islablanca2 2

Kitesurf Isla Blanca, Mexico

Surfa i shorts, njut av härlig genuin kultur och få en kiteupplevelse utöver det vanliga

Mexico är av de bästa kitedestinationerna i januari-april. Här har du runt 25-29 graders värme, stabila vindar i snitt runt 7 – 12 ms, stora ytor och riktigt platt vatten. Utöver det en riktigt skön vibe och hjälpsam lokal crowd. Åk med oss i februari eller när som helst på egen hand. Med eller utan dina kompisar. På Isla Blanca kommer du snabbt in i gemenskapen. Vi hjälper vi dig med infrastruktur, boende och kontakter till de bästa kiteskolorna.

Surfet

blanca3

Vare sig du är nybörjare ska lära dig kitesurfa eller erfaren kitesurfare som vill träna trick så har Isla Blanca enormt stora ytor med långgrund botten. Här finns det rescue-jetskis, möjlighet att hyra utrustning, gå kitekurs eller få annan hjälp på plats. Däremot finns ingen restaurang vid spoten, så ta med dig vatten och lunch.

Hänget

islablanca8

Vänlig atmosfär och hjälpsamma locals kännetecknar livet kring stränderna på Isla Blanca och El Cuyo. Oavsett om du åker ensam eller med dina kompisar så kommer du ha kul, och snabbt komma in i gemenskapen, bland lokala surfare såväl som internationella kitesurfare på besök.

Vill du resa senare i vår. Följ med till Sardinien eller Tarifa i april

Boende

mexicokite1Det finns alla typer av boende, från extrem budget till riktigt bra och prisvärda alternativ. Vi har etablerade kontakter med de bästa boendet du kan hitta i området. Fräscht, prisvärt och nära de stränder du surfar. Budgetboende kan du hitta för runt 150 kr / dag, och väldigt bekvämt bra boende från ca 500-600 kr / dag för dubbel/trippelrum inklusive frukost. I Mexico vill du ha rätt bra boendestandard, det är skönt att slippa myggor, kackerlackor, regnfuktigt rum och andra saker som ger en klart sämre upplevelse av din kiteresa.

Vill du åka till Mexico, kontakta oss. Vi hjälper dig med detaljerad information till våra samarbetspartners, vägbeskrivningar och guide för bästa upplevelse. 

Flyg, transport & hyrbil

Du kan flyga reguljärt eller med något av charterbolagen, Ving eller Tui. Direktflyg kan du hitta för 2000-4000 kr om du har is i magen och väntar in sista minuten biljetterna.

I Mexico behöver du ha bil för att ta dig till och från flygplatsen, till spotsen och om du vill göra andra utflykter till cenotes eller mayaruiner. Pris för hyrbil ligger på ungefär 1000-1400 kr / vecka inklusive fria mil. Mex Rental känns prisvärda och bra, där hyrbilskontoret ligger 4 minuter från terminalen.

Bra tips att resa med kiteutrustning, läs vår guide

Summering av kostnader

Flygstol, Sthlm – Cancun: Ca 2000-6000 kr beroende på sista minuten

Hyrbil: Ca 1000 – 1400 kr / vecka

Mat: Lunch & middag ca 200 kr / dag

Boende: 

  • Budget ca 150-200 kr / natt exkl frukost
  • Fräsch mellanklass 500-600 kr / natt ink frukost

Vi åker till Mexico varje år i februari, häng på för riktigt bra upplevelse eller lär dig kitesurfing från grunden. Vill du åka andra datum så hjälper vi dig. 070 046 40 42 | info@kiteboardcenter.se

KITERESOR 2017

April och maj blir det vindsäkert igen i södra Europa och vi arrangerar våra populära kitecamps till Sardinien och Tarifa. Nyhet för i år är att vi håller kitekurser under campveckorna på Sardinien. Lär dig kitesurfa från grunden eller coachas av våra professionella instruktörer!

Sardinien 1-8 april

Tarifa 22 – 29 april

Sardinien 6-13 maj

Följ oss på sociala media

Snabbast nyhetsflöde, följ oss på:

Facebook

Instagram

#kiteboardcenter