Kitekurs barn & ungdomar

Ta med familjen och barnen till stranden i sommar. Kitekurser på vatten, från 9 år. Nästa generations världsmästare.

Kite for kids

Kite for kids

Kite for Kids är våra kitekurser för barn. Framtagen och designad för att ge barnet introduktion till kitesurfing på ett roligt och säkert sätt. Minst 2 barn bokade för att kursen ska genomföras.

Kurserna för barn från 7 år har lekfulla moment som att flyga träningskite på land. Kurser på vatten håller vi från 9 års ålder. 

Young kitesurfers - kitesurf för ungdomar

Young kiters

Young Kiters är vår ungdomsverksamhet där vi har mycket mer praktiska och tekniska övningar i vattnet. Kurserna ges till ungdomar mellan 13 – 17 år och är intensivare än barnkurserna.

Gå med i vår ungdomsgrupp på Facebook Young Kiters

Dela

Kite for kids 10-12 år

3 timmar, 1895 kr

Grundläggande säkerhet och träningskite på land, sen spenderar vi en del tid i vattnet med anpassade kitestorlekar Kursen är lättsam och lekfull och delas upp på 2 lektioner á 1,5 timmar. Det går bygga på med fler lektioner om det behövs. Om barnet är motiverat och tar till sig instruktioner på bra sätt så provar vid bodysurfing och/eller testa brädstarter.

Minst 2 barn behöver boka för att kursen ska genomföras. Maila in bokningsförfrågan och det datum som passar till info@kiteboardcenter.se

Young kiters 13 – 17 år

Dagskurs ca 5 timmar, 2495 kr

För ungdomar håller vi en avskalad ordinarie kitekurs med mycket praktiska övningar. Grunderna och säkerheten på land inklusive riggning. Sen spenderas den mesta tiden i vattnet med start & landning, relaunch, bodysurf och träna på att komma iväg på brädan.

Join the movement.

Kurserna startar hela sommaren, maila in bokningsförfrågan och det datum som passar till info@kiteboardcenter.se

Påbyggnadsbara Kitekurser

Privat lektion: 795 kr
Grupp: 595 kr / barn

Boka fler lektioner.

Efter grundkursen kan du boka in fler lektioner om det behövs. Lektionerna är 45 minuter och anpassas efter ditt barns utvecklingsnivå, ålder och  motivationsgrad.

Lektionerna kan bokas in alla dagar startar hela sommaren, maila in bokningsförfrågan och det datum som passar till info@kiteboardcenter.se

Riktlinjer & säkerhet

Kursen ges under vindar mellan 4 – 7 ms och den säkraste stranden för dagen. Åldersintervallen i denna kategori är flexibel. Ansvarig instruktör på plats bedömer vilka moment som ska ingå, utifrån barnets individuella förmåga, motivation och sätt att ta emot instruktioner.