Kitesurfing kurs - välj rätt kiteskola

Kitesurfing är en extremsport. Riskera inte din hälsa. Vi hjälper dig igång på rätt sätt

kitesurf_efter_kursen

Att gå kitesurfingkurs är inte obligatoriskt för att få köpa en kite. Vi rekommenderar alltid att gå kurs hos en erfaren, licensierad och försäkrad IKO kitesurfskola. Kitesurfing är klassad som en extremsport så man ska aldrig underskatta kraften från en kite.

 

När du väljer en skola för din kitesurfing kurs bör du i första hand titta efter någon som lär ut enligt en standardiserad internationell kursplan, och du får alla verktyg för att gå ut själv och fortsätta kitesurfa på ett säkert sätt.

 

Det finns många kiteskolor i hela Sverige, flera av dem är väldigt

bra och har duktiga instruktörer. Det är dock ingen som kan garantera att vindarna ska blåsa just den dagen du har bokat din kurs. Tänk på det när du ska sätta dig i en bil, åka 5-7 timmar till annan ort i Sverige, räkna med minst 1200 kr i bensinkostnader tur och retur samt tillkommande boendekostnader mellan 150 - 650 kr /natt.

 

När du går en kitesurfing kurs med oss så lär du dig enligt en standardiserad internationell kursplan, och du får alla verktyg för att gå ut själv och fortsätta kitesurfa på ett säkert sätt. Du lär dig rätt teknik och vi lär dig vilka lokala förutsättningar som gäller för surfet i Stockholm, men även vilka generella regler som gäller för alla kitesurfare.

 

Vi går igenom allt som gäller förberedelser, från väder, vind, stränder, utrustning. I alla kurser ingår ett internationellt certifikat IKO som är ett bevis på dina kunskaper. Ett körkort helt enkelt. Hos oss ingår alltid certifikatet utan extra kostnad. Det är inte helt självklart hos andra skolor.

 

Det största problemet vi ser är dock hur stora grupperna är som du hamnar i. Många skolor väljer att ta så många elever som möjligt på en och samma gång. Roligt för skolan, men inte speciellt värt din kursavgift. Du får spendera en hel del tid med att titta på. Det blir ju inte så mycket effektiv kitetid om alla ska dela på en utrustning.

 

I Sverige finns som sagt många instruktörer och kiteskolor. Flertalet är dock oförsäkrade. Som elev bör du kolla upp din kitesurfskolas instruktörer om de är försäkrade. Det är lätt att kolla här

 

Välj rätt kiteskola

 
     

Välj rätt kitesurfskola | Går det kitesurfa i Stocholm | Kitekurs i Sverige | Kitesurf garanti | Grundkurs kitesurfing |