Avdragsgill kiteutrustning

Ge dig själv eller en anställd en minnesgåva. 15.000 kr. Avdragsgillt och lyftbar moms

Företagare

Ge dig själv en minnesgåva för 15.000 kr!

Driver du aktiebolag och närmar dig 50 eller 60 år så har du rätt att handla en gåva för 15.000 kr ink moms. Detta belopp kan användas helt valfritt för kiteutrustning eller någon av våra resor. Friskvårdsbeloppet använder du till kurser eller coaching.

Avdragsgill gåva för företagare

GE DIG SJÄLV DIN FAVORITGÅVA

Enligt en särskild skatteregel kan en arbetsgivare ge skattefria minnesgåvor värda 15 000 kr styck till sina anställda. Reglerna om skattefria minnesgåvor gäller även för den som är anställd i sitt eget aktiebolag och oavsett om det finns fler anställda eller inte.

Minnesgåvan är en avdragsgill personalkostnad och företaget har även rätt till momsavdrag.

Läs mer på skatteverket >>
Gå till webbshopen för utrustning >>

ELLER HÄNG MED PÅ KITERESA

En minnesgåva kan vara skattefri vid tre tillfällen; när den anställde fyller 50, 60 år osv, när den anställde varit anställd i minst 25 år hos arbetsgivaren eller när anställningen avslutas.

Om gåvan består av en resa behöver denna dock inte genomföras i samband med födelsedagen. Gåvan anses ha lämnats när utfästelsen om resan gjorts. Att den anställde väljer att resa vid ett senare tillfälle påverkar alltså inte skattefriheten.

Spana in våra kiteresor >>

★★★★★
Minnesgåvan är en avdragsgill personalkostnad och företaget har även rätt till momsavdrag. Mottagaren av gåvan behöver ha varit anställd i företaget minst 6 år

Varje anställd kan få högst två skattefria minnesgåvor från samma arbetsgivare. En av dessa ska vara när anställningen upphör.

Minnesgåvan kan bestå av vad som helst utom pengar. Gåvan kan därför t ex vara ett bidrag till en resa. Det är också möjligt att bekosta en anställds privata 50-årsfest. Tänk då på att restaurangen bör fakturera arbetsgivaren (företaget), eftersom kontanta bidrag till de anställda är skattepliktiga som lön.

En anställds utlägg för arbetsgivarens räkning torde också accepteras. Kvittot ska då uppfylla kraven för att kunna bokföras som arbetsgivarens kostnad.

Gåvan ska lämnas i anslutning till den särskilda högtidsdagen. Som reglerna är utformade går det inte att ersätta gåvan på 50 årsdagen med en gåva när den anställde fyller t ex 51 år.

SURFA AVDRAGSGILLT

Ge dig själv kiteprylar för 15000 kr – skattefritt. Ring för info 070 046 40 42