Om oss

Historien bakom Stockholm Kiteboardcenter

"Det började med en vågsurfkurs i Byron Bay"

Så den storyn är inte unik

Fotbollsproffs, hockeylegent, världsmästare i slalom. Efter de vanliga turerna genom olika sporter, började äventyrs- och extremsporter locka vid runt 15 årsåldern.

 

Skidorna byttes mot snowboard och åket skedde utanför pisterna. Samtidigt kom pappa hem från en resa till Hawaii och berättade om palmer, hula hula och människor som åkte på vågor. Det var dock inte förrän vid 22 års ålder som drömmen om att surfa på vågor blev förverkligad. En vågsurfkurs i Byron Bay under jordenrunt resan. Kärlek direkt.

 

Hemma i Sverige funkade det aldrig att komma ut till rätt våg med min begagnade BIC 7'6. En del berodde väl på brädan, men jag var dålig på att tyda prognoser. Såg av en slump en artikel i en tidning om en kille på surfbräda...som samtidigt flög en drake. Coolt. Tankarna gick igång. Det blåser ju mycket i Sverige.

 

Kom i kontakt med kitepionjärerna i Stockholm, var med och startade Kiteboardklubben, men sen gick det två år innan det blev en nybörjarkurs med dåvarande Kitesurfskolan. Det var precis vad jag hade föreställt mig. Köpte prylar och var ute....jämt!

 

Steget mot att bli IKO instruktör var rätt naturligt. Vi var ett gäng kitekompisar som genomförde utbildningen i Varberg 2008. Det var starten på en ny epok. Att få möjlighet att arbeta med sitt stora intresse och får göra en fantastisk rolig karriär. På stranden. Att jobba med något som man aldrig blir trött på, träffa massor av trevliga elever och se dem utvecklas till kitesurfare. Det är häftigt.

 

Hoppas vi ses på vattnet i sommar!

 

Medarbetare & Instruktörer

Jens Mortensen, IKO nivå 2 instruktör

Bosse Bredby, IKO nivå 1 instruktör

Andreas Schennings, IKO nivå 1 instruktör

Magnus Lundin, IKO assistent / Demo

Erika Lindberg, Världsmästare / Coach

 

Från dåtid...

kite_portugal

...till nutid

kite_portugal

Kontakta oss

bjorn_iko_instruktor

Sugen på kitesurfing, gå kurs eller hyra, kontakta oss, vi kan hjälpa dig med det mesta...

  Kontakta oss