IKO - international kiteboarding organization

Världens största organisation för säker kitesurfutbildning och utveckling

kitesurf_iko_kurs

International Kiteboarding Organization (IKO) grundades i november 2001 som en oberoende och internationell organisation dedikerad att utveckla en säker standard för utbildning av instruktörer och därmed anslutna kiteskolors kursverksamhet.

 

Idag är IKO världens i särklass största organisation med ett nätverk bestående av sammanlagt över 5000 instruktörer, skolor, examinatorer och training masters kopplade till sig. När du går en kurs hos en IKO instruktör är det en garanti för att du genomgår en trygg och säker standardiserad kursplan i världsklass.

 

Utbildningsstandarden, stegringsplanen, innehållet, kurserna, säkerheten utvecklas ständigt av IKO och blir både bättre och säkrare för varje år. Det finns också krav på att instruktörerna ska vara försäkrade, vilket tyvärr inte kontrolleras hårdare. Många kiteskolor i Sverige och internationellt undervisar tråkigt nog oförsäkrade.

 

IKO utbildningsplan för kitesurf kurser

IKO Kiteboarder Level 1 - Discovery

Eleven får grundläggande kunskaper, regler och säkerhet inom sporten samtidigt som man övar olika färdigheter på land innan du går ut i vattnet. Du lär dig att bedöma vinden och fysisk plats; använda säkerhetssystemen; hantera riktig utrustning, riggning och flyga tränings drake.

 

IKO Kiteboarder Level 2 - Intermediate

Eleven får nu hantera större powerkites ikopplad i sele, du kommer att lära dig kontrollera mängder av olika situationer, start, landning, vattenåterstart, bodydrag, recover, selfrescue, självlandning och lägger grunden för en säker utveckling på vattnet.

 

IKO Kiteboarder Level 3 - Independent

På denna nivå tränar du toeside kitesurfing, försöker göra dina första hopp, och lära dig att fokusera på avancerade färdigheter som kontrollera hastigheter, ändra riktning utan att stanna, själv räddande, självstart och landning på ett säkert sätt. Denna nivå av kurs har du bäst behållning av om du har tränat på egen hand efter IKO Level 2 - Intermediate.

IKO ger dig fördelar

Att gå en kitesurfingkurs hos oss är en riktigt bra investering. Att kursen har IKO stämpel gör att du har en garanti på kvalitet och att du får ett certifikat efter kursen som är ettt internationellt körkort.

 

 

  • Standardiserad internationell kursplan
  • Kvalitetsgaranti på din kurs
  • Höga krav ställs på anslutna instruktörer
  • Över 5000 anslutna instruktörer och skolor
  • Ditt internationella körkort
  • Hyra utrustning i hela världen
  • Vidareutbilda dig till högre certifiering
  • Bli instruktör eller examinator
     

 

IKO Karriär - IKO Assistent, IKO INSTRUKTÖR & EXAMINATOR

Stegen mot att bli instruktör är att först ta din licens som Assistant Instructor. För att bli antagen till instruktörsutbildningen behöver du först ha den licensen. Du ska dessutom ha en hög nivå på din egen kitesurfing och genomgå praktiska tester. Andra kriterier är hjärt- och lungräddningsintyg, båtförarbevis och någon form av tidigare erfarenhet av pedagogik.


Om du klarar utbildningen så blir du först IKO nivå 1. Efter 30 timmars undervisning kan man ansöka om att bli IKO nivå 2. Efter mer än 1000 undervisningstimmar får man ansöka om att bli IKO nivå 2 senior. Omfattande teoriprov måste genomföras. Nästa steg är Examinator och Master Trainer.


Alla IKO anslutna instruktörer måste förnya sin licens vartannat år för att få fortsätta undervisa. Ju högre instruktörsnivå desto hårdare teoriprov och krav på extra kurser för att bli godkänd.

 

Grafisk illustration över IKO´s utbildningar och nivåer från nybörjare till examinator

iko_training

 

 

 

 

 

Välj rätt kitesurfskola | Går det kitesurfa i Stocholm | Kitekurs i Sverige | Kitesurf garanti | Grundkurs kitesurfing |

Iko certifierade kurser

Ditt IKO certifikat är ditt internationella intyg på genomgången, avklarad och kvalitetsrik kurs

  iko_kitesurfing_kort  

  Fungerar worldwide!

 
Gilla oss på Facebook

Få senaste uppdateringarna kring vad som händer i kitesurf Stockholm. Kurser, demo, events, nyheter

 

  Kitesurf with Style