Kursinformation

All information om våra kurser. Hur du förbereder dig inför kursen, vilka tider som gäller, strandval samt vår support efter kite eller wingfoil kursen

Kursinformation & garantier

Här är bokningsvillkor och kursinformation. All info inför din kite eller wingkurs, vad du behöver ta med dig och hur vi väljer strand för kite eller wingfoil kursen. Erbjudande: Kursen gratis: din kursavgift i rabatt vid köp av ny utrustning >>

Allmän info

 • Gratis kite / wingkurs

  FÅ KURSEN GRATIS!

  För att komma igång snabbt och fortsätta kitesurfa eller wingfoila efter din kurs ger vi dig hela kursavgiften i rabatt på nytt utrustningspaket.

  Vi drar av hela din kursavgift, upp till 4695 kr, på nytt kitepaket (kite + bom + bräda) eller wingfoilpaket (vinge + bräda + foil).

  Kom in i butiken senast 20 dagar efter din kurs så skräddarsyr vi ditt paket, väljer märke, modell, storlek och provar ut sele och våtdräkt.

  Se våra kitepaket:
  Kompletta kitepaket >>  Se wingfoil utrustning:
  Wingfoil utrustning >>

 • Vilken kurs ska jag välja?

  GRUNDKURS KITE, 1 dag
  Grundkursen är en gedigen dagskurs som tar dig ända fram till vattenstart med bräda. Välj denna om du är nyfiken eller vill prova på sporten och testa brädstarter.

  Du kan lätt bygga på och uppgradera grundkursen. Det är lätt att boka in extra kursdagar.

  KOMPLETT KITEKURS, 2 dagar
  Två dagar ger dig mer erfarenhet och träning. Välj denna kitekurs om du bestämt dig för att verkligen lära
  dig kitesurfing.

  Första dagen är grunderna inklusive brädstarter. Andra dagen tränar vi mer teknik och åkning. Boka denna kurs om du vet att du vill ha mycket träning, teknik och åkning.

  WINGFOIL GRUNDKURS, 3 tim
  Den perfekta introduktionskursen för dig som är nyfiken på wingfoil.

  Vi går igenom vindar, säkerhet, hantering, flygteknik, grundläggande teori om wingfoil, sen övar vi på bräda, kryssteknik och hur du vänder. Denna kurs kan sen byggas på med Wingfoil Fortsättningskurs

  Notera att vi alltid rekommenderar några dagars vila mellan dag 1 och 2. Det är inte automatiskt 2 dagar i rad när du bokar denna kurs.


  BOKA RÄTT ANTAL DAGAR

  I och med att vi är helt vind och väderberoende kan vi behöva boka om ditt datum flera gånger.

  Om du vet att du ska flytta, börja jobba, få ändrade familjeförhållanden är det bättre du bokar 1 dag och sen bygg på med extra kursdagar. Läs mer om returer och återbetalningar längre ner  Jämför alla kitekurser >> Kursguide

 • Antal deltagare

  Vi undervisar grundkurserna i grupp om 2 elever / instruktör om inga andra önskemål finnsr

  Detta ger den absolut bästa inlärning, tid med kite och effektivitet för dig som elev. Mindre grupp än så blir privatlektion. Större grupp ger dig som elev mindre tid med kite.

  Om du bokar kurs ensam så matchar vi ihop dig med en annan elev som också bokat ensam. Vi försöker ta hänsyn till vikt, kön, ålder så det ska bli så balanserat och effektivt som möjligt.

  Ibland kan vi ha många elever bokade på samma dag, men det påverkar inte dig som elev, vi tar in fler instruktörer och utrustningar så vi alltid undervisar enligt 2 elever / instruktör principen

 • Vilka tider gäller?

  Normalt samlas vi kl 9.30 direkt på stranden för dagen och kursstart strax efter

  MEN vi anpassar ALLTID kurserna efter vinden. Om det börjar blåsa senare på dagen startar vi i samband med vinden. Då slutar vi också senare på dagen. Detta meddelas via mail, dagen innan kursstart, efter vi har kollat av aktuella prognoser.

  1 dag innan kursstart
  Vi skickar ut mail till dig med information om tider, val av strand, vad du ska ta med dig samt vägbeskrivning.

  Detta mail går normalt ut på eftermiddagen, mellan ca 12 – 17 dagen innan kursen. Ibland dröjer det med detta mail då det inte är svårt att analysera prognoser och ta beslut.

  Du behöver ha tillgång till bil för de flesta stränder där vi håller kurser. Låna bil av kompis eller hyr en för dagen om du inte har egen bil. Tänk dock på om du hyr bil att det kan bli avbokningar / ombokningar med kort varsel pga väder och vindar

  Vill du att vi koordinerar samåkning med annan elev eller instruktör tar vi en serviceavgift på 200 kr

 • Hur ofta startar kurserna?

  Kite och wingfoil kurser startar VARJE dag med vind. Hela året. Om det blåser.

  Du bokar in din kitekurs vilken dag du vill, när som helst på året. Dagen innan din kursstart analyserar vi prognoserna och uppdaterar dig via epost. Om det inte ser ut att blåsa eller dåliga förutsättningar kommer vi be dig boka om ditt datum.

  Ja, vi håller kurser lördagar, söndagar, helgdagar, midsommar, påsk, höstlov, mellandagar.

  Stängt på julafton och nyårsafton.

  Surfsäsong:

  Säsong mellan april – november. Vi håller kurser alla dagar mellan den här perioden, när vattnet och
  lufttemperaturerna är behagliga. För att genomföra kitekursen eller wingfoilkursen behöver vi dessutom ha rätt vindstyrka och riktning.

  I snitt blåser det rätt för kitesurf / snowkite ca 4-5 dagar i veckan så vi har goda förutsättningar att kunna hålla din kurs på ditt första bokade datum

  Snowkitesäsong:

  Säsong mellan december – mars. Vi håller kurser i snowkite varje dag och helg hela vintern. Vi håller
  kurserna på säkra snötäckta fält (Gärdet, Vallentunafältet) samt på starka säkra isar (Ullnasjön, Drevviken, Vallentuna, Fysingen)

  För att kunna hålla våra snowkitekurser behöver vi både rätt vindstyrka och ett bra snölager.

 • Hur hittar jag till er?

  Vår BUTIK ligger på Vanadisvägen 21 i Stockholm

  BUTIKEN

  Vanadisvägen 21, Stockholm
  Våra öppettider i butiken är normalt 10.00 – 16.00 alla vardagar.

  Vänligen notera att det inte är butikslokal med skyltfönster. Ring gärna innan besök, 070 046 40 42 eller 072 183 02 75

  KITEKURSER

  Våra kitekurser håller vi på långgrunda stränder i hela Stockholmsområdet.

  När du går kurs så ses vi på den bästa stranden för dagen. Vi håller alltså på olika stränder och det är vindens riktning bestämmer vilken strand vi åker till.

  Vi ses direkt på den strand som vi har valt för dagen. Vi vet inte vilken strand vi ska åka till förrän dagen innan kursen och du meddelas via mail. Det kan vara Dalarö, Gålö, Studsvik, Ekerö, Norrtälje, Gävle. På Gotland kan kursen ske på stränder Gnisvärd, Kovik, Tjurudden, Nisseviken eller Lausviken, så ja du behöver bil.

  Om du inte har bil så meddelar du detta vid bokning och vi kan försöka hjälpa till att koordinera samåkning med andra elever. I annat fall bör du låna eller hyra bil. Tänk dock på att vindar kan ändras / försämras med kort varsel och kan bli inställda pga dåliga förutsättningar.

 • Vart sker kursen?

  Det är vindens riktning som helt avgör vilken strand vi håller kursen på.

  Vi håller alla kurser på långgrunda och säkra stränder inom 1,5 timmar från Stockholm. En del stränder ligger nära, andra ligger lite längre bort. Räkna med 35 min upp till 1 timmes resväg med bil

  Vanliga stränder är Dalarö där vi har vårt Surfcenter. Andra stränder är Gålö, Studsvik, Ekerö, Norrtälje, Gävle. På Gotland kan kursen ske på stränder Gnisvärd, Kovik, Tjurudden, Nisseviken eller Lausviken, så ja du behöver bil.

  Vid bokning kan du ha önskemål om specifik strand, men vi kan inte garantera att din kitekurs sker just där.

  Val av strand sker 1-2 dagar innan kursstart.

  Du behöver ha tillgång till bil för de flesta stränder där vi håller kurser. Låna bil av kompis eller hyr en för dagen om du inte har egen bil. Vill du att vi koordinerar samåkning med annan elev eller instruktör tar vi en serviceavgift på 200 kr

 • Hur bokar jag en kurs?

  I vår bokningskalender är det lätt och smidigt att boka dag för din kitekurs.

  I kalendern ser du alla lediga platser och datum. De är markerade med grönt. Du väljer den dag som som passar dig.

 • Betalning

  När du bokar väljer du att betala med swish, faktura, presentkort eller kontant. När din kursbokning är betald är din kursplats garanterad. Oavsett betalningsmetod du väljer så är din kursplats alltid säkrad.

  Om du väljer faktura skickas den som pdf till din epostadress. Har du företag kan vi ställa fakturan på ditt företag, kitekurser är avdragsgillt som friskvård eller utbildning.

  Vi planerar kitekurserna, utrustning och instruktörer utifrån din bokning

 • Retur & återbetalningar

  Om du har bokat en kurs hos oss har du 14 dagars ångerrätt och återbetalning av hela beloppet sker utan administrativt avdrag, Utöver 14 dagar och utan giltigt läkarintyg som styrker att kurs inte kommer kunna genomföras på överskådlig tid tar vi ut en administrativ avgift på 30% av hela kursens värde. Returer sker den sista i varje kalendermånad. Bankkonto och clearingnummer måste alltid skickas in via mail.

  VINDENS VILLKOR
  När du bokar en kitekurs behöver du vara medveten om att vi håller kurser på vinden- och vädrets villkor.
  Det är inte säkert att du kan gå ditt första bokade datum pga dåliga vind och väderförhållanden. Ibland kan vi behöva boka om flera gånger innan vi får rätt vindar samma dag som det passar din kalender

  ÖKA DINA KURSCHANSER
  Sannolikheten att du kan gå din kitekurs ökar ju flexiblare du är med dina dagar. Om vi har behövt ställa in din kursdag, ju fler datum du ger oss, desto högre är din chans att vi kan genomföra din kurs

  ETT ÅR PÅ DIG ATT AVSLUTA
  När du bokat och påbörjat din kurs så har du ett år på dig att slutföra den, och från vår sida obegränsat antal försök att hitta nytt kursdatum

  BOKA RÄTT ANTAL KURSDAGAR
  När du bokar din kurs, välj då det antal dagar som du VET att du kan genomföra under ett år.

  Om du VET att du kanske ska byta jobb, flytta, resa utomlands eller få förändrade familjeförhållanden som kommer hindra dig från att genomföra kursen under de givna förutsättningarna så bokar du bara det antal dagar du kan, och därefter bokar EXTRA KURSDAGAR om du vill utöka din kurs

  RETUR UPPLEVELSER / FRISKVÅRD
  Om du har löst in en upplevelse, presentkort, värdebevis från upplevelseföretag görs endast enstaka fall returer beroende på leverantör och omständigheter. Administrativ avgift om 50% tas ut. Har du betalat din kurs via Actiway, Benify, ePassi, Wellnet eller fått betalt friskvårdsbidrag av din arbetsgivare görs inga returer.

  RETURPOLICY

 • Ombokning

  När du bokar din kurs bokar vi upp instruktörer för dig, planerar logistik, samåkningar och packar all utrustning dagen innan kursen.

  Du kan boka om ditt kursdatum fram till 24 timmar innan kursstart.

  Kontakta oss omgående om du vet med dig att du har fått förhinder:

  072 183 02 75
  070 046 40 42
  info@kiteboardcenter.se

  Vid mindre än 24 timmar men mer än 12 kvar till kursstart kan du fortfarande boka om din kurs, men då faktureras avgift på 800 kr / deltagare

  Vid mindre än 10 timmar kvar till din kurs, eller på morgonen aktuell kursdag debiteras du en avgift på 1500 kr

  Om du kan skaffa en ersättare för din kursplats behöver vi inte ta ut någon avgift, ej heller om du kan visa upp läkarintyg

  NO SHOW:

  Om du har bokat kursplats men inte dyker upp på kursdagen så är din kursplats förbrukad.

  Har du betalat kursen sker ingen återbetalning. Har du inte betalat kursen blir du fakturerad för full kursavgift. Betalas inte fakturan skickas ärendet till inkasso.

  Fakturering sker ej om din frånvaro kan styrkas med läkarintyg eller det skett olycksfall.

 • Avbokning

  Du kan avboka kostnadsfritt fram till 3 dagar innan kursen.

  Vid avbokning 1 vecka innan kursstart: Ingen kostnad

  Vid avbokning 2 dagar innan kursstart: Du debiteras halva kurskostnaden

  Vid avbokning 1 dag innan eller samma dag / ej dyker upp: Du debiteras full kursavgift för bokad kurs

  Har du redan betalat din kitekurs så har du ett år på dig att genomföra din kurs.

  NO SHOW:

  Om du har bokat kursplats men inte dyker upp på kursdagen så är din kursplats förbrukad. Har du betalat
  kursen sker ingen återbetalning.

  Har du inte betalat kursen blir du fakturerad för full kursavgift. Betalas inte kursen skickas ärendet till inkasso.

  Fakturering sker ej om din frånvaro kan styrkas med läkarintyg eller det skett olycksfall.

Inför kursen

 • Väder & vindar

  Kitesurf och wingfoil är 100% väder och vindberoende. Väder ändras med kort varsel. Vinden likaså. Ja vi håller kurser ALLA dagar i veckan OM det är bra vindar och rätt förutsättningar för kitesurfing eller wingfoil

  Vi läser av ALLA prognoser för vindar, bland annat SMHI, YR, KLART, WINDY, WINDFINDER och gör en övergripande analys några dagar innan din kursstart.

  Vi tittar efter:

  • Vindstyrka
  • Vindriktning
  • Vindkvalitet
  • Prognosers gemensamma nämnare
  • Förändringar i ytterområdena
  • Hög / lågtryck

  1 dag innan kursstart
  Vi skickar ut mail till dig med information om tider, val av strand, vad du ska ta med dig samt vägbeskrivning.

  Detta mail går normalt ut runt kl 13.00 dagen innan kursen

  KORT VARSEL
  Ibland ändras vindar och väder med extremt kort varsel och vi kan du behöva boka om ditt kursdatum flera gånger innan vi kan genomföra din kitekurs eller wingkurs.

  Om vindprognosen inte är tillräckligt bra så hittar vi tillsammans ett nytt datum för din kurs.

  Kan du inte fortsätta din kitekurs: Läs mer om retur och återbetalningar under Allmän Info

 • Dagarna innan kursen

  All kommunikation och uppdateringar går via mail

  3-4 dagar innan kursstart
  Vi gör en grov uppskattning av vindarna, men det är för tidigt att bestämma strand

  1-2 dagar innan kursstart
  Vi börjar analysera vindstyrka och riktning mer noggrant. Om det ser helt vindstilla ut skickar ut mail och föreslå ändrat kursdatum.

  1 dag innan kursstart
  Vi skickar ut mail till dig med information om tider, val av strand, vad du ska ta med dig samt vägbeskrivning.

  Detta mail går normalt ut på eftermiddagen, mellan ca 12 – 17 dagen innan kursen. Ibland dröjer det med detta mail då det inte är svårt att analysera prognoser och ta beslut.

  Kort varsel
  Kitesurf och snowkite är en 100% vindberoende sport.

  Ibland går det inte se hur det ska blåsa förrän bara ett par timmar innan kursstart.

  I vissa fall går det inte genomföra kursen på det datum du har uppgivit pga vind- och väderförhållanden.

  Om vindprognosen inte är tillräckligt bra så hittar vi
  tillsammans ett nytt datum för din kurs.

 • Transport till stranden?

  Bil:
  Du behöver ha tillgång till bil för att nå stränderna vi håller kurserna. Hyr eller låna bil av någon kompis om du inte har egen.

  Buss:
  Det går att åka kommunalt till några av stränderna, bland annat Dalarö.

  Samåkning:
  Vill du att vi koordinerar samåkning med annan elev eller kitesurfare så brukar det gå bra. Du swishar in en serviceavgift på 200 kr till 123 465 6864 när vi vet att kursen verkligen blir av. Dagen innan kursen får du information om vilken strand vi ska till, vem du ska åka med och vart du tar dig för att bli upphämtad. Då swishar du din avgift

  Notera: vi kan inte garantera att samåkning kan ske, och då får du tillbaka din serviceavgift.

 • Vad ska du ta med dig

  CHECKLISTA FÖR DIN KURSDAG
  • Klä dig för årstiden. Även en solig dag, kan vinden vara kall.
  • Varm tröja, varm jacka, handskar och mössa.
  • Regnjacka eller vindjacka om det behövs
  • Badkläder och handduk
  • Solkräm och solglasögon
  • Lunch, snacks och kanske lite frukt
  • Dryck, gärna både varm och kall. Typ vatten / juice eller energidryck och kaffe
  • Kom utvilad
  • (SNOWKITEKURS: Ta med dina skidor/snowboard + hjälm och ev isdubbar)
 • På kursdagen

  Vi samlas normalt runt kl 09.30 på stranden för dagen. Kursen startar ca 15 minuter efter samlingen.

  Ibland startar vi tidigare och ibland senare. Det beror på helt och hållet på vinden. Våra kitekurser är minst 6 timmar bortsett restiden. Längden på kursen kan dock variera pga många faktorer, avsätt därför hela dagen för kitesurfing.

  Räkna med att kursen pågår en hel dag och att det kan finnas risk att du kommer hem sent

 • Utrustning på kursen

  Under din kursdag ingår lån av komplett kiteutrustning, inklusive våtdräkt och hjälm.

  Om det är kallt har vi alla extra tillbehör som du lånar kostnadsfritt; skor, handskar, huva, vindjacka

 • Om det inte blåser

  Vi är mycket erfarna att läsa vindprognoser, men ibland kan vinden svika ändå.

  Ett par dagar innan ditt bokade datum ser vi om det ska blåsa och kontaktar dig.

  Om det inte ska blåsa bokar vi in ett nytt datum. Vi bokar om så många gånger det krävs för att kunna genomföra din kitekurs i rätt förhållanden.

  Vindarnas styrka och riktning förändras ständigt, och det kan påverka din kitekurs med kort varsel.

  Ju flexiblare du är för din kurs, desto större chanser finns att du ska få maximal kurstid.

 • Efter kitekursen

  Det är efter kitekursen som din kitekarriär börjar och då behöver du kiteutrustning. Handla av oss och utnyttja din kursrabatt. Nytt eller begagnat i lager i butiken mitt i Stockholm

  • Kursrabatt på utrustning, upp till 20% på ny utrustning. När du köper nytt kitepaket drar vi av din kursavgift upp till 4695 kr från ordinarie priset
  • Genomtänkt plan och support för din fortsatta utveckling
  • Internationellt IKO certifikat
  • Utskick varje vecka via mail på vindlista (för klubbmedlemmar)
  • På vår facebooksida följer du flödet: Information om kiteprognoser, events, resor och
   nyheter
  • Fri support och stöd under säsongen

  På kitezonen i vår sektion för utveckling, under teknik, har
  du dessutom mycket information och stöd för din fortsatta utveckling som kitesurfare.

 • Målet med kitekursen

  Målen med kitekurserna är att du ska ha den kunskap och trygghet du behöver för att på egen hand kunna gå ut och fortsätta din utveckling.

  Mål med grundkursen:
  Ge dig alla verktyg teori, säkerhet, riggning, kitekontroll, start / landningar, bodydrag, återstart, teknik med bräda och kunna starta
  med bräda.

  Mål med komplett kurs:
  Första dagen är samma som grundkursen. Dag två består av teknikgenomgång och coaching. Mycket träning
  sker på egen hand, men instruktör på plats. Målet är att ge dig mer erfarenhet och känna dig trygg i flera situationer.

  Mål med kitekurs Max:
  Att göra dig till en självständig kitesurfare. Tre dagar träning ger normalt denna utveckling.
  Notera att utveckling är individuell och kan skilja sig en del. Det är inte säkert att du kan åka fram och tillbaka efter tre dagar, men du har fått väldigt mycket erfarenhet, kitevana och kontroll.

  IKO UTBILDNINGSPLAN

  Basen i våra kurser är IKOs standardiserade utbildningsplan. Den är uppdelad i olika nivåer.

  Nivå 1 är riggning, säkerhet, riskanalys och flyga träningskite på land.

  Nivå 2 är alla vattenmoment, start, landningar, relaunch, bodydrag och vattenstarter

  Nivå 3 är mer teknisk träning, start, stopp, vändningar, self rescue, toeside åkning och
  enklare hopp. 

  Kitekursen Grundkurs täcker normalt in hela IKO level 1 och 2. 

  Den kompletta kitekursen samt Kitekurs Max går vi även in på delar på level 3, coaching och egen träning.

  Notera att inlärnings- och utvecklingskurvan är individuell. Certifiering sker på efterfrågan
  och till den nivå du når.

 • Vi anpassar kurserna efter vinden

  Vi anpassar kurserna efter vindarna och kan inte garantera att den
  kompletta kursen genomförs två dagar efter varandra. Normalt kan den genomföras med max 1 – 2
  veckors mellanrum. Du behöver vara lite flexibel och kan gå kursen på vindens villkor.

Garantier & support

 • Gratis kite / wingkurs

  FÅ KURSEN GRATIS!

  För att komma igång snabbt och fortsätta kitesurfa efter din kitekurs ger vi dig hela kursavgiften i rabatt på nytt utrustningspaket.

  Vi drar av hela din kursavgift, upp till 4695 kr, på nytt kitepaket (kite + bom + bräda) eller wingfoilpaket (vinge + bräda + foil).

  Kom in i butiken senast 20 dagar efter din kurs så skräddarsyr vi ditt paket, väljer märke, modell, storlek och provar ut sele och våtdräkt.

  Se våra kitepaket:
  Kompletta kitepaket >>

  Se wingfoil utrustning:
  Wingfoil utrustning >>
 • Kursgaranti

  Alla coacher, mentorer, assistenter och instruktörer utbildar enligt IKO och har bred erfarenhet av att lära ut kitesurfing.

  Målet med nybörjarkurserna är att ge dig de grunderna i kitesurfing och förbereda dig för din nya karriär på vattnet.

  Vi ger dig kunskaper i riggning, säkerhet, start, landning, vattenåterstart och väldigt mycket erfarenhet av kiteflygning. Detta ger dig självförtroende för att kunna gå ut på egen hand och säkert utöva sporten.

  Det är viktigt att förstå att en del av inlärningsprocessen är att i alla moment ha ett säkerhetstänk och få in säkra rutiner, träna dem för att ska kunna vara en säker kitesurfare, inte bara för dig själv utan för människor runt omkring dig!

  Din Kursgaranti

  • Vi följer den internationella kursplanen (IKO) och certifierar dig till den nivå du
   uppnår
  • Ditt IKO certifikat ingår i kursavgiften
  • Alla kitekurser hålls på säkra stränder som lämpar sig för kursverksamhet
  • Rätt anpassad utrustning och hjälm
  • Regelbundna kontroller görs av skolutrustningen så allt är i säkert skick
  • Undervisning sker när det råder säkra vind- och väderförhållande
  • Kiteboardcenter är ansvarsförsäkrad hos IF
 • Vindgaranti

  Vi är väldigt duktiga på att läsa prognoser och håller kurserna när vi ser att det ska blåsa rätt.
  Ibland sviker vinden innan vi påbörjat kursen eller kan det sluta blåsa under kursen.

  • Vi bokar om kursen utan kostnad under innevarande år tills dess din kurs är genomförd

  • Du har 1 år på dig att avsluta din kurs, räknas från din första bokade kursdag, och du kan påbörja och avsluta din kitekurs på den skolan du initialt bokade kursen på. Här är samtliga våra kiteskolor i Sverige:

   Kitekurs Stockholm
   Kitekurs Gotland
   Kitekurs Öland
   Kitekurs Blekinge
   Kitekurs Båstad
  • Din vindgaranti gäller på alla våra kursorter, Stockholm, Öland, Gotland och Blekinge
 • Support & utvecklingsplan

  När din kitekurs är slut, är det början på något nytt. Vi vet att det kan kännas osäkert i början att ge sig ut på egen hand direkt efter en kurs.

  Därför finns vår unika utvecklingsplan efter kursen som hjälper dig i din fortsatta kitekarriär.

  Vi erbjuder:

  • Gratis klubbmedlemsskap
  • Vindlista och nyhetsbrev
  • Tillgång till sociala forum
  • Butik mitt i Stockholm
  • Tillgänglig och engagerad personal
  • Rabatt på utrustning efter kurs
  • Support och stöd, varje dag, året runt
  • Hyra utrustning med rabatterade priser
  • Påbyggnadskurser
  • Privatlektioner & Coaching
  • Kiteresor till destinationer i världsklass, läs mer om våra kiteresor här
 • Din utvecklingskurva

  I genomsnitt tar det 5 till 6 timmar för att komma upp på brädan och komma några meter.

  Men det är viktigt att förstå att alla som vill börja kitesurfing har olika inlärningskurvor och har olika erfarenhet från vatten- och extremsport.

  Vissa elever kan anpassa sig snabbare till alla aspekter när det tar längre tid för andra. Det behöver dock inte vara så att någon med lång erfarenhet av ex.vis snowboarding är bättre på kitesurfing än någon som aldrig provat någon brädsport.

  Du kan säkert höra från andra skolor lova dig en snabbare utveckling eftersom de helt enkelt skyndar igenom de viktiga aspekterna. Kanske kan du komma iväg på kitebrädan på bara 3-4 timmar, men du kommer då sakna mycket kunskap som gör dig till en säker kitesurfare.

 • Rabatter & förmåner

  När du gått kitekurs med oss har du bra rabatter på kiteutrustning. Vi har tagit fram flera färdiga förslag på utrustningspaket för att du snabbt ska kunna komma ut på vattnet igen.

  Kitekursen gratis!!
  När du handlar nytt kitepaket av oss (kite + bom + bräda) så drar vi av din kursavgift i rabatt, upp till 4695 kr

  Rabatten gäller på nya utrustningspaket och räknas av från ordinarie priset. Se dina kitepaket i webshopen

  Vi har även begagnad utrustning i lager om du inte vill handla nytt. Det mesta av vår begagnade utrustning är genomgången och ev skador dokumenterade

  Köper du vår skol- och demoutrustning så får du riktigt bra utrustning till riktigt bra priser.

  Detta ingår alltid i ditt köp:

  • Öppet köp
  • Returrätt
  • Bytesrätt & inbytesrätt
  • Rådgivning, garanti & service
  • Support på stranden
  • Kitepaket i webshopen
 • Hyra utrustning

  Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för att handla utrustning efter en kurs. Hos oss kan du hyra utrustning och som elev får du rabatt på din hyreskostnad.

  Det är ett perfekt och billigt sätt att fortsätta ha roligt på vattnet utan att behöva köpa prylar. Du hittar mer information om priser här

 • Försäkringar

  Kiteboardcenter är ansvarsförsäkrad via IF

  Kitesurfing klassas av en del försäkringsbolag som extremsport. Vi har ingen olycksfallsförsäkring som omfattar elevers deltagande. Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart. Det bör omfatta extremsport eller seglingskurs. Folksam kan ha tilläggsförsäkringar som passar. Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

  När du går kurs hos oss kan du köpa ett års olycksfallsförsäkring och medlemsskap i Svenska Kiteförbundet till rabattera pris. Läs mer om försäkringen hos Folksam.

 • Skador

  Kiteboardcenter är ansvarsförsäkrad via IF.

  Kitesurfing klassas av en del försäkringsbolag som extremsport. Vi har ingen olycksfallsförsäkring som omfattar elevers deltagande.Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart. Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

  Det finns inga försäkringar med rimlig premie och självrisk som täcker skador på utrustning. Utrustningen tål mycket tuff hantering, men är samtidigt känsligt material. Vi lär ut säker hantering av utrustning både på land och på vatten.

  Följ instruktörens råd och instruktioner och det brukar inte vara några problem. Skador på utrustning som visar sig vara fabrikationsfel täcks av vår inköpsgaranti.

  Skador på material som uppstår av vårdslös eller omdömeslös hantering som sker efter att korrekta instruktioner om handhavande har givits av instruktören, ersätts till självkostnadspris av den som är helt (100%) eller delvis (50%) ansvarig för skadan.

 • Vårt engagemang

  Kitesurfing är vår passion och drivs av viljan att se dig börja kitesurfa. Vårt engagemang för att hjälpa dig till att bli en trygg och självständig kitesurfare. Vi hjälper dig även efter kursen, när du behöver stöd och support. Du är välkommen att hänga med till stranden, även om du inte går kurs eller handlar. Du får tips, hjälp och råd av vår personal när vi ses på stranden.

  Kiteboardcenter är en av Sveriges största kiteskolor, internationellt affilierat center och vi följer IKOs utbildningsplan. Alla i teamet är mycket erfarna kitesurfare, duktiga på att lära ut kitesurfing.

  Efter en kitesurfkurs kan du hyra utrustning av oss för att testa själv på egen hand. De flesta brukar dock köpa egen utrustning efter kursen.

  Vi är återförsäljare och distributörer av utrustning och du har möjlighet att prova kiteutrustning innan köp. Vi har färdiga paketlösningar för utrustning men kan även sätta ihop utrustningspaket som passar dig och din budget. Nytt eller begagnat. Fråga din instruktör om rekommendationer, och prova gärna vårt utbud av toppmärken .

Varför välja kiteboardcenter

Att veta vilken kiteskola eller wingfoilskola du ska välja för din kurs kan ibland vara svårt. Det är krångligt att jämföra priser och innehåll

Vi på Kiteboardcenter hälsar dig välkommen med landets främsta kurskoncept och mest erfarna instruktörer. Med höga krav på oss själva kan vi leverera högt värde till dig som elev. Här är våra värdegrunder

 • Hög kvalitet på kursinnehåll. Kurs enligt IKO´s kursplan
 • Licensierade, engagerade och erfarna instruktörer
 • Mycket tid med praktiska övningar och träning i vattnet
 • Modern och säker kiteutrustning / wingfoil utrustning
 • Genomtänkt plan för din utveckling
 • Kite och wingfoilkursen gratis – Sveriges bästa rabatter på utrustning
 • Support & stöd efter din kurs, då du behöver mest hjälp


Kiteboardcenter är en av de få renodlade kite och wingfoilskolorna i Sverige som drivs på heltid och är öppet året runt. För dig innebär det att du kan få hjälp precis när du vill.