Guide kitekurs

Använd kursguiden för att jämföra våra kitekurser. Du ser enkelt skillnaderna och väljer den kurs som passar dig bäst.

Nybörjarkurser

Våra nybörjarkurser i kitesurfing startar alla dagar, hela sommaren. Oavsett vilken du väljer så får du en gedigen och välplanerad kitekurs med massor av praktisk träning. 

Alla våra kitekurser följer en internationellt fastställd stegringsplan (IKO) med tydliga kursmoment. Takten och tempot anpassas efter din inlärningskurva så du inte ska känna dig stressad. Du får ett certifikat som ett bevis på din utbildningsnivå.

Dina utbildade och erfarna instruktörer anpassar kursen efter din utvecklingsnivå. Alla kurser är påbyggnadsbara, behöver du fler lektioner bokar du enkelt in extra kursdagar.

Grundkurs, 1 dag Komplett kurs, 2 dagar Kitekurs Max, 3 dagar
För vem? Passar dig som vill lära dig grunderna på ett roligt och säkert sätt. Massor praktiska övningar och testa komma iväg på brädan. För dig som vill komma igång ordentligt. Massor av praktiska moment i vattnet, som anpassas efter din takt. Sveriges mest massiva kiteutbildning. Det här är bästa kitekursen för dig som vill komma långt på kort tid.
Förkunskaper Simkunnighet Simkunnighet Simkunnighet
Antal kurstimmar 5 timmar 10 timmar 15 timmar
Förberedande teori online Ja Ja Ja
Följer IKO:s kursplan Ja Ja Ja
Lån av utrustning Ja Ja Ja
Elever per utrustning Max 2 Max 2 Max 2
Fotografering/filmning under kursen Ja
IKO-certifikat Ja Ja Ja
Dokumentation & strandguide Ja Ja Ja
Rabatt på ny utrustning Kursen i rabatt Kursen i rabatt 15% på ny utrustning
Rabatt i Svenska kiteförbundet Ja Ja Ja
Pris 2895 kr 4895 kr 6690 kr
Boka kurs Boka kurs Boka kurs

Licensierade kurser
IKO certifikat ingår i alla våra kitekurser

Kurs i kitekontroll

Fortsättningskurser

De här kurserna är grupplektioner för dig som har gått någon av våra nybörjarkurser och vill ha mer teknikbaserade lektioner som fokuserar på att finslipa valfria moment inom IKO level 3 programmet, som att ta höjd, accelerera, vända, hoppa.

Extra kursdag Refresh Freeride Progression
För vem? Passar dig som vill bygga på din befintliga kitekurs. För dig som gått en kitekurs men behöver fräscha upp kunskaperna eller för dig som köpt egen utrustning och behöver hjälp att gå igenom den. Denna kitekurs är framtagen för att ge dig en snabbare utveckling efter nybörjarstadiet.
Kursinnehåll Vi anpassar innehållet efter den nivå du befinner dig på. Vi repeterar vissa basmoment. Därefter får du välja vilka moment du känner att du vill träna på. Vi lär dig tekniken och grunderna i freeride, hopp, backrolls, frontrolls, transitions och enkla grabs.
Förkunskaper Tidigare gått kurs Tidigare gått kurs Kunna ta höjd
Antal kurstimmar 6 timmar 3 timmar 6 timmar
Följer IKO:s kursplan Ja Ja Ja
Lån av utrustning Ja Ja Ja
Elever per utrustning Max 2 Max 2 Max 2
Fotografering/filmning under kursen
IKO-certifikat Ja, på förfrågan Ja, på förfrågan Ja, på förfrågan
Dokumentation och strandguide Ja Ja Ja
Rabatt på utrustning efter kurs Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket
Pris 2195 kr 1895 kr 2995 kr
Boka kurs Boka kurs Boka kurs

Privatlektioner

Privatlektion Coaching
För vem? Privatlektioner i kitesurfing är perfekt för dig som vill vara ensam med instruktör. Kursen för dig som vill utvecklas effektivt och behöver lite mer avancerad nivå på utbildningen.
Kursinnehåll Träna teknik med privat instruktör. Anpassad träning för just dig. Coaching med video och efterföljande utvärdering.
Förkunskaper IKO Level 2 IKO Level 2
Antal kurstimmar Valfritt Valfritt
Följer IKO:s kursplan Ja Ja
Lån av utrustning Ja Ja
Elever per utrustning 1 1
Fotografering/filmning under kursen Ja
IKO-certifikat Ja, på förfrågan (150 kr) Ja, på förfrågan (150 kr)
Dokumentation och strandguide Ja Ja
Rabatt på utrustning efter kurs Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket
Pris 1095 kr/timme 1095 kr/timme

Välj rätt kiteskola

Att gå kitesurfingkurs är inte obligatoriskt för att få köpa en kite. För din egen och andras säkerhet rekommenderar vi dock alltid att gå kitekurs hos en erfaren, licensierad & försäkrad IKO kitesurfskola. Kitesurfing är klassad som en extremsport så underskatta aldrig kraften från en kite och skaderisken som finns

Det finns många kiteskolor i hela Sverige, flera av dem är väldigt bra och har duktiga instruktörer. Som elev vill du få mycket praktisk träning, rätt förklaringar och pedagogiskt upplägg. Effektiva kurser får du i små grupper (2 elever / instruktör) och mycket tid under en hel dag utan att att din kurs / lektion blir för dyr.

När du går en kitesurfing kurs med oss så lär du dig enligt en internationell kursplan IKO, och du får alla träningsmoment för att gå ut själv och fortsätta kitesurfa på ett säkert sätt. Du lär dig rätt teknik från början och vi lär dig vilka lokala förutsättningar som gäller för surfet i Stockholm, men även vilka generella regler som gäller för alla kitesurfare.

Vi går igenom allt som gäller förberedelser, från väder, vind, stränder, utrustning. I alla kurser ingår ett IKO certifikatet som är ett bevis på dina kunskaper. Ett körkort helt enkelt.

Kurserna är upplagda på hela dagar, med tid för paus och lunchbreak. Kostnaden per timme är bäst i Sverige. 6-7 timmar ligger på 2695 kr. 14 timmar (2 dagar) kostar 4295 kr. 19 timmar kostar 5395 kr. All utrustning och IKO cert ingår.

Det största problemet vi ser är dock hur stora grupperna är som du hamnar i. Många skolor väljer att ta så många elever som möjligt på en och samma gång. Lönsamt för skolan, men inget speciellt värde för din kursavgift. Du får spendera en hel del tid titta på istället för att träna själv. Det blir inte effektiv kitetid för dig om du delar en utrustning med för många elever.

Välkommen till Kiteboardcenter – Vi ger dig mest för din kursavgift och tar dig längre.

Passar kitesurfing för dig? Fortfarande osäker på om du ska börja kitesurfa? Läs mer här >>
IKO Kiteboard Organization. Läs mer här >>