kitesafety_kite

Kitesurfa säkert

Vi håller oss uppdaterade med de senaste nyheterna från IKO och arrangerar workshops / seminarium. Du får kunskaper i kitesäkerhet, self-rescue, lagning av kite, byten av bladders, säkerhetssystem, riskanalys och mycket mer. Dessa tillfällen är perfekt för att träffa och lära känna andra kitesurfare och hålla dina kunskaper fräscha. Då blir du en säkrare kitesurfare, både för dig själv och för andra.

Nästa workshop 19 april. Plats aviseras på vår Facebooksida

Ta med dina vänner som är nyfikna, vi ger dem rätt introduktion till kitevärlden. Dela gärna det här inlägget och tagga någon som du tycker borde komma.

Vissa workshops hålls direkt på stränderna, andra inne i Stockholm / Kungens kurva

kitesafety_kitesurf

Innehåll seminarium/workshops

Senaste nyheterna från IKO, generella regler och säkerhetstänk, lagning av kite, byten av bladders, riskanalyser, spotcheck samt vind och väder. Tips vid start- och landning. Genomgång av stränder i Stockholm. Väjningsregler, vett och etikett på vattnet

De tillfällen vi är på stranden går vi igenom praktiska övningar i bland annat väjning, höjdtagning, selfrescue, säker start / landning med och utan assistent, självlandning, använda quickrelease

 

kitesafety

Prova på kite

Under våren kommer vi dessutom erbjuda prova på tillfällen. Om du har några vänner som är intresserade av att komma igång så är det perfekt tillfälle att träffa oss på Kiteboardcenter, testa flyga träningskite, och prata om olika kursupplägg.

 

Boka kitekurs

Vi tror på en tidig start för kitesäsongen på vattnet. Räknar med att vara igång med kurserna från mitten av april, och då kör vi som vanligt, måndag – söndag, med ny kursstart varje dag (med rätt vind). Vi ses på stranden!

Kursutbud sommar

Bokningskalender

Häng med på kiteresa!

Några av Europas bästa kitestränder hittar du på södra Sardinien. Vi åker dit under våren och hösten för att pricka in den säkra mistralvinden. Här är gott om plats, långgrund sandbotten och stora ytor för träning. Nyhet för i år är att du kan gå kurs med svensk instruktör. I slutet av april åker vi till vindsäkra och härliga Tarifa. Bo kungligt och njut av surfkulturen.

Kiteresa Tarifa, 22 – 29 april, 3990 kr

Kiteresa Sardinien, 6 – 13 maj, 2990 kr

 

KITEBOARDCENTER – Vi ger dig mer!

Birkagatan 9
113 36 Stockholm
www.kiteboardcenter.se
info@kiteboardcenter.se
070 046 40 42

KITEBOARDCENTER

www.kiteboardcenter.se