna landet. Om man inte vill lämna Sverige så brukar sjöbrisen på västkusten, Gotland och Öland sällan svika. 

  Portugal

  Algarvekusten i Portugal har många drömmiga spots. Här får du inte bara plattvatten utan även möjlighet att rida Europas bästa vågor. Här kan du få en kombination av härlig kultur och kitesurf. Om du är där sent på hösten kan det finnas möjlighet att se folk surfa och kitesurfa världens största vågor i Nazaré.

  Vindsäsong: Maj – Oktober
  Luftens temperatur: 18˚C – 33˚C
  Vattentemperatur: 15˚C – 21°C
  Spot-typer: Chop, Vågor.
  Flygförbindelser: Stockholm – Lissabon. Norwegian. SAS osv.

  Tarifa

  Världens kändaste kitedestination. Staden lever för kitesurf och proffs så som Liam Whaley tränar och bor här. Tarifa funkar nästan året runt, men mer vindsäkert på sommaren. Flera spots som funkar bra både vid Levante (östlig vind) och Poniente (västlig vind). Även fast det är fantastiska milslånga kitestränder så kan vi garantera att du inte kommer surfa själv, ibland kan det vara 1000 kites i luften. Men va inte orolig för det, eftersom stränderna är så stora är det inte ofta det blir för trångt.

  Vindsäsong: Hela året
  Luftens temperatur: 24˚C – 29˚C (Maj-Sep)
  Vatten temperatur: 18˚C – 23˚C (Maj-Sep)
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Malaga. Norwegian. Ryanair. SAS.

  Kanariöarna

  Kanariöarna lämpar säg väl för kitesurfing. Tenerifa, Lanzarote och Fuerte Ventura är de populäraste ställena. Det finns god möjlighet för att surfa vågor men även några skyddade vikar också. Teneriffa bjuder på lite fler aktiviteter än de andra öarna om man inte vill surfa dvs.

  Vindsäsong: Maj-September
  Luftens temperatur: 23˚C – 28˚C
  Vatten temperatur: 20˚C – 24˚C
  Spot-typer: Chop, vågor.
  Flygförbindelser: Stockholm – Teneriffa Södra. Norwegian. Ryanair. SAS.

  Övriga kitespots peak season Juni:

  Maui, Turkiet, Madagaskar, Oman, USA ABC islands, Frankrikes sydkust, Marocko, North Carolina, Puerto Rico, Tarifa, Texas.

 • Juli

  Juli, äntligen sommar och värme i Sverige. Dock brukar Juni och Juli bjuda på rätt svag vind i Östersjöområdet så om man är sugen på att slå sitt Woo-rekord är det en bra idé att lämna landet. Om man inte vill resa utomlands så brukar sjöbrisen på västkusten sällan svika. Eller varför inte passa på att testa Nordsjövågorna i Danmark eller Holland? 

  Turkiet

  Turkiet är lyckligt lottade med starka termala vindar på sommaren på grund av sitt heta Medelhavsklimat. Gökova / Akayaka är en populär vik med vind varje dag, men det finns många andra mindre kända platser runt. Det finns vanligtvis gott om flyg till Turkiet på sommaren tack vare sitt goda rykte som semestermål.

  Vindsäsong: Maj – September
  Luftens temperatur: 24˚C – 33˚C
  Vattentemperatur: 20˚C – 26°C
  Spot-typer: Chop
  Flygförbindelser: Stockholm – Antalya. Norwegian. SAS osv.

  Marocko

  När vi tänker på Marocko och kitesurfing så dyker Dakhla upp först i huvudet, den unika dessertlagunen omgiven av flera kitecamps. Nu kör vissa flygbolag även direktflyg till Dakhla utan att behöva mellanlanda i Casablanca. Essaouira är en annan populär kitedestination, som precis som Dakhla erbjuder både plattvatten och vågor. Säsongen är lång och vinden är stark. Även på vintern kan du hitta vind och bra vågor. Förutom kitesurfing så kommer du att uppleva den fantastiska kulturen som Marocko har att erbjuda.

  Vindsäsong: Mars – November
  Luftens temperatur: 16˚C – 27˚C
  Vatten temperatur: 18˚C – 20˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Casablanca/Agadir – Dakhla. Morocco Airways. Norwegian.

  Öland/Gotland

  Svenska pärlor, våg och plattvatten spots i världsklass. Vi bedriver skola här under sommarmånaderna så, kom och hälsa på! Det bästa med öarna är att det oftast inte är särskilt mycket folk, speciellt när det blir kallare på hösten och alla Stockholmare har åkt hem! Fårö har flera bra vågspots och vid Kovik kan man få plattvatten. På Öland är Saxnäs en klassisk spot. Möjligheterna till att upptäcka helt egna spots längs kusten är oändliga.

  Vindsäsong: Maj-November
  Luftens temperatur: 15˚C – 27˚C
  Vatten temperatur: 13˚C – 24˚C
  Spot-typer: Chop, vågor, plattvatten.
  Båtförbindelser: Stockholm – Visby

  Övriga kitespots peak season JULY:

  Egypten, Kanada, Turkiet, Madagaskar, Thailand, Kenya, Fiji, Indonesien, Ecuador, Maui, Kroatien, Grekland, Sicilien, Sardinien.

 • Augusti

  Augusti är en vacker månad för kite I Europa, men man kan också åka till Nordamerika om man känner för det. Under denna månad blomstrar säsongen på Hawaii och USAs båda kuster. Vill man inte åka så långt är ett tips Hvide Sande eller Sylt. Klassiska vind- och kitesurfing spots i Danmark respektive Tyskland. 

  Maui

  Världens kändaste kiteställe om man är intresserad av vågkitesurfing. Det var här Robby Naish, Pete Cabrinha och Kai Lenny började sin bana. Hawaii öarna går att åka till året runt, det är bäst vågor på vintern men bäst vind på sommaren. Därför brukar Maui räknas som optimalt kiteställe under sommarmånaderna. Men vill man surfa Pipeline är det på vintern man ska bege sig dit.

  Vindsäsong: April – November
  Luftens temperatur: 19˚C – 30˚C
  Vattentemperatur: 24˚C – 27°C
  Spot-typer: Chop, Vågor.
  Flygförbindelser: Stockholm – Maui.

  Danmark, Hvide sande / Klitmøller

  Nick Jacobsens hemland, ett land där kitesurfingen blomstrar. Det finns många bra spots i Öresund men de riktiga pärlorna ligger på västkusten. Här kan ordentliga Nordsjöstormar rulla in med megastark vind och stora vågor. Klitmøller är känt för sina vågor, brukar kallas för Cold Hawaii medans Hvide Sand är känt för plattvatten. Hit kan man också ta tåget från Stockholm med bara ett byte i Köpenhamn vilket gör det hela till en miljövänlig resa.

  Vindsäsong: Mars – Maj , Augusti – November
  Luftens temperatur: 5˚C – 25˚C
  Vattentemperatur: 5˚C – 18˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Tågförbindelser: Stockholm – Köpenhamn – Hvide Sande.

  Nordamerika

  Många ställen i USA och Kanada funkar bra nu. Både västkust och östkust. På Östkusten finns det erkända ställen så som Cape Hatteras, både fantastiska vågor och plattvatten med många stora skolor och kitecenter. Hood River är en annan wakestyle spot i Oregon som blir mer och mer populär. På Västkusten finns det flera extremt vackra spots nära San Fransisco som oftast inte är särskilt crowded.

  Vindsäsong: Året runt
  Luftens temperatur: 5˚C – 30˚C
  Vatten temperatur: 5˚C – 20˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Raleigh.

  Övriga kitespots peak season Augusti:

  Maui, Egypten, Fiji, Frankrike, Marocko, Namibia, North Carolina, Norra Peru, Tarifa.

  Global kitesots for August: globalkitespots.com/kitesurf-spots-august/
 • September

  September brukar vara en pang-månad rent väder och vindmässigt i Europa, passa på att förlänga sommaren med en schysst våtdräkt. Varmt vatten, bra vindar och fint väder Hösten är äntligen här! 

  Holland

  Hösten brukar leverera starka vindar i Holland, vattnet håller sig varmt längre än i Sverige och det finns milslånga stränder med perfekta långa inrullande vågor med plattvatten emellan. Spots som Noordwijk, Zandvoort och Vrouwenpoulder är hemmaplan för Kevin Langeree och Ruben Lenten. Missa inte denna kitepärla i Europa.

  Vindsäsong: Mars – Maj.  September – November
  Luftens temperatur: 15˚C – 27˚C
  Vattentemperatur: 15˚C – 24°C
  Spot-typer: Chop, Vågor, Plattvatten (dammar och tidvattenlaguner)
  Flygförbindelser: Stockholm – Amsterdam. Med tanke på att det är ett så litet land går det att flyga til Amsterdam var man än ska.  KLM, Norwegian. SAS osv.

  Brasilien

  Kitesurfmekka nummer 1 och wakestyle-nördarnas go-to destination. Oändligt många plattvattenlaguner ligger längs Brasiliens kust. Extremt vindsäkert och skön vibe, vissa byar lever för kitesurfing och alla hotell och camps erbjuder en maximal kiteupplevelse. De populäraste spotsen är Taíba, Jericoacoara, Cumbuco och Paracuru.

  Vindsäsong: Juni – Januari
  Luftens temperatur: 28˚C – 35˚C
  Vatten temperatur: 25˚C – 27˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Fortaleza.

  Övriga kitespots peak season September:

  Maui, Egypten, Fiji, Frankrike, Marocko, Namibia, North Carolina, Norra Peru, Tarifa.

  Global kitesots for September: globalkitespots.com/kitesurf-spots-september/
 • Oktober

  Oktober I Sverige kan antingen vara helt fantastiskt, eller helt shitty. Passa på att förlänga sommaren med en schysst våtdräkt eller testa södra Frankrike, Israel, Australien, Egypten och Cape Hatteras om du skulle frysa för mycket i Sverige.

  Södra Frankrike

  Rivieran är fortfarande varm, vill man surfa på Atlantkusten går det också bra men då får man nog räkna med regn och kyligt väder. Ett super populärt ställe är Leucate, där hålls det även stora kitetävlingar varje år. Avnjut god mat, goda viner och god kitesurfing.

  Vindsäsong 1: Mars – juni
  Vindsäsong 2: September – Oktober
  Luftens temperatur: 15˚C – 25˚C
  Vattentemperatur: 12˚C – 20°C
  Spot-typer: Chop, Vågor, Plattvatten.
  Flygförbindelser: Stockholm – Nice

  Israel

  Otippad kite destination med flera bra spots. Se till att hålla koll på nyheterna innan du bokar resa hit bara :). Tel Aviv är ju en populär turistdestination så det är oftast inga problem. Här kan du hitta både vågspots och plattvatten, om man vill kan man även leta sig ner mot Röda Havet vilket bjuder på korallkiting.

  Vind säsong 1: Mars – Maj
  Vind säsong 2: Juni – Augusti (Sea of Galilee)
  Vind säsong 3: Oktober – December
  Luftens temperatur: 15˚C – 30˚C
  Vattentemperatur: 17˚C – 29˚C
  Typer av spots: Vågor, chop.

  Övriga kitespots peak season oktober:

  Brisbane och gold coast, Sydney, Nya Zeeland,  Egypten, Namibia, North Carolina, Norra Peru.

  Global kitesots for October: globalkitespots.com/kitesurf-spots-october/
 • November

  November, nu kommer kylan och mörkret i Sverige, dags att ge sig iväg! Brasilien är nummer 1 i September-December. För att få ordentligt med värme behöver man börja ta sig ur Europa eller åka till de södra delarna. 

  Brasilien

  Kitesurfmekka nummer 1 och wakestyle-nördarnas go-to destination. Oändligt många plattvattenlaguner ligger längs Brasiliens kust. Extremt vindsäkert och skön vibe. Vissa byar lever för kitesurfing och alla hotell och camps erbjuder en maximal kiteupplevelse. De populäraste spotsen är Taíba, Jericoacoara, Cumbuco och Paracuru.

  Vindsäsong: Juni – Januari
  Luftens temperatur: 28˚C – 35˚C
  Vatten temperatur: 25˚C – 27˚C
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Fortaleza.

  ISRAEL

  Otippad kite destination med flera bra spots. Se till att hålla koll på nyheterna innan du bokar resa hit bara 🙂 Tel Aviv är ju en populär turistdestination så det är nog inga problem. Här kan du hitta både vågspots och plattvatten, om man vill kan man även leta sig ner mot Röda Havet vilket bjuder på korall-kiting.

  Vind säsong 1: Mars – Maj
  Vind säsong 2: Juni – Augusti (Sea of Galilee)
  Vind säsong 3: Oktober – December
  Luftens temperatur: 15˚C – 30˚C
  Vattentemperatur: 17˚C – 29˚C
  Typer av spots: Vågor, chop.
  Flygförbindelser: Stockholm – Tel Aviv.

  Övriga kitespots peak season November:

  Brisbane och gold coast, Sydney, Nya Zeeland,  Egypten, Namibia, North Carolina, Norra Peru.

  Global kitesots for November: globalkitespots.com/kitesurf-spots-november/
 • December

  December, dags att ta och åka till Boracay över julledigheten? Fantastisk kitesurfö, perfekt för nybörjare. Jojo som jobbar på KBC på somrarna äger en kiteskola på Filippinerna, åk dit och hälsa på! Annars är Sydafrika hett i både December och Januari, alla big air proffs hänger här, så om du vill se en show eller bara lära dig megaloopa är det dags att åka hit. 

  Filippinerna / boracay

  Vi samarbetar med
  Timog Kitecenter som Jojo driver. Filippinerna är en grym vinterdestination för kitesurfing. Det är varmt både i luften och vattnet och framförallt väldigt pålitliga passadvindar. Dessutom så pratar de flesta invånarna bra engelska och är väldigt trevliga. Den kändaste spoten i Filippinerna är paradisön Boracay, här mixas kitesurfing med alltifrån fester som varar hela natten till dykning bland ”hitta Nemo fiskar”. Men bästa sättet att upptäcka Filippinerna är att åka runt i skärgården på en hyrd yacht bland tusentals öar och kitea helt själva på fantastiska stränder. Eftersom Filippinerna är ett så billigt land så tar möjligheterna sällan slut!

  Vindsäsong: November – Mars
  Luftens temperatur: 24˚C – 32˚C
  Vattentemperatur: 26˚C – 28°C
  Spot-typer: Chop, Vågor, Plattvatten.
  Flygförbindelser: Stockholm – Manila – Kalibo. Qatar Airways.

  Sydafrika

  En vinterklassiker är stränderna runt Kapstaden. Varje år ofta i januari eller februari läggs tävlingarna King of the Air här på grund av dess vindstyrka och pålitliga vind. Det är i Kapstaden som världsrekordet i högsta hopp brukar slås år efter år. På ställen som Bloubergstrand och Misty Cliffs kan det vara extremt stark vind och mycket stora vågor, det är spots som passar bättre för erfarna åkare. Det finns dock jättemånga plattvatten och nybörjarspots i området runt Kapstaden också. Så som Langebaan och Hermanus.

  Vindsäsong: Oktober – Mars
  Luftens temperatur: 20˚C – 30˚C
  Vatten temperatur: 16˚C – 20˚C (ta med våtdräkt)
  Spot-typer: Vågor, Plattvatten, Big Air
  Flygförbindelser: Stockholm – Kapstaden. SAS. KLM. Emirates osv.

  Övriga kitespots peak season DECEMBER:

  Adelaide, Chile, Perth, Nya Zeeland, Mexico, Thailand, Sydney.

  Global kitesots for December: globalkitespots.com/kitesurf-spots-december/

Världens bästa vind, just nu