Kitecamps och resor utomlands

Kiteresa El Gouna

El Gouna erbjuder riktigt bra förutsättningar för kite. I oktober till början december samt från mars och framåt är vinden pålitlig och värmen på plats! Bor bäst gör du på Three Corners Ocean View, lyxigt och bekvämt boende med all inclusive.

 

Just nu har vi inga arrangerade camps till El Gouna, men det går fyra avgångar per månad ner till Three Corners, priserna varierar beroende på tillgång och efterfrågan.

 

Vi åker till Sardinien varje vår i slutet april och på hösten slutet september. Boendet är ordnat. Häng med för bästa förutsättningarna för surf och grymt plattvatten. Läs mer om Sardinien

 

 

El gouna

En kort transfer 2 mil norr om Hurghada ligger El Gouna som är en mycket trevlig och lugn modern Egyptisk by som är uppbyggd kring små öar och laguner. Här finns saker att göra även på kvällstid med butiker, caféer, bio och restauranger. Andra aktiviteter som golf, dykning, cablepark finns tillgängligt. Läs mer om El Gouna

 

Boende

Du bor på 4-stjärniga Three Corners Ocean View hotell som ligger perfekt beläget nära vattnet och downtown El Gouna. På hotellet äter du frukostbuffé, lunch och middag. Lunchen går även att äta på hotellets restaurang på kitestranden. Alla drycker inkluderade. Mellan måltiderna ingår snacks. Kvällen erbjuder sedvanliga shower och aktiviteter. Läs mer om Three Corners Ocean View

 

Notera att det är åldersgräns på 16 år för Three Corners Ocean View. Om du vill resa med familj och barn under 16 år rekommenderar vi ett annat hotell. Hör av dig isåfall så kan vi ge bra förslag på alternativ.

 

Surfet & spoten

Vi samarbetar med Kiteboarding Club El Gouna. * Transfer går från hotellet går varje timme. Du kan även ta privat minitaxi på egen bekostnad om du vill. Stranden utanför Kiteboarding Club är stor och fin med massor av plats. Botten är av sand och det är långgrunt. Perfekt för nybörjare och för dig avancerade som vill träna trick på plattare vatten.

 

Vind och väder el gouna

Vind och väder El Gouna

Baserat på historiska data, kan skilja sig från det aktuella förhållandena under resan

 

I december kan du räkna med en dagstemperatur på 20 grader, vattnet likaså. Dock kan effekten på nordlig vindriktning ge lite kall vind. På kvällen kan temperaturen sjunka så ta med en tjockare tröja / jacka som värmer lite när du sitter och tar en drink under stjärnorna.

 

Kiteboarding club el gouna & faciliteter

Kiteboarding Club El Gouna är ett stort center med alla facliteter för bekväm kitesurfing. Från hotellet går det transfer hit varje timme. KBC tar ut en centeravgift för storage, rescue, tryckluft, beachboys, wifi etc. Den är för närvarande €78

 

Kitekurser och hyra

Den lokala kiteskolan håller kitekurser. Har du ingen utrustning så kan du handla av oss till rabatterat pris inför veckan.

 

 

Övriga aktiviteter & utflykter (tillval, förbokas)

  • En hel kite-dag på Tawila Island, inkl lunch, 700 kr (min 10 pers)
  • Cable park
  • Dykning / snorkling

 

Checklista inför resan

  • Giltigt pass minst 6 månader efter hemkomst. Dubbelkolla detta.
  • Se över dina reseförsäkringar och ev dokumentation från försäkringskassan
  • Växla lite fickpengar. Det kan vara trevligt att dricksa städerska / servitör
  • Nybörjare? Ta med boots, det finns lite rev och snäckor på vissa ställen
  • Ta med handsprit, vätskeersättning och koltabletter
  • Heltäckande våtdräkt, minst 3/2 mm
  • Solkräm och solglasögon

 

Kiteresa El Gouna

Kitecenter med kompletta faciliteter och stora ytor för surf

 
El Gouna Kitecamp

Hyfsat varmt om dagarna, skön surf hela vintern

 

 

 

 
Kiteresa El Gouna

Långgrund sandbotten och all inclusive direkt på stranden

 

 

 

 
Kiteresa El Gouna

Möjlighet till dagsutflykt (extra) till Tawila Island

 

 

 

 
Kiteresa El Gouna

Stor pool, bar, snacks, aftersurf för din totala avkoppling

 

 

 

 
Kiteresa El Gouna

4 stjärniga Three Corners lyxig atmosfär under hela veckan

 

 

 

Foto: Niklas Funk

Mer Information

Kontakta oss för frågor kring, upplägget, stranden, surfet: Björn Lundin, info@kiteboardcenter.se | 070 046 40 42