Kiteboardcenter - kitesurfskolan i Stockholm

Stockholm Kiteboardcenter etablerades i samband med att kitesurfingen växte fram i Stockholm. Tack vare nöjda elever och ett stort engagemang har vi vuxit till Stockholms största och mest erfarna kitesurfskola.

 

öppet alla dagar. Hela året

För att inte missa bra vindar håller öppet. Jämt. Fördelarna för dig som kund eller elev är att du alltid når oss, kan prata kite, följa med till stranden, hyra utrustning eller handla. Måndag - söndag. Hela året.

 

Vi ger dig mer och tar dig längre. Vårt helhetskoncept

Gratis förberedande teori
Nybörjarkurser

 

TESTCENTER - Prova kiteutrustning gratis
 
Weekendresor
Uthyrning av kiteutrustning
 
 
Privatlektioner
Försäljning av kiteutrusting
 
     
Support och strandservice
 

 

 

Kite coaching, clinics och freestyle camps
Kite coaching, clinics och freestyle camps

 

 

 
IKO Assistant Instructor AITC
IKO instruktör ITC
 
           

 

KITEKURSER PÅ LÅNGGRUNDA OCH SÄKRA STRÄNDER I STOCKHOLM

Att välja Stockholm Kiteboardcenter för din kitekurs är en garanti att du väljer en försäkrad kitesurfskola med lång erfarenhet och licensierad kursverksamhet.

 

Vi utgår från Stockholm och håller kitekurser på säkra och långgrunda stränder i hela Stockholmsområdet samt i skärgården. Under sommaren kan du besöka vår testcenter och showroom på Dalarö, som ligger intill kitezonen.

 

Vi utbildar på utvalda stränder i Stockholm, Nyköping, Nynäshamn, Södertälje, Åkersberga, Norrtälje, Uppsala och Gävle. Vi arrangerar även weekendresor och camps, både i Sverige och utomlands.

 

Kitesurfkurser på sommaren, 1 april - 1 november

 

Vårt kurs- & utvecklingskoncept

 • GRATIS teori online ingår i alla kurser
 • GEDIGEN och innehållsrik kurs enligt IKO utbildningsplan
 • ERFARNA och licensierade instruktörer / assistenter
 • SUPPORT elevzon, kiteguide & support efter kursen
 • SPOTGUIDE STOCKHOLM ingår gratis
 • ELEVRABATT på utrustning efter genomgången kurs
 • UTHYRNING av utrustning till mycket bra priser
 • TESTCENTER av olika märken. Prova gratis innan du handlar
 • PÅBYGGNADSKURSER för snabbare utveckling
 • IKO ASSISTENT KURS en av de tre skolor i Sverige där du kan ta din licens
 • PROFESSIONELLT team hjälper dig med allt inom kite

 

Internationell Standard på kursverksamheten

Kiteboardcenter introducerade IKO kurser i Stockholm. Kvaliteten på kitekurser ökade enormt när vi som första kiteskola med IKO licensierade instruktörer började utbilda enligt den internationellt standardiserade planen.

 

Att all undervisning sker enligt IKO standard ger dig som elev ett kvitto på att du går den i särklass bästa kitekursen för att lära dig kitesurfing på rätt sätt. Det ger dig en garanti och kvalitetsstämpel på att din kurs också går till på ett säkert sätt. Efter din kitekurs hos oss får du certifikat på din nivå, ett körkort som är gångbart och accepterat i hela världen.

 

 

Innehållsrik utbildningsplan som följer IKO standards

Kitesurfing är 100% vindberoende. Och beroendeframkallande. För att inte riskera att ha stängt en blåsig dag så har vi öppet varje dag. Hos oss kan du gå kitekurs, hyra kiteutrustning, SUP eller testa utrustning om du går i köptankar. Om du redan kan kitesurfa är också mycket välkommen att hänga med oss till stränderna och upptäcka de bästa stränderna för kitesurfing i Stockholm.

 

 

Vi har idag ett tätt samarbete med några av landets bästa kiteskolor, Gotlands Surfcenter, Öland Kitesurfers och Kitelife i Lomma. För dig som elev innebär samarbetet att du lätt kan fortsätta din kurs på annan ort och du får samma höga kvalitet och service som hos oss.

 

Vi har även utbyte med kiteskolor utomlands, bland annat på Cap Verde och på Boracay.

 

 

Historik & Bakgrund

KITEBOARDCENTER startades när kitesurfingen började växa fram i Stockholm. Idag är vi väletablerade och växer stabilt varje år, tack vare våra nöjda elever.

 

Med över 12 års erfarenhet av kitesurfing i Stockholm och en konstant närvaro på lokala stränder så är du i goda händer. Vi rankas idag bland de 7 största skolorna i Sverige.

 

Hos oss träffar du några av de högst utbildade IKO instruktörerna i landet och vi är en av de få kiteskolorna där du kan utbilda dig till IKO assistent.

 

Vi har idag ett tätt samarbete med några av landets bästa kiteskolor, Gotlands Surfcenter, Öland Kitesurfers och Kitelife i Lomma. För dig som elev innebär samarbetet att du lätt kan fortsätta din kurs på annan ort och du får samma höga kvalitet och service som hos oss.

 

Vi har även utbyte med kiteskolor utomlands, bland annat på Cap Verde och på Boracay.

En trygg kitesurfskola

 

För oss räcker det inte med att bara vara en vanlig kiteskola. Vi vill ge dig den bästa kitekursen och den främsta servicen. Inte bara på pappret, utan i praktiken

 

Kitesurfing är vår passion och livsstil. Vi vill dela med oss av den kunskap till dig

 

Kursgaranti:

Vi garanterar att din kitekurs följer en internationellt standardiserad kursplan. Vår långa erfarenhet av kursverksamhet och våra licensierade instruktörer ger dig extra trygghet. Ansvarsförsäkring finns via IF försäkringsbolag och alla i teamet har hjärt-& lungräddningscertifikat.

 

Vindgaranti:

Vind är inget vi kan garantera. Vi är däremot riktigt duktiga på att läsa prognoser och undervisar när vi ser att det ska blåsa rätt. Ibland kan det bli helt vindstilla. Då bokar vi ett nytt datum kostnadsfritt. Du har ett år på dig att komma tillbaka och avsluta din kurs.

 

Resursgaranti

Vi har mycket höga krav på den utrustning som vi använder i kursverksamheten. Varje år väljer vi ut två - tre märken som håller absolut toppklass för att kunna tillgodose det behov vi har: Att du som elev ska använda den bästa, mest användarvänliga och säkraste utrustningen.

 

All utrustning som används i kurserna kontrolleras regelbundet för att hålla toppskick. Vi har ett team som består av 10 instruktörer och assistenter som står redo att hjälpa dig med allt för din kitesurfing. Utöver det så har vi medhjälpare, teamåkare och strandguider. Du kan alltid få hjälp av oss, stort som smått. När du ser någon som har vår team-tröja är det bara att fråga.

 

Utvecklingsgaranti:

När din kurs är slut så är det början på din nya karriär. Vi är unika i Sverige med vårt stöd och support. Du får bra dokumentation och länkar till forum, vindsajter, teorirepetition, köpguide och mycket mer.

 

Vi kan dessutom visa dig Stockholms bästa stränder, presentera dig för andra nybörjare, hänga med oss ut till stranden och mycket mer. Vi vill att du ska ha roligt under din kurs, men även få hjälp i rätt riktning efter kursen. Det är egentligen då du behöver som mest hjälp

 

Nöjdhetsgaranti:

Över 90% av våra elever rekommenderar sina vänner att gå kitekurs hos oss. Det är otroligt roligt och ser det som ett kvitto på att vi gör saker riktigt bra. Detta är något som vi tänker förvalta väl.

 

Personligt bemötande, stort engagemang, hög servicekänsla och att vi har roligt tillsammans är några av nycklarna till att så många väljer oss.

 

Gå din kitekurs hos oss, vi är säkra på att du kommer bli riktigt nöjd.

Kurskoncept & Utvecklingsplan

När du väljer KITEBOARDCENTER så får du mer än bara en vanlig kitekurs. Vi ger dig ett helhetskoncept för hela din kitesurfing, vare sig du bara vill testa på, lära dig grunderna eller ta din utveckling ända fram till att bli IKO instruktör.

 

Kiteboardcenters kurskoncept - helhetsleverantör inom kitesurfing

 

Distribution & försäljning av utrustning

Distributörer AV KITEUTRUSTNING

Vi har ett tätt samarbete med en av Sveriges största butik för kitesurf och vattensporter, Surfspot Sweden. Tillsammans ger vi dig som elev riktigt bra kitekurser och ett enormt produktutbud med fullservice och reklamationsrätt.

 

Vi är officiella återförsäljare av bland annat BEST, F-ONE, HQ, XENON, CRAZYFLY, MYSTIC och BILLABONG. Alla dina köp omfattas av fabriksgarantier

 

Vi har bland annat Stockholms största sortiment av kitebrädor. Här finns något för alla smaker och stilar.

 

Varje år förhandlar vi med våra distributörer för att kunna erbjuda dig bra priser på enskild utrustning eller färdiga paket.

 

best f-one Crazyfly kiteboarding
     
xenon shinn hq kites
     
Liquid Force kites Takoon kiteboarding mystic

 

Testcenter - Prova utrustning gratis innan du handlar

Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för att handla utrustning direkt efter en kurs.

 

Därför har vi öppnat vårt TESTCENTER. Här får du en unik möjlighet att verkligen testa kiteutrustning och prova kites, brädor och selar helt gratis.

 

Testa kiteutrustning innan ditt köp, för att hitta rätt kombination av kite & bräda. Det absolut bästa sättet att veta vad som passar just dig

 

Vårt TESTCENTER ligger på Dalarö har vi vårt kitecenter under sommarsäsongen. Vi har ett showroom, omklädningsrum, dusch och bastu. Centret ligger ca 300 meter från kitezonen där många av våra kitekurser hålls.

 

Vi har också möjlighet att dema utrustning på andra stränder. Hör av dig till oss och berätta vad du vill testa och vart du vill testa det.

 

Kitesurfing Grundkurs - din bästa start i kitekarriären

Att lära dig kitesurfa är en pågående process. Det vet vi

 

MER ÄN BARA EN KITEKURS

Vi hjälper dig hela vägen från nybörjare till avancerad. Efter kitekursen kan du hyra utrustning av oss. Du kan välja påbyggnadskurser eller köpa kiteutrustning med riktigt bra elevrabatter.

 

Du får givetvis testa utrustning innan du handlar. Dessutom ingår support och strandservice varje dag, hela säsongen. Tryggare och bättre kan det inte bli.

 

 

KITEBOARDCENTER - VI TAR DIG LÄNGRE

Stockholm Kiteboardcenter är den ledande kitesurfskolan på östkusten. Vi ligger i framkant när det gäller säkerhet, kursinnehåll och utveckling av sporten. Välj rätt kiteskola för din kitekurs, det lönar sig

 
 
  IKO certifierade kitekurser Boka kitesurfkurs  
     

snabbval:

Grundkurs Plus | Komplett Kurs | Kursöversikt | Testcenter