Kursinformation & Garantier

Här hittar du grundläggande information och svar på frågor inför din kitekurs. Här finns även vilka garantier du har som elev hos oss. Hittar du inte svar här får du gärna kontakta oss, 070 046 40 42 eller skicka ett mail

 

Vilken kitekurs ska jag välja?

Vi erbjuder effektiva och gedigna nybörjarkurser. Vår enklaste kurs (grundkurs) är 6-7 timmars träning. Den mesta tiden sker med övningar i vattnet. Du väljer om du vill gå en, två eller tre dagar.

 

Du bygger lätt på din kurs om du märker att du vill ha fler kursdagar eller ta flera lektioner.

 

NYBÖRJARKURSER

GRUND (1 dag), 2395 kr

Grundkursen är en rejäl dagskurs som täcker alla steg fram till vattenstarter med bräda. Passar dig som på ett säkert sätt få grunderna och testa med bräda. Den här kursen ger dig en bra bas att bygga vidare på.

 

• Inga förkunskaper krävs

• 6-7 timmar, varav största delen i vattnet

• Kursen tar dig fram till vattenstart med bräda (IKO level 2)

• Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket

• Uppgraderingsbar kurs, bygg på med fler dagar

• Läs mer | Boka direkt (online kalender)

 

KOMPLETT (2 dagar), 3695 kr

Den kompletta kitekursen är 14 timmar uppdelat på två dagar. Passar för nybörjare och anpassas efter din takt. Du sparar 495 kr på att välja denna kurs direkt

• Inga förkunskaper krävs

• Effektiv tid i vattnet, minst 14 timmar

• Dag 2 fokuserar på teknik och egen träning

• Dra av hela kursavgiften vid köp av kitepaket*

• IKO certifikat ingår

• Bra kursval med mycket tid på vattnet

• Läs mer | Boka direkt (online kalender)

 

MAX (3 dagar), 4795 kr

Kitekurs Max är Sveriges mest massiva kiteutbildning. 20 timmar uppdelat på tre dagar och massor tid i vattnet. Det är här är bästa kitekursen för dig som vill komma långt på kort tid. Du sparar 695 - 1190 kr på att välja denna kurs direkt.

 

• Bästa kursvalet för dig som vill göra kitekarriär

• Gedigen tid på vattnet. Minst 20 timmar

• Delar av din utbildning fotograferas / filmas

• Individuell och personlig utvärdering

• IKO certifikat ingår

• Medlemsskap i Svenska Kiteförbundet ingår

• Olycksfallsförsäkring via Folksam ingår (1 år)

• Dra av 80% av kursavgiften vid köp av kitepaket*

• Läs mer | Boka direkt (online kalender)

 

IKO certifierade kitekurser gör att du kan fortsätta din utbildning på andra orter i Sverige eller utomlands. Vi har partnerskolor på Öland, Skåne, Västkusten, samt Sardinien, Mexico och Boracay

 

Kontakta oss om du har funderingar kring kursval:

info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42

Vilka tider gäller för kitekurserna?

Kursdagar: Måndag - söndag

Kursstart: Normalt startar vi kl 9.00 - 9.30, men det beror på vindarna

 

Hur länge pågår kursen?

 

Grundkurs: Pågår ca 6-7 timmar, men varierar.

Grundkurs Plus: Pågår ca 7-8 timmar, men varierar

Komplett kurs: Pågår ca 14 timmar, uppdelat på två dagar

Kitekurs Max: Pågår ca 20 timmar, uppdelat på tre dagar

 

Transporttid:

Räkna med att det tar ca 30 - 60 minuter att ta sig till våra kursstränder från Stockholm

 

Räkna med att din kitekurs pågår en hel dag. Deltagandet är dock inte obligatoriskt, behöver du gå tidigare, så går det absolut bra.

När håller ni kite kurser?

Våra kitekurser startar varje dag. Måndag - söndag.

 

Sommarsäsong: 1 april - 1 november. Kitesurfkurser startar dagligen

Vintersäsong: 1 december - 1 mars. Snowkitekurser startar dagligen

 

Boka kitekurs:

Du bokar den dag du önskar gå kurs i bokningskalendern

 

Kitesurfing och snowkite är 100% vindberoende. Vissa dagar blåsigt, andra dagar vindstilla. Kurserna ställs in när vinden är under 4 ms eller över 14 ms

Vart håller ni kurserna?

Vi utgår från Stockholm och håller kitekurser på säkra och långgrunda stränder i hela Stockholmsområdet, Gävleborg, Södermanland samt i skärgården. Under sommaren kan du besöka vår testcenter och showroom på Dalarö, som ligger intill kitezonen.

 

Vissa stränder ligger lite längre bort än andra. Dalarö och Gålö ligger närmast Stockholm. Det tar ca 40 min med bil från centrala Stockholm.

 

Gävle och Nyköping är de mest avlägsna stränderna. Räkna med ca 1 tim och 20 min i bil. Dessa stränder kör vi på när det är nordliga respektive ostliga vindar. Det är svårt att på förhand veta vart vi åker. 1-3 dagar innan kan vi få en uppfattning och val av strand beror på vindens riktning

 

Vi utbildar på utvalda stränder i Stockholm, Nyköping, Nynäshamn, Södertälje, Åkersberga, Norrtälje, Uppsala och Gävle. Vi arrangerar även weekendresor och camps, både i Sverige och utomlands.

 

Transport till stranden:

 

Bil: Du når stränderna enklast och snabbast om du har egen bil

Buss: Det går att åka kommunalt till många av stränderna

 

Om du inte har tillgång till egen bil, meddelar du det vid din bokning. Vi kan eventuellt arrangera samåkning med någon annan elev eller instruktör.

Hur bokar jag en kurs?

Du bestämmer själv vilken dag du vill gå kurs. I bokningskalendern finns alla lediga platser och datum som det går att gå kurs.

 

Boka in ett datum som passar dig. Ett par dagar innan ditt bokade datum så stämmer vi av vindarna och kontaktar dig. Ser vi att det inte ska blåsa, bokar vi bara in ett nytt datum.

 

Vindarnas styrka och riktning förändras ständigt, och det kan påverka din kitekurs med kort varsel. Ju flexiblare du är för din kurs, desto större chanser finns att du ska få maximal kurstid.

Avbokning / ombokning / betalning

BOKNING:

Boka online i vår kurskalender. När din bokning är betald är din kursplats garanterad. Kitekurser startar varje dag det blåser rätt vindar.

 

Betalning

Välj att betala med swish, faktura, presentkort. När din kursbokning är betald så är den giltig och din kursplats bekräftad. Oavsett vilken betalningsmetod du väljer så är din kursplats alltid säkrad. När du betalt är din kursplats är den garanterad. Om du har valt faktura så skickas som pdf till din epostadress när vi fått din bokning. Vi planerar kitekurserna utifrån din bokning.

 

Avbokning:

Du kan avboka kostnadsfritt fram till 2 dagar. Har vi skickat ut faktura betala den innan förfallodatumet och så har du ett år på dig att genomföra din kurs. Uppge fakturanummer vid din nästa bokning. Avbokning kortare än 24 timmar innan kursstart faktureras avbokningsavgift motsvarande 25% av kursavgiften.

 

Ombokning / avbokning:

Du kan boka om ditt kursdatum fram till 24 timmar innan kursstart. Kontakta oss omgående om du vet med dig att du kommer få förhinder. Vid mindre än 24 timmar kvar till kursstart kan du fortfarande boka om din kurs, men då faktureras ombokningskostnad på 500 kr. Om du kan skaffa en ersättare för din kursplats behöver vi inte ta ut någon ombokningskostnad ej heller om läkarintyg kan uppvisas.

 

Live It presentkort:

Avbokning/ombokning kan ske fram till 36 timmar innan kursstart. Vid avbokning/ombokning mindre än 24 timmar kvar till kursstart anses ditt presentkort vara förbrukat. Gäller ej om läkarintyg kan uppvisas.

 

No show:

Om du har bokat kursplats men inte dyker upp och genomför kursen så är din kursplats förbrukad och full kursavgift faktureras. Återbetalning sker ej om inte anledningen kan styrkas med läkarintyg, olycksfall, eller andra anledningar.

 

Betalning:

När du bokar väljer du mellan swish, faktura eller kontant betalning. Du kan swisha direkt efter din bokning. Väljer du faktura skickar vi den som pdf till din epostadress. Det är kort förfallodatum på fakturan så se till så att den betalas i tid.

 

Vid påminnelse om betalning tillkommer 150 kr för varje påminnelse. Därefter lämnas ärendet vidare till inkasso.

 

Så det är bättre om du lägger de pengarna på surf och kiteustrustning istället.

hur hittar jag till er?

Vi finns mitt i Stockholm och har ett surfcenter på Dalarö. I Stockholm har vi showroom på Vanadisvägen

 

På Dalarö har vi vårt Surfcenter under sommarsäsongen. Vi håller vi kitekurser, uthyrning av kite, SUP och det finns omklädningsrum Centret ligger ca 50 meter från kitezonen där många av våra kitekurser hålls.

 

SURFCENTER

Schweizerstranden Dalarö. Närmaste adress: Askfatsvägen / Askfatshamnen

Ring oss alltid innan du kommer ut, kitecentret är inte alltid bemannat

 

SHOWROOM

Vanadisvägen 21, Stockholm

Vänligen notera att det inte är butikslokal med skyltfönster. Ring innan besök

 

när har ni öppet?

Öppettider:

Måndag - söndag: 09.00 - 21.00

 

Kitekurser:

Kursstart ca kl 09.00 på aktuell strand.

Varje dag med rätt vind och förutsättningar. Ny kursstart dagligen (förbokas)

 

Dagarna innan kursen

Ett par dagar innan kurs stämmer vi av vindprognosen och kontaktar dig. Ibland kanske vi inte kontaktar dig förrän dagen innan kurs. Det kan bero på att vi inte ser tydligt hur det ska blåsa eller att vi inte bestämt vilken plats vi ska åka till.

 

När du har bokat kursen via vår webbsida så har du automatiskt din kursplats bekräftad. Om du inte hör något ifrån oss förrän dagen innan, bli inte orolig och boka in andra saker den dagen.

 

Kitesurf och snökite är en 100% vindberoende sport och ibland går det inte se hur det ska blåsa förrän bara ett par timmar innan kursstart.

 

I vissa fall går det inte genomföra kursen på det datum du har uppgivit pga vind- och väderförhållanden. Om vindprognosen inte är tillräckligt bra så hittar vi tillsammans ett nytt datum för din kurs.

På kursdagen

Vi brukar börja runt 9.00 på morgonen. Ibland tidigare och ibland senare. Det beror på vinden och till vilken strand vi åker. Vi träffas på överenskommen strand. Längden på kursen kan variera på många faktorer, men avsätt en hel dag för kite. Räkna med att du går kursen en hel dag och att det kan finnas risk att du kommer hem sent.

 

Vi har komplett kitesurfutrustning för utlån under din kursdag. Du behöver bara packa med enligt nedanstående checklista.

 

CHECKLISTA FÖR DIN KURSDAG

 

 • Klä dig varmt. Även en solig dag, kan vinden vara kall
 • Varm tröja, varm jacka, handskar och mössa
 • Regnjacka eller vindjacka
 • Badkläder och handduk
 • Solkräm och solglasögon
 • Lunch, snacks och kanske lite frukt
 • Dryck, gärna både varm och kall. Typ vatten / juice eller energidryck och kaffe
 • Kom utvilad
Om vinden uteblir

Våra instruktörer är mycket erfarna när det gäller att läsa vindprognoser, men ibland kan vinden svika ändå. Om vinden uteblir bokar vi tillsammans in ett nytt datum för din kurs.

Målet med IKO Grundkurs och Komplett kurs

Målet med kursen är att du ska ha den kunskap och trygghet du behöver för att på egen hand kunna gå ut och fortsätta din utveckling. Målet är inte att kunna köra fram och tillbaka. Det kräver mer träning och tid.

 

Om du väljer komplett kurs genomför vi Grundkursen första dagen. Under dag två sker den mesta träningen på egen hand, men instruktör på plats. Det är inte säkert att du kan åka fram och tillbaka efter dag två, men du har fått väldigt mycket erfarenhet, kitevana och kontroll.

 

Notera: Vi anpassar kursen efter vindarna och kan inte garantera att den kompletta kursen genomförs två dagar efter varandra. Normalt kan den genomföras med max 1 - 2 veckors mellanrum. Du behöver vara lite flexibel och kan gå kursen på vindens villkor.

Är det svårt att lära sig kitesurfing?

I genomsnitt tar det 5 till 8 timmar för att komma upp på brädan och komma några meter. För att kunna åka i båda riktningarna kan det ta några dagar på vattnet, antingen tränar du självständigt, eller får du hjälp av våra instruktörer.

 

Målet med våra nybörjarkurser är att ge dig de grundläggande verktygen och förbereda dig för din nya karriär på vattnet. Kursen ger dig kunskaper i riggning, säkerhet, start, landning, vattenåterstart och mycket erfarenhet av kiteflygning samt självförtroende för att kunna gå ut på egen hand och säkert utöva sporten.

 

Det är viktigt att förstå att en del av inlärningsprocessen är att i alla moment ha ett säkerhetstänk och få in säkra rutiner, träna dem för att ska kunna vara en säker kiteboarder, inte bara för dig själv utan för människor runt omkring dig!

 

SNABB UTVECKLINGSKURVA?

Det också viktigt att förstå att alla som vill börja kitesurfing har olika inlärningskurvor och har olika erfarenhet från vatten - och extremsport. Vissa elever kan anpassa sig snabbare till alla aspekter när det tar längre tid för andra. Det behöver dock inte vara så att någon med lång erfarenhet av ex.vis snowboarding är bättre på kitesurfing än någon som aldrig provat någon brädsport.

 

Du kan säkert höra andra skolor lova dig en snabbare utveckling eftersom de helt enkelt skummar igenom de viktiga aspekterna och inte respekterar säkerhetsstandarder. Kanske kan du komma iväg på kitebrädan på bara 3-4 timmar, men du kommer då sakna mycket kunskap som gör dig till en säker kitesurfare.

 

 

MÅLET MED NYBÖRJARKURSERNA

Målet med grundkurserna i kite är att just ge dig grundläggande kunskap och erfarenhet av kitesurfing för att kunna gå ut och träna vidare på egen hand. Vi lägger mycket fokus på att du ska utvecklas till en säker kitesurfare, inte bara komma iväg på kitebrädan så snabbt som möjligt.

 

Vi ger dig Sveriges i särklass mest gedigna kurs med mycket tid på vattnet där du kan träna på viktiga moment. Utvecklingskurvan är väldigt individuell och skiljer sig från person till person. I bland kräver det väldigt mycket tid och träning att kunna surfa obehindrat.

 

VÅRT ENGAGEMANG

STOCKHOLM KITEBOARDCENTER är ett utbildningscentrum som följer IKOs utbildningsplan. Kitesurfing är vår passion. Alla i teamet är mycket erfarna inom kitesurfing och är licensierade genom IKO. Vi är mycket engagerade för att hjälpa dig till att bli en trygg och självständig kitesurfare. Vi hjälper dig även efter kursen, med tips och råd

 

Efter en kitesurfkurs kan du hyra utrustning av oss för att testa själv på egen hand. De flesta brukar köpa sin egen utrustning efter kursen. Vi är återförsäljare och distributörer av utrustning och har ett testcenter där du kan prova kiteutrustning innan köp. Vi kan sätta ihop utrustningspaket som passar dig och din budget.

 

Fråga din instruktör om rekommendationer, och prova gärna vårt utbud av toppmärken

Efter kursen

När du har genomgått din nybörjarkurs får du ett internationellt IKO certifikat av instruktören. Det är ditt bevis på att du gått en standardiserad och godkänd kitesurfkurs. I vår sektion för elevstöd har du dessutom mycket information och stöd för din fortsatta utveckling som kitesurfare. När kursen är slut, börjar din karriär. Vi hjälper dig på vägen

 

Efter din kitekurs så har du fri support och stöd under säsongen och du har elevrabatter vid köp av kiteutrustning. Du sparar snabbt in hela din kursavgift.

Hur är det med försäkring?

Våra instruktörer är ansvarsförsäkrade, transport och olycksfall. Det finns många kiteskolor i Sverige, men förvånansvärt få är försäkrade.

 

Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart. Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

 

Väljer du kitekurs MAX så ingår ett års olycksfallsförsäkring via Folksam

Hur hanteras skador på person och material?

Våra instruktörer är ansvarsförsäkrade, transport och olycksfall och har HLR certifikat. Vid personskada vidtar vi aktuella åtgärder och har rutiner för hur vi kontaktar sjukvårdspersonal. Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart.

 

Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

 

Det finns inga försäkringar med rimlig premie och självrisk som täcker skador på utrustning. Utrustningen tål mycket tuff hantering, men är samtidigt känsligt material. Vi lär ut hantering av utrustning både på land och på vatten. Följ instruktörens råd och instruktioner och det brukar inte vara några problem. Skador på utrustning som visar sig vara fabrikationsfel täcks av vår inköpsgaranti.

 

Skador på material som uppstår av vårdslös eller omdömeslös hantering som sker efter att korrekt handhavandeinstruktioner har getts av instruktören, ersätts till självkostnadspris av den som är helt (100%) eller delvis (50%) ansvarig för skadan.

 

Dina garantier och förmåner

Vi anser att hög kvalitet på kursinnehåll, utbildade och erfarna instruktörer samt modern kitesurfutrustning är nyckeln för din framgång.

 

Minst lika viktigt är också vad som händer efter din kurs, det är egentligen då du behöver mest hjälp och stöd. Gå din kitekurs hos oss, vi har ett av landets främsta kurskoncept.

 

KursgarantI

Vår kursgaranti innebär att vi följer en internationellt standardiserad kursplan och att vi certifierar dig till den nivå du uppnår under kursen. Ditt certifikat ingår i kursavgiften.

 

Alla kitekurser hålls på säkra stränder som lämpar sig för kursverksamhet. Våra instruktörer är licensierade enligt IKO och har stor erfarenhet av att hålla kurser. Skolan är ansvarsförsäkrad hos IF försäkringar och alla medarbetare har hjärt-& lungräddningscertifikat.

 

Vi har lång erfarenhet av kursverksamhet och undervisar dig när det råder säkra vind- och väderförhållanden. Förutom hjälmkrav på kurserna, så görs regelbundna kontroller av den utrustning vi använder för att se till så allt är i toppskick

Vindgaranti

Vind är inget vi kan garantera på din kitekurs.

 

Vi är däremot väldigt duktiga på att läsa prognoser och undervisar när vi ser att det ska blåsa rätt, det blir bäst upplevelse och träning för dig.

 

Vår garanti innebär att vi bokar om kursen kostnadsfritt till annat tillfälle om vinden sviker.

SUPPORT, SERVICE & UTVECKLINGSPLAN

När din kitekurs är slut, är det början på din karriär.

 

Vi vet att det kan kännas osäkert i början att ge sig ut på egen hand direkt efter en kurs. Därför finns vår unika utvecklingsplan efter kursen som hjälper dig i din fortsatta utveckling.

 

Du rådgör med din instruktör på plats hur du vill fortsätta din utveckling efter kursen. Ibland har du kommit långt. Ibland behöver du kanske mer hjälp och träning.

 

Kortfattat erbjuder vi dessa möjligheter:

 

HYRA UTRUSTNING: Rabatterade priser om du känner dig mogen på egen hand

PÅBYGGNADSKURS: Uppgradera din kurs till nästa nivå. Färdigt koncept

PRIVATLEKTIONER: Ta lektion med instruktör någon timme

 

KÖPA UTRUSTNING: Som elev har du bra rabatter på utrustningspaket

SUPPORT & SERVICE: När du handlar så ingår service. Varje dag. Hela året

 

KITERESOR: Åk med en kiteguide över en weekend till Åland och träna intensivt

DESTINATIONER: Varje år arrangerar vi någon eller några resor utomlands

 

 

Om du bor i Stockholmsområdet finns det alltså en stor fördel med att gå din kitesurfkurs hos oss. När det blåser träffar du oss på stranden.

 

Vi vill att du ska få en fantastiskt kul upplevelse och hjälp i rätt riktning, även när kursen är slut.

 

 • Lär känna andra nybörjare och kitesurfare. Vi kan presentera dig
 • Lokal strandkännedom och restriktioner
 • Veta vilka stränder som gäller i vilka vindriktningar
 • Gå med i Stockholm Kiteboardklubb, ta del av förmåner & kom in i gemenskapen
 • Följ oss på FACEBOOK för senaste nyheterna och när det ska blåsa
Rabatt på hyra - ett enkelt och smart sätt att surfa vidare

Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för att handla utrustning efter en kurs. Hos oss kan du hyra utrustning och som elev får du rabatt på din hyreskostnad, ett perfekt och billigt sätt att fortsätta ha roligt på vattnet utan att behöva köpa prylar

 

 • Elevrabatt på hyreskostnaden
 • Olika märken och modeller
 • Behovsanpassade storlekar om vinden ökar / minskar
 • Köp loss din hyreskite om du gillar den
Rabatt på köp - dina förmåner som elev hos oss

Vi förhandlar varje år med våra distributörer för att kunna erbjuda dig rabatter på enskild utrustning eller färdiga paket. Om du inte vill köpa nytt så har vi begagnad, skol- och demoutrustning till riktigt bra priser

 

 • Elevrabatt på ny utrustning
 • Bra priser på begagnad utrustning
 • Individuella råd och tips före köpet
 • Testa innan köp, håll koll på våra demodagar

 

VARFÖR STOCKHOLM KITEBOARDCENTER

Att veta vilken kiteskola du ska välja för din kitekurs kan ibland vara svårt. Det är krångligt att jämföra priser, innehåll samt väga för- och nackdelar.

 

Vi är en av de få kiteskolorna i Sverige som drivs på heltid. KITEBOARDCENTER är alltså inget sommarjobb, utan en verksamhet som är öppet året runt. För dig innebär det att du kan återkomma till oss och få hjälp precis när du vill. Det visar sig också i ett av Europas bästa helhetslösning för dig som vill lära dig kitesurfa.

 

Läs igenom vårt koncept så förstår du att du få mer än bara en vanlig kitekurs

 

Det ska vara lätt att välja rätt

 

kitesurfing_grundkurs

Kitesurfing, kursen är ett steg mot din nya livsstil

   

 

 
kitesurfing_iko_instruktor

Aftersurf är minst lika skönt som själva åkningen

   
   
kitesurfing_uthyrning

Kitesurf är ren glädje, frihet och adrenalin

   
GRUNDKURS KOMPLETT KURS PRESENTKORT

 

 
kitsurfing_information

Internationellt standardiserad kursplan, licensierade instruktörer