Kursinformation & Garantier

Allt du behöver veta

Du ska snart gå din kitesurfkurs och har säkert massor av frågor inför kursen. Var ska vi vara? Hur dags? Vad ska jag ha med mig? Här berättar vi lite kort om

 

Här ger vi dig lite av grundläggande information som svarar på när, var, hur inför kursen men även vilka garantier du har som elev hos oss. Hittar du inte svar här får du gärna kontakta oss.

 

När håller ni kurser?

Vi håller kitesurfkurser varje dag med vind, måndag till söndag.

Samtliga kurser startar alltså dagligen.

 

Vad innebär detta i praktiken? Jo, vissa dagar är blåsiga, andra dagar är det vindstilla. Om det är vindstilla så håller vi inte kurs. Vi kan genom att läsa vindprognoser se ungefär en vecka framåt hur vindarna ska utvecklas.

 

Så här bokar du din kurs:

 

Du bestämmer själv vilken dag du vill gå kurs och bokar in ett datum. Ett par dagar innan ditt bokade datum så stämmer vi av vindarna och kontaktar dig. Ser vi att det inte ska blåsa, bokar vi bara in ett nytt datum.

 

Vindarnas styrka och riktning förändras ständigt, och det kan påverka din kitekurs med kort varsel. Ju flexiblare du är för din kurs, desto större chanser finns att du ska få maximal tid på vattnet. Detta gäller även i din fortsatta kitesurfingkarriär.

Var håller ni kurserna?

Alla stränder ligger Stockholmområdet, några ligger lite längre bort, men de flesta ligger nära.

 

Val av strand beror på vilken riktning vinden ska ha på kursdagen, och vindarna förändras ständigt. Någon dag innan kursen får du veta vilken strand vi ska vara på.

 

Transport till stranden:

Om du inte har tillgång till egen bil, meddelar du det vid din bokning. Det går att åka kommunalt till många av stränderna, vi ger dig information om busshållplatser. Tidtabell och reseplanerare hittar du på: www.sl.se

 

Samåkning

I vissa fall går det koordinera samåkning med andra elever, vi behöver då ringa runt och kolla kursdeltagarna var de befinner sig och om de har plats i bilen. För koordinering av samåkning betalar du 100 kr exklusive eventuellt bensinbidrag som du ger till föraren av bilen.

Hur bokar jag en kurs?

Du bestämmer själv vilken dag du vill gå kurs. I bokningskalendern finns alla lediga platser och datum som det går att gå kurs. Boka in ett datum som passar dig. Ett par dagar innan ditt bokade datum så stämmer vi av vindarna och kontaktar dig. Ser vi att det inte ska blåsa, bokar vi bara in ett nytt datum.

 

Vindarnas styrka och riktning förändras ständigt, och det kan påverka din kitekurs med kort varsel. Ju flexiblare du är för din kurs, desto större chanser finns att du ska få maximal tid på vattnet.

Avbokning / ombokning / betalning

Ombokning:

Du kan boka om ditt kursdatum helt kostnadsfritt fram till 12 timmar innan kursstart. Kontakta oss omgående om du vet med dig att du kommer få förhinder på ditt bokade datum. Vid mindre än 12 timmar kvar till kursstart kan du fortfarande boka om din kurs, men då måste vi tyvärr ta ut en ombokningskostnad på 200 kr. Om du kan skaffa en ersättare för din kursplats behöver vi inte ta ut någon ombokningskostnad.

 

Avbokning:

Du kan avboka fram till 12 timmar innan kursstart utan kostnad. Vid mindre än 6 timmar till kursstart faktureras hela kursavgiften. Fakturering sker ej om läkarintyg kan uppvisas.

 

Live It presentkort:

Avbokning/ombokning kan ske fram till 24 timmar innan kursstart. Vid avbokning/ombokning mindre än 24 timmar kvar till kursstart anses ditt presentkort vara förbrukat. Gäller ej om läkarintyg kan uppvisas.

 

Du kan överlåta ditt presentkort och någon annan tar din kursplats. Om presentkortsinnehavaren ej dyker upp på avtalad tid eller inte infinner sig på överenskommet kursdatum anses presentkortet förbrukat.

 

Betalning:

När du bokar väljer du mellan faktura eller kontant betalning. Väljer du faktura skickar vi den som pdf till din epostadress. Det är kort förfallodatum på fakturan så se till så att den betalas i tid.

 

Vid påminnelse om betalning tillkommer 150 kr för varje påminnelse. Därefter lämnas ärendet vidare till inkasso.

 

Så det är bättre om du lägger de pengarna på surf och kiteustrustning istället.

Dagarna innan kursen

Ett par dagar innan kurs stämmer vi av vindprognosen och kontaktar dig. Ibland kanske vi inte kontaktar dig förrän dagen innan kurs. Det kan bero på att vi inte ser tydligt hur det ska blåsa eller att vi inte bestämt vilken strand vi ska åka till.

 

När du har bokat kursen via vår webbsida så har du automatiskt din kursplats bekräftad. Om du inte hör något ifrån oss förrän dagen innan, bli inte nervös och boka in andra saker den dagen. Kitesurfing är en vindberoende sport och ibland går det inte se hur det ska blåsa förrän bara ett par timmar innan.

 

I vissa fall går det inte genomföra kursen på det datum du har uppgivit pga vind- och väderförhållanden. Om vindprognosen inte är tillräckligt bra så hittar vi tillsammans ett nytt datum för din kurs.

På kursdagen

Vi brukar börja runt 9.00 på morgonen. Ibland tidigare och ibland senare. Det beror på vinden och till vilken strand vi åker. Vi träffas på överenskommen strand.

 

Vi har komplett kitesurfutrustning för utlån under din kursdag. Du behöver bara packa med enligt nedanstående checklista.

 

Checklista på din kursdag:

 • Varma kläder, gärna ett ombyte, vindjacka och mössa
 • Badkläder och handduk
 • Solkräm och solglasögon
 • Lunch, snacks och kanske lite frukt
 • Dryck, gärna både varm och kall. Typ vatten / juice eller energidryck och kaffe
 • Kom utvilad
Om vinden uteblir

Våra instruktörer är mycket erfarna när det gäller att läsa vindprognoser, men ibland kan vinden svika ändå. Om vinden uteblir bokar vi tillsammans in ett nytt datum för din kurs.

Målet med IKO Grundkurs och Komplett kurs

Målet med kursen är att du ska ha den kunskap och trygghet du behöver för att på egen hand kunna gå ut och fortsätta din utveckling. Målet är inte att kunna köra fram och tillbaka. Det kräver mer träning och tid.

 

Om du väljer komplett kurs genomför vi IKO Grundkurs första dagen. Under dag två sker den mesta träningen på egen hand, men instruktör på plats. Det är inte säkert att du kan åka fram och tillbaka efter dag två, men du har fått väldigt mycket erfarenhet, kitevana och kontroll.

Notera: Vi anpassar kursen efter vindarna och kan inte garantera att den kompletta kursen genomförs två dagar efter varandra. Normalt kan den genomföras med max 1-2 veckors mellanrum. Du behöver vara lite flexibel och kan gå kursen på vindens villkor.

Efter kursen

När du har genomgått din nybörjarkurs får du ett internationellt IKO certifikat av instruktören. Det är ditt bevis på att du gått en standardiserad och godkänd kitesurfkurs. I vår sektion för elevstöd har du dessutom mycket information och stöd för din fortsatta utveckling som kitesurfare. När kursen är slut, börjar din karriär. Vi hjälper dig på vägen

Hur är det med försäkring?

Våra instruktörer är ansvarsförsäkrade, transport och olycksfall. Det finns många kiteskolor i Sverige, men förvånansvärt få är försäkrade. Det är lätt att kolla här. Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart. Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

Hur hanteras skador på person och material?

Våra instruktörer är ansvarsförsäkrade, transport och olycksfall och har HLR certifikat. Vid personskada vidtar vi aktuella åtgärder och har rutiner för hur vi kontaktar sjukvårdspersonal. Allt deltagande sker på egen risk. Se därför över ditt personliga försäkringsskydd innan kursstart.

 

Du bör ha en egen giltig försäkring som täcker ev. skador på person och material.

 

Det finns inga försäkringar med rimlig premie och självrisk som täcker skador på utrustning. Utrustningen tål mycket tuff hantering, men är samtidigt känsligt material. Vi lär ut hantering av utrustning både på land och på vatten. Följ instruktörens råd och instruktioner och det brukar inte vara några problem. Skador på utrustning som visar sig vara fabrikationsfel täcks av vår inköpsgaranti.

 

Skador på material som uppstår av vårdslös eller omdömeslös hantering som sker efter att korrekt handhavandeinstruktioner har getts av instruktören, ersätts till självkostnadspris av den som är helt (100%) eller delvis (50%) ansvarig för skadan.

 

Dina garantier och förmåner

Vi anser att hög kvalitet på kursinnehåll, utbildade och erfarna instruktörer samt modern kitesurfutrustning är nyckeln för din framgång.

 

Minst lika viktigt är också vad som händer efter din kurs, det är egentligen då du behöver mest hjälp och stöd. Gå din kitekurs hos oss, vi har ett av landets främsta kurskoncept.

 

Kursgaranti - Du ska känna dig trygg

Vår kursgaranti innebär att vi följer en internationellt standardiserad kursplan och att vi certifierar dig till den nivå du uppnår under kursen. Ditt certifikat betalar du inte extra för som hos en del andra skolor, det ingår i kursavgiften.

 

Alla kitekurser hålls på säkra stränder som lämpar sig för kursverksamhet. Vi tycker också att utbildade instruktörer med stor erfarenhet ger dig bäst kunskap och utveckling. Därför ser vi till att alla våra instruktörer är licensierade, ansvarsförsäkrade och har hjärt-& lungräddningscertifikat.

 

Vi har lång erfarenhet av kursverksamhet och undervisar dig när det råder säkra vind- och väderförhållanden. Förutom hjälmkrav på kurserna, så görs regelbundna kontroller av den utrustning vi använder för att se till så allt är i toppskick

Vindgaranti - Vad händer om det inte blåser

Vind är inget vi kan garantera. Det är ingen som kan garantera hur väder och vind ska utveckla sig, så namnet är faktiskt riktigt dumt. Vi tar helt enkelt inte ut några extra avgifter för någon sådan "garanti"

 

Vi är däremot väldigt duktiga på att läsa prognoser och undervisar när vi ser att det ska blåsa rätt, det blir bäst upplevelse och träning för dig. Ibland kan det dock vara vindstilla. Eller blåsa för mycket. Eller ösregna. Vår garanti innebär att vi bokar om kursen kostnadsfritt till annat tillfälle om det skulle inträffa

Elevstöd efter kursen- Det är nu din karriär börjar

När din kurs är slut, är det början på din karriär. Vi vet att det kan kännas osäkert i början att ge sig ut på egen hand direkt efter en kurs. Därför har vi tagit fram vårt unika elevstöd efter kursen som hjälper dig i din fortsatta utveckling.

 

Om du bor i Stockholmsområdet finns en stor fördel med att gå din kitesurfkurs hos oss än på andra skolor i Sverige. När det blåser är vi för det mesta ute på de lokala stränderna. Är du på plats kan vi till exempel presentera dig för andra nybörjare, berätta om stränderna och eventuella restriktioner.

 

Vi vill att du ska få en fantastiskt kul upplevelse och hjälp i rätt riktning, även när kursen är slut.

 

 • Lär känna andra nybörjare och kitesurfare. Vi kan presentera dig
 • Lokal strandkännedom och restriktioner
 • Veta vilka stränder som gäller i vilka vindriktningar
 • Gå med i Stockholm Kiteboardklubb, ta del av förmåner & kom in i gemenskapen
 • Följ vår twitterfeed för senaste nyheterna och tweets när det ska blåsa
 • Hyr utrustning eller häng med oss på stranden
Rabatt på hyra - ett enkelt och smart sätt att surfa vidare

Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för att handla utrustning efter en kurs. Hos oss kan du hyra utrustning och som elev får du rabatt på din hyreskostnad, ett perfekt och billigt sätt att fortsätta ha roligt på vattnet utan att behöva köpa prylar

 

 • Elevrabatt på hyreskostnaden
 • Olika märken och modeller
 • Behovsanpassade storlekar om vinden ökar / minskar
 • Köp loss din hyreskite om du gillar den
Rabatt på köp - dina förmåner som elev hos oss

Vi förhandlar varje år med våra distributörer för att kunna erbjuda dig rabatter på enskild utrustning eller färdiga paket. Om du inte vill köpa nytt så har vi begagnad, skol- och demoutrustning till riktigt bra priser

 

 • Elevrabatt på ny utrustning
 • Bra priser på begagnad utrustning
 • Individuella råd och tips före köpet
 • Testa innan köp, håll koll på våra demodagar
kitesurfing_grundkurs

Kitesurfing, kursen är ett steg mot din nya livsstil

   
   

 

 
kitesurfing_iko_instruktor

Internationellt standardiserad kursplan, licensierade instruktörer

   
   
kitesurfing_uthyrning

Hyr utrustning till rabatterat pris efter din kurs

   
IKO Grundkurs IKO Komplett kurs Köp presentkort

 

 
kitsurfing_information

Väl förberedd så har man roligare på kursen och njuter mer