Kiteboardcenter Crew

Open every day, monday - sunday: 09.00 - 21.00

STOCKHOLM KITEBOARDCENTER - VI GER DIG MER OCH TAR DIG LÄNGRE

Kiteboardcenter är den mest erfarna kiteskolan Stockholm och ledande kitesurfskolan på östkusten. Rankad som topp 5, och den enda i Sverige som drivs på heltid och håller öppet för kitekurser hela året.

 

Vi leder utvecklingen av sporten och ligger i absoluta framkant när det gäller säkerhet, kursinnehåll och utveckling av nya koncept

 

SKOLAN MED MEST ERFARENHET PÅ ÖSTKUSTEN

Med över 12 år av kitesurfing och kursverksamhet i Stockholm har vi erfarenhet som ingen annan. Många andra aktörer och skolor anlitar oss och våra tjänster, vi har bl.a hållt alla Surfbussens kitekurser i Stockholm fram till 2014.

 

Vi har några av landets högst utbildade IKO instruktörer med över 5000 lektionstimmar i ryggen och en av de få skolorna som kan licensiera IKO assistenter, bl.a utbildat instruktören på JL Kiteskola STHLM som startade sin egen verksamhet 2015.

 

NÄTVERK & SAMARBETEN

Vi samarbetar med företag som Volkswagen, Visit Sweden, SEB, Live It, Länsförsäkringar, If och Best Kiteboarding. Nyligen var vi med och arrangerade så att Youri Zoon, tvåfaldige världsmästaren besökte oss i Sverige.

 

Med ett stort nätverk av andra skolor och centers över hela världen, Boracay, Australien, Colombia ger vi dig mer än en vanlig kitekurs när du väljer oss.

 

KURSER PÅ DE BÄSTA & SÄKRASTE STRÄNDERNA

Vi utgår från Stockholm och håller kitekurser på säkra och långgrunda stränder i hela Stockholmsområdet samt i skärgården. Under sommaren kan du besöka vårt testcenter och showroom på Dalarö, som ligger intill kitezonen.

 

MER ÄN EN VANLIG KITEKURS

När du väljer Kiteboardcenter för din kitesurfing, vare sig du vill gå kurs, hyra eller handla utrustning kan du förvänta dig ett proffs ut i fingerspetsarna. Vårt ett välutvecklat helhetskoncept och en geniun passion för kitesurf gör att du får mer än bara en vanlig kitekurs när du väljer oss

 

Vi utbildar på utvalda stränder i Stockholm, Nyköping, Nynäshamn, Södertälje, Åkersberga, Norrtälje, Uppsala och Gävle. Vi arrangerar även weekendresor och camps, både i Sverige och utomlands.

 

varför STOCKHOLM KITEBOARDCENTER

Kiteboardcenter är enda kiteskolan i Stockholm vars kärnverksamhet är kitekurser och som drivs på heltid. Vårt kontor är stranden. Och vi har öppet alla dagar. Du träffar oss alltså igen, även efter din kurs. Det ger dig en stor trygghet för dig att verkligen få hjälp hela vägen

 

Kitesurfkurser på sommaren, 1 april - 1 november

 

Vårt kurs- & utvecklingskoncept

 • GRATIS teori online ingår i alla kurser
 • GEDIGEN och innehållsrik kurs enligt IKO utbildningsplan
 • ERFARNA och licensierade instruktörer / assistenter
 • SUPPORT elevzon, kiteguide & support efter kursen
 • SPOTGUIDE STOCKHOLM ingår gratis
 • ELEVRABATT på utrustning efter genomgången kurs
 • UTHYRNING av utrustning till mycket bra priser
 • TESTCENTER av olika märken. Prova gratis innan du handlar
 • PÅBYGGNADSKURSER för snabbare utveckling
 • IKO ASSISTENT KURS en av de tre skolor i Sverige där du kan ta din licens
 • PROFESSIONELLT team hjälper dig med allt inom kite

 

Internationell Standard på kursverksamheten

Kiteboardcenter introducerade IKO kurser i Stockholm. Kvaliteten på kitekurser ökade enormt när vi som första kiteskola med IKO licensierade instruktörer började utbilda enligt den internationellt standardiserade planen.

 

Att all undervisning sker enligt IKO standard ger dig som elev ett kvitto på att du går den i särklass bästa kitekursen för att lära dig kitesurfing på rätt sätt. Det ger dig en garanti och kvalitetsstämpel på att din kurs också går till på ett säkert sätt. Efter din kitekurs hos oss får du certifikat på din nivå, ett körkort som är gångbart och accepterat i hela världen.

 

Kiteboardcenter - öppet alla dagar. hela året.

Snowkitekurser på vintern, 15 dec - 30 mars

 

Läs mer om oss

Historik & Bakgrund

KITEBOARDCENTER startades när kitesurfingen började växa fram i Stockholm. Idag är vi väletablerade och växer stabilt varje år, tack vare våra nöjda elever.

 

Med över 12 års erfarenhet av kitesurfing i Stockholm och en konstant närvaro på lokala stränder så är du i goda händer. Vi rankas idag bland de 7 största skolorna i Sverige.

 

Hos oss träffar du några av de högst utbildade IKO instruktörerna i landet och vi är en av de få kiteskolorna där du kan utbilda dig till IKO assistent.

 

Vi har idag ett tätt samarbete med några av landets bästa kiteskolor, Gotlands Surfcenter och Öland Kitesurfers. För dig som elev innebär samarbetet att du lätt kan fortsätta din kurs på annan ort, eller hyra utrustning och du får samma höga kvalitet och service som hos oss.

 

Vi har även utbyte med kiteskolor utomlands, bland annat i Polen, på Cap Verde och Boracay.

En trygg kitesurfskola

 

För oss räcker det inte med att bara vara en vanlig kiteskola. Vi vill ge dig den bästa kitekursen och den främsta servicen. Inte bara på pappret, utan i praktiken

 

Kitesurfing är vår passion och livsstil. Vi vill dela med oss av den kunskap till dig

 

Kursgaranti:

Vi garanterar att din kitekurs följer en internationellt standardiserad kursplan. Vår långa erfarenhet av kursverksamhet och våra licensierade instruktörer ger dig extra trygghet. Ansvarsförsäkring finns via IF försäkringsbolag och alla i teamet har hjärt-& lungräddningscertifikat.

 

Vindgaranti:

Vind är inget vi kan garantera. Vi är däremot riktigt duktiga på att läsa prognoser och undervisar när vi ser att det ska blåsa rätt. Ibland kan det bli helt vindstilla. Då bokar vi ett nytt datum kostnadsfritt. Du har ett år på dig att komma tillbaka och avsluta din kurs.

 

Resursgaranti

Vi har mycket höga krav på den utrustning som vi använder i kursverksamheten. Varje år väljer vi ut två - tre märken som håller absolut toppklass för att kunna tillgodose det behov vi har: Att du som elev ska använda den bästa, mest användarvänliga och säkraste utrustningen.

 

All utrustning som används i kurserna kontrolleras regelbundet för att hålla toppskick. Vi har ett team som består av 10 instruktörer och assistenter som står redo att hjälpa dig med allt för din kitesurfing. Utöver det så har vi medhjälpare, teamåkare och strandguider. Du kan alltid få hjälp av oss, stort som smått. När du ser någon som har vår team-tröja är det bara att fråga.

 

Utvecklingsgaranti:

När din kurs är slut så är det början på din nya karriär. Vi är unika i Sverige med vårt stöd och support. Du får bra dokumentation och länkar till forum, vindsajter, teorirepetition, köpguide och mycket mer.

 

Vi kan dessutom visa dig Stockholms bästa stränder, presentera dig för andra nybörjare, hänga med oss ut till stranden och mycket mer. Vi vill att du ska ha roligt under din kurs, men även få hjälp i rätt riktning efter kursen. Det är egentligen då du behöver som mest hjälp

 

Nöjdhetsgaranti:

Över 95% av våra elever rekommenderar sina vänner att gå kitekurs hos oss. Det är otroligt kul och ser det som ett kvitto på att vi gör saker riktigt bra.

 

Personligt bemötande, stort engagemang, hög servicekänsla och att vi tycker att det är riktigt roligt att lära ut kitesurfing är några av nycklarna till att så många väljer oss.

 

Gå din kitekurs hos oss, du kommer bli riktigt nöjd.

Kurskoncept & Utvecklingsplan

När du väljer KITEBOARDCENTER så får du mer än bara en vanlig kitekurs. Vi ger dig ett helhetskoncept för hela din kitesurfing, vare sig du bara vill testa på, lära dig grunderna eller ta din utveckling ända fram till att bli IKO instruktör.

 

Kiteboardcenters kurskoncept - helhetsleverantör inom kitesurfing

 

Distribution & försäljning av utrustning

Distributörer AV KITEUTRUSTNING

Vi har ett tätt samarbete med en av Sveriges största butik för kitesurf och vattensporter, Surfspot Sweden. Tillsammans ger vi dig som elev riktigt bra kitekurser och ett enormt produktutbud med fullservice och reklamationsrätt.

 

Vi är officiella återförsäljare av bland annat BEST, F-ONE, HQ, XENON, CRAZYFLY, MYSTIC och BILLABONG. Alla dina köp omfattas av fabriksgarantier

 

Vi har bland annat Stockholms största sortiment av kitebrädor. Här finns något för alla smaker och stilar.

 

Varje år förhandlar vi med våra distributörer för att kunna erbjuda dig bra priser på enskild utrustning eller färdiga paket.

 

best f-one Crazyfly kiteboarding
     
xenon shinn mystic
     

 

Testcenter på Dalarö. Prova utrustning gratis innan du handlar

Det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för vilken utrustning du vill handla utrustning direkt efter en kurs.

 

Därför finns vårt TESTCENTER. Här får du en unik möjlighet att verkligen testa kiteutrustning och prova kites, brädor och selar helt gratis.

 

Testa kiteutrustning innan ditt köp, för att hitta rätt kombination av kite & bräda. Det absolut bästa sättet att veta vad som passar just dig

 

Vårt TESTCENTER ligger på Dalarö har vi vårt kitecenter under sommarsäsongen. Vi har ett showroom, omklädningsrum, dusch och bastu. Centret ligger ca 300 meter från kitezonen där många av våra kitekurser hålls.

 

Vi har också möjlighet att dema utrustning på andra stränder. Hör av dig till oss och berätta vad du vill testa och vart du vill testa det.

 

 

 

Leveransadress & kontor (Ingen butikslokal)

Stockholm Kiteboardcenter

Birkagatan 9

113 36 STOCKHOLM

Instruktör: 070 046 40 42

Kundtjänst, shop & utleveranser: 0737 214 007

 

Testcenter och showroom

Stockholm Kiteboardcenter

Askfatsvägen 20 ( Servicehuset, Askfatshamnen)

137 71 DALARÖ

Inte alltid bemannat. Ring alltid innan du kommer!

 

Partners

 • SURFSPOT SWEDEN
 • BEST KITEBOARDING
 • MYSTIC KITEBOARDING
 • XENON KITEBOARDS
 • BILLABONG
 • THE CABLE PARK

 

Tourist information

 • BO, ÄTA & GÖRA
 • TURISTINFO

 

Följ oss på Facebook - nyheter, erbjudanden och vindrapporter

Nyhetsbrevet