Kitekurs

Sugen på att börja kitesurfa? Grymt kul! Du kommer inte ångra dig! Läs våra tips om hur du kommer igång

Börja kitesurfa - guide för kitekurs nybörjare

Lär dig kitesurfa i sommar

Här har vi samlat några råd och tips till dig som vill lära dig kitesurfing på ett smidigt och säkert sätt.

vår guide för kitekurs

Innehållet i kitekurs-guiden. Frågor:

• Vem kan lära sig kitesurfa?
• Svårt att lära sig kitesurfing?
• Kitekurs för barn & ungdomar
• Var kan jag gå kitekurs?
Kursutbud sommar
• Förberedelser
• Köpa kiteutrustning
• Gratis teori online – kitezonen

Kitekursen innefattar säker hantering av kiteutrustning

Vem kan lära sig kitesurfa?

SVAR:
Du kanske tänker, ”Man måste vara väldigt stark och vara vältränad för att kitesurfa!”. Lyckligtvis är det en missuppfattning inom kitesurfing. Du behöver varken vara atletisk eller ha några förkunskaper. Kitesurfing är en sport som passar alla.

Selen du har runt midjan samlar all kraft från draken och du får ett stöd för ryggen. Detta gör att du inte behöver vara stark. Du styr draken med lätthet. Lite grundmotorik och framförallt en nyfikenhet behövs, så kan du lära dig kitesurfa. Vi har elever från 7 år och upp till 79 år!

Young kitesurfers - kitesurf för ungdomar

Kitesurfing är en riktigt bra aktivitet för barn och ungdomar. Kitesurf som familjeaktivitet kommer göra er sammansvetsade och ni kommer hitta nya spännande resmål på semestern.

Kitekursen är en mycket bra investering. Den lär dig att hantera kiten på ett säkert sätt. Du kommer utvecklas fortare än om du skulle prova på egen hand och undvika många olyckor eller skador.

Du kan lära dig kitesurfing

Ja, vi vågar påstå det! Vi har väldig hög framgångsfaktor i våra kitekurser. Det är sällan vi misslyckas lära någon kitesurfa. Noggrant genomförda kurser, hög kvalitet, generöst med tid i små grupper ger dig rätt utveckling.

När du lär dig kitesurfing märker du att det är en året runt sport. En underbar sport på resan utomlands. Eller på snön. Hela familjen kan lära sig kitesurf, barn, ungdomar, vuxna & till och med pensionärer.

Du väljer själv hur ansträngande det ska vara. Från ett riktigt hårt träningspass på gymmet eller som meditativt och soft yogapass.

Kitesurfing - sporten för tjejer och killar

Redo att lära dig kitesurf? Boka din kitekurs

Vart lär jag mig kitesurf?

I Stockholm har vi fem egna kursstränder som lämpar sig utmärkt för kitekurser och där vi håller kiteskola. Vi har vårt kitecenter på Dalarö, men det är inte alltid vi håller nybörjarkurser där. Val av strand för kitekursen sker någon dag innan och beror uteslutande på vilken vindriktning vi ser i vindprognosen.

För att lära dig kitesurfa på ett säkert och effektivt sätt behöver fyra saker vara uppfyllda;

1. Det behöver blåsa. Minst 4,5 ms
2. Att kitekursen hålls i små grupper
3. Att kursen sker på strand med långgrund sandbotten
4. Kursen hålls av utbildad och erfaren instruktör

Våra kitekurser startar varje dag, hela sommaren, måndag – söndag. Om det blåser.

Kitekurs på flera olika orter

Kiteboardcenter finns etablerat på olika orter. Du kan gå kitekurs i Stockholm, Sandhamn, Dalarö, Gotland, Öland och Blekinge. Välkommen att boka din kitekurs, välj ort och kurstyp här >>

Här kan du läsa mer om de orter där vi har kiteskolor för kitesurfing i Sverige:
Kitekurs i Stockholm
Kitekurs i Blekinge
Kitekurs på Gotland
Kitekurs i Båstad

Vilken kitekurs ska jag gå?

Vi rekommenderar att du går minst en dags grundkurs. Du behöver inga förkunskaper, vi tar dig framåt steg för steg under din kursdag. Grundkursen är hela 6 timmar och kommer ge dig en mycket bra bas att stå på.

Du förbereder dig innan kursen med vårt gratis teoriavsnitt online. Det gör att vi effektivt kan spendera största delen av kitekursen med praktiska övningar i vattnet. Redan första dagen kommer du prova starter med kitebrädan. Avstämningar och säkerhets-check görs kontinuerligt under din kitekurs.

IKO certifikatet ditt internationella körkort för kitesurfing

IKO certifikatet är ditt internationella bevis vad du har lärt dig i kitekursen

Du kan lätt komplettera kitekursen med fler dagar eller enstaka lektioner per timme om du känner dig osäker. Vi hjälper och stöttar dig även efter din kitekurs, och du kan träffa oss igen på stranden

Förberedelser

Oavsett vad du har sysslat med för sport tidigare så kommer kitesurfing vara helt nytt för både kropp och huvud. Sporten är en mix av skärmflygning, surfing, skidåkning, wakeboarding i ett och samma paket.

Du kan studera våra rekommenderade youtube klipp längre ner och även läsa mer på KITEZONEN. Denna teori är helt gratis och du kan välja läsa de delar du är nyfiken på. Den är uppdelad tre sektioner: teori, kiteutrustning och teknik & utveckling.

Kitekurs och kitesurf på resan - nya semester resmål

Kitesurfing i Sverige – eller utomlands. Läs om kiteresa till Sicilien

Var smart – Boka en kitesurfkurs!

Med våra IKO licensierade och erfarna instruktörer lär du dig snabbt, effektivt och gör rätt från början. Du slipper bli rädd eller skadad och på köpet kommer du få en snabbare utveckling. Alla kitekurser går på lokala, långgrunda och säkra stränder på den orten du har bokat. Läs mer om våra kitekurser i sommar i Stockholm

BOKA KITEKURS IDAG – BÖRJA VILKEN DAG DU VILL

Kiteboardcenter – topp 5 i världen

Kitekurser har varit kärnverksamheten sedan 2002. Vi är ett IKO affilierat kitecenter och rankas topp 5 i världen, bästa instruktör och kiteskola. Tusentals timmar i vattnet har slipat fram vårt populära och effektiva kurskoncept.

Detta innebär att säkerheten är grundstenen i alla våra kitekurser, och vi följer IKOs standardiserade utbildningsplan och du får ett certifikat på din nivå efter din kitekurs. Du får en säker grund att lära dig kitesurfa och utvecklas i din egen takt. Jämför våra kitekurser här och boka in start när det passar dig.

Världens bästa kiteinstruktör Björn Lundin, IKO L3 Stockholm Kiteboardcenter

Kitesurfing ger dig frihetskänsla

Guide kitekurs - nybörjare och avancerade kitekurser

Du kan ta sporten dit du vill – som ett mjukt yogapass eller som ett hårt pass på gymmet

Att köpa kitesurfutrustning

För att fortsätta kitesurfa efter din kitekurs behöver du investera i kiteutrustning. Vi säljer både ny och begagnad kiteutrustning där allt omfattas av garanti.

Du har 20% rabatt efter genomgången kitekurs, det sparar snabbt in hela dig kursavgift. Ett nytt paket kiteutrustning för kitesurfing (kite+bom+bräda) kostar från ca 14 000 kr efter kursrabatt avdragen. Då har du mycket bra utrustning för de första åren. Du behöver även ha sele, dräkt, skor, hjälm och flytväst.

Det kan vara lite svårt att veta vart du ska börja när du väljer utrustning. Du ska alltid börja med välja kitestorlek, sen prestanda och modell, därefter bräda, sele, dräkt. Följ gärna vår guide för val av kiteutrustning.

Har du frågor kontakta oss för att få lite tips och råd, det är bara att ringa, 070 046 40 42 eller besöka oss i butiken på Vanadisvägen 21 (öppet normalt vardagar 11 – 15, men ring gärna först, vi kan ju vara ute och surfa 🙂 )

Ett komplett kitepaket består av:

Bra kiteutrustning för nybörjare

Modern kiteutrustning är väldigt utvecklad och håller hög kvalitet. Vi har instegspaket för dig att utvecklas på. Eleveight RS har en av marknadens högsta kvalitet. Den är stabil, snäll för nybörjaren men tillräckligt mycket prestanda för att du ska kunna utvecklas som kitesurfare i många år.

…………………………………………….

Kiteboardcenter – för en kul kitekarriär

Gedigna kitekurser med mycket tid och med tydliga mål ger dig mest för pengarna. Vi har meningsfullt innehåll i alla kitekurser som gör att du får kontinuitet i din utveckling. Du väljer själv vilken nivå på kurs du vill gå och hur många dagar. Gå kurs från nybörjare till avancerad. Rabatten på utrustning gör det billigare att köpa kitepaket och fortsätta utvecklas efter kursen. Vår närvaro på stränderna gör att du får stöd och support. Det blir lätt att fortsätta träna vidare även efter din kurs

Kitekurs fortsättning - utveckla trick och surf med IKO instruktör

Förbered dig inför din kiteutbildning

Vi rekommenderar Kitesurf College på youtube. De gör riktigt bra videos för kite träning och övningar som ingår i kitekursen. Här är bra inspirationsvideos och förklaring av vindfönster, teknik och vattenstart med brädan. Dessa praktiska moment ingår i grundkursen.

Vad blir din nästa destination?

Välkommen i sommar till vår kiteskola, och välkommen in i kitecommunityn

Kitesurfing tar dig till kitestränder i hela världen

Kiteboardcenter

Kitekurser • butik • resor • kitecenter
www.kiteboardcenter.se
info@kiteboardcenter.se
070 046 40 42

Vanadisvägen 21
Öppet alla dagar: 11 – 15
Ring gärna innan du kommer, vi kan vara ute och surfa 🙂

IKO affiliated center

Boka in din kitekurs i vår kiteskola. Vi har utvecklat unikt och effektivt kurskoncept för kitesurfing sedan 2002! Alla kitekurser startar dagligen i Stockholm, Sandhamn, Gotland, Öland, Blekinge. Om det blåser. Är vädret dåligt eller vindstilla bokar vi om ditt kurstillfälle Vi håller endast kitekurser när vi ser att vi kan genomföra den. Och du har ett år på dig att slutföra din kitekurs. Alla instruktörer är IKO certfierade och all kiteutrustning ingår i din kitekurs!